x

GUIDE: Weekendens mest spændende koncerter

GUIDE: Weekendens mest spændende koncerter

Weekenden står snart for døren, og det betyder som bekendt fede koncerter rundt omkring i det danske land. Til dem, der føler for at fejre weekenden lidt tidligt, bringer GAFFA dig her en oversigt over weekendens (og torsdags) bedste koncerter

Torsdag den 21. februar

Steven Wilson, Operaen, København

Steven Wilson er måske bedst kendt som forsanger, sangskriver og guitarist i det nu hedengangne progressive rockband Porcupine Tree. Denne aften er det dog under eget navn, at man kan opleve ham i de intime rammer i Operaen. Koncerten skulle oprindeligt være afholdt i Royal Arena, men mon ikke Operaen nok skal danne de perfekte rammer for et spektakulært, psykedelisk rockshow?

Find dine billetter her

Katinka, Voxhall, Aarhus

Katinka er i øjeblikket på danmarksturné med deres seneste album Vokseværk. I denne forbindelse slår de blandt andet vejen forbi Aarhus. Der er dog meldt om ganske få billetter til aftenens koncert på VoxHall, men bandet spiller også i Aalborg fredag den 22. februar og Kulisselageret i Horsens lørdag den 23. februar. Sidstnævnte koncert er dog udsolgt.

Find dine billetter her

Teitur, Taastrup Teater, Taastrup

Sangeren og sangskriveren Teitur er flittig til at aflægge Danmark et visit. Han spiller således hele 16 koncerter i Danmark på sin fjerde del af sin europæiske turne. Denne torsdag kan den færøske sangskjald opleves på Taastrup Teater, men han er dog også mulig at opleve på Hotel Cecil den 22. februar og 24. februar (udsolgt) samt på klaverfabrikken i Hillerød den 23. februar.

Find dine billetter her

Fredag den 22. februar

Maître Gims, Docken, København

Den prisvindende congolesiske popstjerne Maitre Gims giver sin første danske koncert nogensinde fredag den 22. februar på Docken i København. Gims, civilnavn Gandhi Djuna, startede sin karriere i 2002 som medlem af den franske hiphop-gruppe Sexion d’Assaut. Gruppens debutplade L'École Des Points Vitaux solgte tredobbelt platin og affødte megahittet ”Désolé”. Opfølgeralbummet L’Apogee blev desuden det bedst sælgende franske album i 2012. Året efter valgte Maître Gims at gå solo, og siden har sangeren med den velkendte stemme akkumuleret over 300 millioner streaminger og fire millioner solgte albums. Særligt den storladne popbasker ”Est-ce que tu m’aimes?” har formået at placere sig højt på de danske hitlister.

Find dine billetter her

JOURNEY.soul: Coco O., Liss, Obongjayar og Selma Judith, Store Vega, København

Koncertarrangementet JOURNEY lægger turen forbi Store Vega, hvor fredagaften står i den sjælfulde r&b, soul og pops tegn. Aftens gæster kan se frem til at høre spritny musik fra både den tidligere Quadron-sanger Coco O. og aarhusianske Liss såvel som eksperimenterende soul fra nigerianske Obongjayar og lo-fi r&b fra det unge danske håb Selma Judith.

Find dine billetter her

JOURNEY.rock: Bo Ningen, black midi, Yung, Night Beats og The Murlocks, Pumpehuset, København

Fejr din fredagaften i selskab med fem internationale rockartister, der giver hver deres bud på, hvordan genren skal skæres. Er du til energisk noise-rock, så er japanske Bo Ningen og britiske black midi oplagte at tjekke ud. For fans af retro-rock og 60’er vibes optræder også amerikanske Night Beats med deres læderklædte garagerock og de soul-fyldte australiere i The Murlocs. Endelig lægger danske Yung vejen forbi Pumpehuset med deres grynede alternative rock.

Find dine billetter her

Communions, Tape, Aarhus

Det københavnske post-punkband Communions spiller fredag aften koncert i Aarhus. Bandet udgav sidste år flere singler som blandt andet ”Here and Now” og er i øjeblikket aktuelle med ep’en Flesh and Gore, Dream and Vapor. Er man til højenergiske rocktoner og nysgerrig på bandets nye lydunivers, så tag ned og oplev dem på de skæve gulvbrædder på Tape.

Find dine billetter her

Spark Festival, Radar, HeadQuarters og Frontløberne, Aarhus

Den elektroniske festival Spark løber af stablen i Aarhus hen over weekenden og kan opleves på spillestederne Radar, HeadQuarters og hos Frontløberne. Festivalens formål er at modarbejde den ulige kønsbalance i livemusik og invitere nye, lokale artister på scenen og dermed skabe bedre forhold indenfor den elektroniske musik. Festivalen skydes i gang torsdag med en paneldebat, hvorefter man fredag og lørdag har rig mulighed for at opleve spirende, nye talenter indenfor den elektroniske scene. Kunstnerne Kill J, Zaar og Ida Kudo er blandt andre til at finde på koncertprogrammet.

Find dine billetter her

Ibens, Kulturmaskinen, Odense

Ibens er, måske lidt overraskende, en af Danmarks mest omdiskuterede popgrupper for tiden. For lidt over en uge siden udgav gruppen deres comeback-album i form af carstenshenrikskristians, der fik hele seks stjerner af GAFFA. Gruppen er allerede nu ude på en miniturné med albummet, der denne weekend sender dem forbi Odense. Aftenens koncert synes at være en passende anledning til at se giraffen med egne øjne.

Find dine billetter her

Lørdag den 23. februar

JOURNEY.fest: Octavian, Bob Moses, Slowthai, Erika de Casier, Health m.fl., Den Grå Hal, København

Det bliver Den Grå Hal på Christiania, der får lov til at holde afslutningsfesten for JOURNEY-arrangementet. Og hvilken aften! Ud over at præsentere fremadstormende rap, eksperimenterende grime og smukke synthflader byder aftenen også lidt stjernestøv i form af den Grammy-vindende elektro-house-duo Bob Moses.

Find dine billetter her

The Entrepreneurs, Hotel Cecil, København

I starten af denne måned smed støjrock-trioen The Entrepreneurs deres debutalbum, Noise & Romance, på gaden til stor begejstring for GAFFAs anmelder. Bandet er generelt kendt for at stykke nogle aldeles fremragende livekoncerter sammen, så man kan godt sætte kryds i kalenderen denne aften.

Find dine billetter her

Yann Tiersen, DR Koncertsalen, København

Der venter publikum en stor oplevelse, når den franske musiker og komponist, Yann Tiersen, gæster DR’s koncertsal. For dem, der ikke umiddelbart har stiftet bekendtskab med Tiersen, bør det bemærkes, at det altså er manden bag soundtracket til filmklassikeren Amélie, der slår vejen forbi. Koncertsalen synes dermed umiddelbart at udgøre de perfekte rammer til denne aften.

Find dine billetter her

UHØRT Præsenterer, Rust, København

Fem bands fra den danske musikscenes vækstlag vil lørdag aften fylde Rust med et bredt musikalsk genrespektrum. Dj-duoen Boye & Sigvardt præsenterer elektroniske beats, mens The Bowdashes leverer snerrende psykedelisk rock. Moon Mountain dyrker også det psykedeliske i deres popmelodier. Fans af elektronisk pop og sprøde jazzbeats kan glæde sig til at opleve Dusin, og Elijah Okello inviterer Rust med ind i et univers af soulet afrikanske vibes. Kom og oplev, hvad der rører sig på den upcoming danske musikfront.

Find dine billetter her

SØNDAG DEN 24. FEBRUAR

Wild Nothing, Atlas, Aarhus

Jack Tatums soloprojekt Wild Nothing er 80’er-inspireret indiepop, når det er allerbedst. Selvom Tatum selv skriver og indspiller sin musik, er han i selskab af et fuldkomment band, når han optræder live med sin musik. Aarhus bør kridte skoene denne aften, for der bliver helt sikkert lagt op til dans.

Find dine billetter her

The Midnight, Store Vega, København

I ly af det mørke bandnavn gemmer sig singer-songwriter Tyler Lyle og danskfødte producer og sangskriver Tim McEwan, søn af Tom McEwan. Den dansk-amerikanske synthwave duo spiller musik, der er spækket med nostalgiske 80’er-vibes komplet med pumpende beats, skinnende synth-melodier og smooth saxofon-soli. De to musikere blev ført sammen af deres fælles kærlighed til pop og rock fra 80’erne og særligt soundtracket til Nicolas Winding Refn-filmen Drive fra 2011. Gruppen udgav deres seneste album Kids i 2018, et album, hvis sange har genereret millioner af streams.

Find dine billetter her


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA