x

Turnédagbog: As In RebekkaMaria, kapitel 2

Turnédagbog: As In RebekkaMaria, kapitel 2

Torsdag d. 8/5 – Holland, Rotterdam: Rotown
Vi forlader Malmö ved 6-tiden for at hente diverse folk og gear i København. Vi skal have Campsite med os på denne lille tur, og mente godt, vi kunne være i een minibus, da vi har et par overlap af musikere. Det var måske lidt optimistisk mht. at få to bands’ gear mast ind i en Toyota High Ace, så det tager os 45 min. at pakke, og vi må efterlade lidt i København.

Mast sammen som sardiner i en bliktønde vender vi snuden mod Holland. Det bliver en meget lang og varm køretur. Køer, køer, køer, ned gennem Tyskland og hele vejen ind i Holland. Inklusive et lille pull-over af hollandsk politi, som mente, at vi kørte for stærkt. De trak dog umiddelbart 30 km/t af bøden – don’t know why.

Vi når først frem ved 19.30-tiden, så det bliver igen uden aftensmad, vi laver lydprøver, og Campsite går på umiddelbart, efter at et par vlaamse frites og kebabspyd er kastet i maven. Vi spiller to gode shows, og da vi forlader klubben, render der en håndfuld fans rundt i mine T-shirts. På hotellet på den anden side af gaden lykkes det os at tømme minibaren meget hurtigt, inden visse kryber til køjs, og andre vælter ud i Rotterdams nat.

Fredag d. 9/5 – Danmark, Ikast : Bakkehuset
I onsdags fik vi tilbudt et job i Ikast, da et andet band havde aflyst. Det var en ret vanvittig idé at sige ja, men vi havde en fridag i Holland samme dag, og tænkte friskt at det kunne vi da godt... Det var måske lidt vel friskt... Vi forlod Rotterdam tidligt og sad så i kø og i kø og i kø – hele vejen føltes det som. I bagende sol og dampende tæt trafik op igennem hele Holland, Tyskland og Danmark. I morgen skal vi tilbage til Holland... Det føles lidt sindssygt.

Ikke desto mindre fik vi en rigtig fin aften i Ikast – vi ankom, da de åbnede dørene, så der blev ikke tid til lydprøve, men hæng under bøgen i haven med Turboweekend og Lava-drengene. Hygge og syret jydeidyl oven på den lange lange køretur på Autobahn. Skøn vegetarmad... Og spas backstage. Lava fik gæsteløver til deres eget show, efter at de sprang fra som løver til vores show. Men løver kom der.
Og så viste det sig faktisk, at Ikast-youth ved, hvordan man fester...

Lørdag d. 10/5 – Holland, Utrecht : Ekko
Vi forlader Odense, hvor vi har sovet nogle timer, i morgensolens blide skær. Et lys der naturligvis udvikler sig til endnu en bagende hede i den lille minibus uden AC. Der er dog væsentligt mindre kø – tyskerne vil nordpå, når de har ferie! – og vi ankommer til tiden (!) i Utrecht og møder resten af Campsite solslikkende ved kanalen. Vejret er jo skønt udendørs, så lydprøver osv. må vente lidt... Vi ved jo faktisk heller ikke, om der overhovedet kommer nogen i aften...

Men der samler sig en lille skare af tydelige gamle Lampshade- og Campsite-fans omkring klubben i løbet af aftenen, og da vi endelig går på, er der faktisk okay fuldt. Koncerterne går fint, og publikum er hollandsk skøre og glade.

En vanvittig turné er vel overstået, og vi glæder os alle til at komme hjem. Vi har bare lige een 8-9 timers køretur i solskin tilbage i morgen...


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA