x

GUIDE: Her er weekendens mest spændende koncerter

GUIDE: Her er weekendens mest spændende koncerter

Weekenden nærmer sig, og efter flere dage med masser af sol bliver det en smule køligere og mere skyet i de kommende dage, selvom foråret teknisk set begynder fredag – med andre ord: Perfekt vejr til indendørs koncerter. GAFFA giver dig her et overblik over hvilke koncerter, som du bare ikke må misse i weekenden, og som der stadig er ledige billetter til.

Torsdag den 28. februar

Jason Mraz, KB Hallen, København

Den amerikanske singer-songwriter Jason Mraz brød for alvor igennem med hittet ”I’m Yours” fra 2008. Siden da har den filantropiske musiker udgivet adskillige album, hvoraf hans seneste, Know, udkom i sommer og sender Mraz forbi KB Hallen til hans første danske koncert siden 2017.

Køb billetter til koncerten her

Jethro Tull, Værket, Randers

Prog-rockbandet Jethro Tull har efterhånden været aktivt i en menneskealder. På trods af stor udskiftning i besætningen har forsanger Ian Anderson dog formået at sejle flagskibet i havn til bandets 50 års jubilæumsturné. 60 millioner solgte live- og studiealbum på verdensplan taler for sig selv – Randers får besøg af sande legender denne torsdag. Gruppen spiller også i Musikhuset Esbjerg 1. marts.

Køb billetter til koncerten her

Alex Vargas, Værket, Randers

Dansk/uruguayanske Alex Vargas er efterhånden blevet et popikon herhjemme i Danmark. Det bliver helt sikkert med stor indlevelse, at Vargas fremfører, hvad han selv beskriver som noise-soul. Vargas kan også opleves på Horsens Ny Teater 1. marts og på Train i Aarhus 2. marts, og ved sidstnævnte koncerter er der meldt om få billetter.

Køb billetter til koncerten her

Fredag den 1. marts

Nicki Minaj + Juice WRLD, Royal Arena, København

Nicki Minaj er siden sit gennembrud blevet noget af et ikon på den internationale hiphop-scene. Med sig har hun den Chicago-baserede rapper Juice WRLD, der kommer til at co-headline hende i stedet for Future, der ellers efter planen skulle have optrådt med Minaj. Lidt dansk islæt er der dog også at finde i form af den danske raptrio Vild $mith, der med vild energi helt sikkert kommer til at varme publikum godt op.

Køb billetter til koncerten her

Iceage, Store Vega, København

På trods af megen omtale i udlandet har Iceage herhjemme mest bevæget sig i undergrunden i snart et årti. Sidste år udgav de imidlertid deres seneste album Beyondless, der synes at bevæge bandet over i et mindre larmende univers, end hvad vi har været vant til fra post-punk-kvartetten. Dette bør man dog ikke tage fejl af. Med den dragende Elias Bender Rønnenfeldt i front skal bandet nok levere en ekspressiv rockkoncert, der retfærdiggør det gennembrud, som de endelig synes at stå til at få herhjemme.

Køb billetter til koncerten her

White Lies, Train, Aarhus

Der er meldt om få billetter, når det britiske band White Lies rammer Aarhus. Og det er der god grund til. Det alternative rockband har nydt stor opmærksomhed i Danmark siden den vidunderligt dystre debut To Lose My Life… fra 2009, der giver associationer til 80'ernes atmosfæriske post-punk. Koncerten på Store Vega den 2. marts er allerede udsolgt.

Køb billetter til koncerten her

Thøger Dixgaard, Turbinen, Randers

Efter sin optræden på TV2-programmet ”Toppen af Poppen” har den smilende Thøger Dixgaard for alvor vundet danskernes hjerter. Med store hits såsom ”Former” og ”Blød inden i” i bagagen bliver der med sikkerhed lagt op til fællesdans i det kronjyske. Dixgaard spiller også i Pavillonen i Grenå 2. marts.

Køb billetter til koncerten her

Kajsa Vala, Musikkens Hus, Aalborg

Den dansk/islandske singer-songwriter Kajsa Vala formår på fornemmeste vis at kombinere rock, folk og country med en både sårbar og stærk, nordisk melankoli. Når hun optræder live, flankeres hun af et velspillende orkester, og hendes livekoncerter fremhæves ofte for at være både dynamiske og indlevende. Spiller også på Richter i Søborg 2. marts.

Køb billetter til koncerten her

The Blue Van, Musikhuset Posten, Odense

Danmarks garagerockband nummer et har atter fundet melodien efter en musikalsk afstikker med projektet The Van. En afstikker, der, ifølge bandet selv, har givet fornyet energi til hovedprojektet The Blue Van. Bandet har oplevet en fornyet interesse for deres fremragende gennembrudsalbum ”Man Up” fra 2008, så mon ikke Steffen Westmark og co. spiller nogle af klassikerne, når de gæster Odense?

Køb billetter til koncerten her

Lørdag den 2. marts

Lydmor, DR Koncertsalen, København

Hvis man ikke nåede at skaffe billetter til de udsolgte koncerter på Stengade den 27. februar eller Hotel Cecil den 1. marts, er der stadig håb forude. Der er nemlig stadig billetter tilbage, når den fremadstormende elektroniske sangerinde spiller den største af de tre koncerter i DR’s Koncertsal. Lydmor er berømt for at levere nogle magiske livekoncerter, så der er helt sikkert store ting at vente for de fremmødte på Ørestaden.

Køb billetter til koncerten her

Koncerter, som vi ville have anbefalet, hvis de ikke var udsolgt:

1/3 Nephew, Ceres Arena, Aarhus

2/3 Post Malone, Royal Arena, København

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA