x

Spot på Spot Festival: Michael Møller

Spot på Spot Festival: Michael Møller

moi Caprice-sanger Michael Møller udgav i november 2007 sit første soloalbum, "Every Streetcar’s Got A Name – An Album About Sex and Desire". moi Caprice er dog ikke opløst, men holder blot en mindre pause, som de respektive medlemmer bruger til andre projekter. Michael Møller fortæller:

– Jeg har gennem de sidste efterhånden ti år skrevet mange sange, der ikke rigtigt passede ind i moi Caprice-sammenhæng, og på et tidspunkt foreslog vores manager så, at jeg skulle lave en soloplade.

Sangene på soloalbummet er mere afdæmpede og akustiske end i moi Caprice, med både strygere og blæsere, mens teksterne er mere historiefortællende. Numrene er kortere end hos moi Caprice, som regel omkring tre minutter, og der er kun korte instrumentalpassager i dem, mens vokalen er i centrum.

– Jeg er meget inspireret af sangere og sangskrivere som Bob Dylan, Lou Reed og John Cale og af country i bred forstand, siger Michael Møller.

Som den slet skjult Tennessee Williams-citerende albumtitel mere end antyder, foregår tekstuniverset primært syd for bæltestedet. Hvorfor nu det?

– Jeg synes, det er meget godt at have et overordnet koncept, når man som sanger i et band vil lave en soloplade, så man ligesom har en undskyldning for at gå ud af sine vante rammer. Og selv om det lyder mærkeligt, så synes jeg faktisk ikke, rockmusikken har ret mange sange, der beskriver sex og begær på en ikke-perverteret måde. Og sex er jo en af stærkeste energier i mennesket overhovedet. Det er både en fantastisk positiv og en frygtelig destruktiv kraft. Med andre ord meget oplagt at skrive sange om.

"Every Streetcar’s Got A Name" er produceret af efterhånden allestedsnærværende Nikolaj Nørlund.
– Han er rigtig god til at få et udtryk frem, der både er skrabet og legende, forklarer Michael Møller.

På hans album medvirker en række markante gæstemusikere og –sangere. Blandt andre australske Amanda Brown, der var korsanger i hedengangne The Go-Betweens.

– Jeg var på jagt efter en sangerinde med en smuk, men uskolet stemme, og dér var hun oplagt. Hun var heldigvis frisk på at være med, og vi fik indsunget en duet via nettet, for hun bor jo i Australien.


Michael Møller på MySpace

Spot 2008's hjemmeside

Køb billet på GAFFA Billet


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA