x

Spot på Spot Festival: Lizzie

Spot på Spot Festival: Lizzie

Så godt som hver gang, Lizzies debutsingle, "Ramt I Natten", har været spillet på de danske radiostationer, er der blevet gjort opmærksom på den slående lighed mellem den halvt islandsk, halvt færøske sangerindes gennembrudshit og Anne Linnets klassiker "Glor På Vinduer" fra 1983. På P3, hvor sangen var Ugens Uundgåelige i efteråret, er en tekniker sågar gået så langt som til at lave et bastardmiks af de to numre.

Med så massive sammenligninger synes faren for at havne i en af de af musikere så hadede båse at være overhængende. Men det generer ikke den 24-årige sangerinde.

– Jeg synes, Anne Linnet er superfed, og når det endelig var, at jeg skulle lave et firsernummer, så var det bare helt naturligt at lade mig inspirere af hende, siger Lizzie.

Nummerets retrospektive lyd er da også snarere undtagelsen end reglen på debutalbummet, der deler navn med singlehittet. Ann Elisabeth Berg, som der står i hendes pas, er nemlig først og fremmest en r&b-pige, og debutudgivelsen klinger lige så meget af Anna David, som den gør af Anne Linnet.

Med så forskellige pejlemærker er det påtrængende at spørge sig selv og ikke mindst sangerinden, hvor hun ser sig selv på den danske musikscene.

– Det ved jeg faktisk ikke. Lige nu laver jeg musik på dansk, og jeg synes, det er rigtig fedt, men måske kommer jeg til at lave noget andet på den næste plade. Der er ikke en bestemt stil, jeg vil fange, jeg vil bare fange noget, der er fedt, forklarer hun og fortsætter:

– En ting er, at man drømmer om, at den første single bliver et hit og kommer til at ligge nummer et, men det er lige så vigtigt, at hele pladen bliver accepteret og ikke kun den her ene sang, pointerer Lizzie.

Lizzie på MySpace

Spot 2008's hjemmeside

Køb billet på GAFFA Billet


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA