x

Turnédagbog: As In RebekkaMaria, kapitel 1

Turnédagbog: As In RebekkaMaria, kapitel 1

Onsdag d. 30/4 – Norge, Bergen Fest: "The Fix"
Vi flyver fra Kastrup ved middagstid og lander i smukke Bergen, hvorefter vi bliver fragtet til spillestedet, som ligger lige ud til vandet. En overvældende smuk by, denne Bergen. Efter overstået lydprøve, interviews og mad har vi god tid, så vi tjekker ind på Radisson. Rebeckas rum viser sig at være i brug, og hun får så et VIP-rum i stedet. Der fortsætter efterfesten senere...

Klubben har 4 scener, og et stort fælles backstage for alle festivalens bands. Så der bliver tid til meget hangaround med diverse udenlandske artister. Vores kære Familjen-pojkar er også present, og der er generelt virkelig god stemning. Festivalen er næsten udsolgt, og huset derfor pakket til randen, hvilket også gælder til vores koncert, hvor et talstærkt og festindstillet publikum møder os.

De fleste i bandet synes at koncerten var blandt de bedste ever, jeg blandt de værste. Skørt, at man kan opleve ting så forskelligt.
Efter koncerten fortsætter festen backstage og derefter i Rebeckas rum, hvor vi får klemt fire af os ned i det store hot tub og nyder udsigten fra 8. etage ud over Bergens fine by og natteliv.

Torsdag d. 1/5 – Norge, Bergen-Oslo (rejse-/fridag)
Det er første maj, så alt er lukket og der er masser af nationaldragtsklædte piger og fest i gaden. Vi får os en fin promenade gennem Bergens gader, skipper hvalburgeren, byder på fægtekamp i en ruinerne af en gammel borg, vi spiser is og nyder den fine dag.

Bergen ligger virkelig på min top 3-liste over smukke byer i Skandinavien nu. Sidst på eftermiddagen finder vi toget, som skal tage os til Oslo. 6,5 timers smuk smuk togtur venter os, og stemningen er god. Da vi ankommer til Oslo, får vi os nogle gode lokale drinks på klubben, inden vi går til ro. En rar og smuk dag.

Fredag d. 2/5 – Norge, Oslo: Parkteatret
Vi sover så længe vi kan og får set lidt af Oslo, inden vores to fantastiske crews Andreas og Samuel ankommer. De har hentet bus og gear i Malmö og er kørt til Oslo, for at møde os der. Klubben er super cool og tjekket. "Desværre" er vejret fantastisk, folk har ferie og der er vist ikke helt blevet lavet nok pr, så der kommer alt for få til koncerten. Men alle tilstedeværende er helt vilde, der bliver skrevet og snappet, og vi får os nogle nye hardcore-fans.

20 min. efter at vi er gået af scenen, sidder vi og sveder i turnébussen, og prøver at forberede os mentalt på den vanvittige køretur, der venter os. Vi skal være i Bruxelles dagen efter sidst på eftermiddagen, så det bliver en ca. 17 timers lang tur, et chaufførskift i Malmö og ikke mange timers søvn i den rumlende minibus. Der er goodiebags til alle, godt vejr, gode pauser med akrobatik og is, og vi når faktisk frem i tide... Takket være mit skønne crew og dejlige band!

Lørdag d. 3/5 – Belgien, Bruxelles: AB
Vi vælter lige ud af bussen og ind på klubben, stiller op, tjekker lyd og tager en hurtig klatvasker, hvorefter vi spiller et udmærket show for et igen lidt vel lille publikum. Aftensolen bager udenfor, alle sidder ude og drikker øl, hvilket vi måske også selv havde foretrukket, hvis vi kunne vælge. Men de fremmødte er meget med os, og vi får os en rigtig god koncert. Bagefter bliver vi så for alvor forkælede. To kokke står klar og anretter virkelig lækker mad og gourmetdesserter til os. Så lækkert og tiltrængt...

Derefter tager vi til hotellet, som er et 30 etagers højt luksushotel med mere eller mindre unødvendig komfort, såsom en dobbeltseng med dobbeltdyne og 4 hovedpuder pr. mand... Men vi er meget møre efter natten/dagens køretur, og meget modtagelige for lidt forkælelse. Dog lokker Bruxelles’ spændende natteliv og smukke by de fleste af os ud igen. Vi, som har været der før, slæber resten med rundt på den lille obligatoriske turistrunde, og derefter havner vi på vores "stamsted" La Fontaine, hvor drengene får gode belgiske øl og pigerne 1st class margaritas. Det lykkes os at få smadret et par glas, og vi beslutter, at det måske er tid at se dobbeltdyner på 23. etage.

Nogle bliver hængende på et værelse og drikker champagnen vi har med fra klubben. Jeg er søsyg. Huset gynger, eller også er der noget andet i belgiske margaritas... Dagen efter venter os en mindst 30 meter lang morgensmadsbuffet med kokke i beredskab for at lave belgiske vafler, crepes o.l. og derefter en lille køretur på en 10 timer. Alt i alt – Bruxelles er fantastisk!!


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA