x

Spot på Spot Festival: Breumm

Spot på Spot Festival: Breumm

Det er Jonas Breum og Steffen Breum, henholdsvis forsanger og producer i nu hedengange Coolsville, der står bag projektet Breumm. Debutalbummet "Det Perfekte Spild Af Tid" udkom i marts og er produceret af eks-Gangway Henrik Balling. Albummet fik ganske fine anmeldelser, eksempelvis fire stjerner i GAFFA, hvor Erik Barkman blandt andet skrev følgende:

"I et melankolsk, synth-tungt og detaljemættet lydbillede boltrer Breumm sig med mundrette dansksprogede popsange. Teksternes hverdagspoetiske observationer er undertiden i den lette ende, men melodierne er i sværvægter-klassen."

Hvor Coolsville var rettet mod pop og singer-songwriter-traditionen, tilføjer Breumm en mere elektronisk produktion. Det har ifølge en pressemeddelelse sin årsag i en alternativ sangskrivning over internettet:

"Sangene er for en stor dels vedkommende blevet til fra kollektivets respektive mailadresser, hvorimellem skitser har cirkuleret - er blevet klippet op, rettet til og klippet op igen - over en periode på et års tid. Resultatet er en 11 tusmørkepopsange, der er kreeret i den form for ensomt kollektiv, som fil-deling, fællesservere og alskens teknologiske stads muliggør."

Breumm er dog ikke et helt ukendt blad. Sidste år kunne P3 præsentere en demoversion af nummeret "Ikke Bange". Desuden medvirkede duoen på Anker Jørgensen-hyldestpladen ”De Største Er De Små” samt kompilationen ”Hjemstavnssange”.

Pladen med den opmuntrende titel "Det Perfekte Spild Af Tid" udgives på ArtPeople.

Breumm på MySpace

Spot 2008's hjemmeside

Køb billet på GAFFA Billet


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA