x

GAFFA-Pris-vinder Hjalmer: – Jeg er altid pessimistisk, til det modsatte er bevist

GAFFA-Pris-vinder Hjalmer: – Jeg er altid pessimistisk, til det modsatte er bevist

”Hvad så O’ense”, lyder det fra scenen. Blot få meter fra barndomshjemmet i Odense vandt Hjalmer prisen som ”Årets Solist” ved GAFFA Prisen 2019.

– Sådan en aften som i aften kommer man i tanke om, at det eneste, der betyder noget er, om du har folk med dig. Altså om de kommer til dine koncerter og skråler med på dine sange, fortæller han fra scenekanten.

Selvom Odense-sangerens turné har været præget af fyldte koncertsale, kan man som ung solist godt have lidt svært ved at fatte, hvad der sker. GAFFA har taget en snak med Hjalmer om fyldte koncertsale, tvivl og fremtid.

Hvad vil du sige til de læsere, der har stemt på dig?

– Tusind tak. Det er så stort, når folk lytter til en, kommer til ens koncerter og vil stemme på en. Det gør, at man får lyst til at råbe yeaaar. Men man bliver også meget ydmyg. Det giver en følelse af, at man vil arbejde endnu hårdere på det, man har gang i. Når læserne giver mig noget, vil jeg give noget tilbage.

Hvad har været din største oplevelse her i år 2018?

– Højdepunktet har helt klar været den turné, vi lige har været på. Vi besøgte 15 byer. Det hele var bare udsolgt. Det var så sindssygt, fordi folk gik bare helt amok og sang med til koncerterne. Der var tidspunkter, hvor jeg måtte opgive at synge, fordi publikum bare gjorde det for en. Når det sker, ved jeg slet ikke, hvad jeg skal gøre af mig selv.

Da Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel overrakte prisen til dig, sagde du, at du ofte frygtede, at der ikke kom nogle til dine koncerter. Hvordan kan det være, at du har den følelse, når dine koncerter har været så velbesøgte?

– Jeg tror, at det er fordi, at det er så sindssygt, at der rent faktisk er nogen. Når man står et eller andet sted i det her land, og der er mange mennesker, så tænker jeg ofte: – De må jo tro, at det er en forkert koncert. Nu har man drømt om musikken så længe, så kan man ikke rigtigt forstå, at det er sket. Så jeg er altid pessimistisk, til det modsatte er bevist – altså til at jeg står i koncertsalen.

I salen sagde du, at der godt kan være udfordringer ved at starte med at lave musik som ung. Hvilke udfordringer har du mødt, selvom udsolgte koncerter, en gaffapris med mere viser det modsatte?

– Musikbranchen er et lille hul, man skal igennem. Når du endelig er igennem, så er det bare mega fedt. Så skal man bare arbejde hårdt. Uanset hvad, så skal man bare arbejde så hårdt, som man kan.

Hvad skal du lave i 2019?

– Jeg skal i studiet nu og lave nyt musik. Så udgiver jeg en sprød popsang om lidt. Mere kan jeg ikke lige sige om det lige nu. Derudover skal på sommerturné fra maj til september. Og måske skal jeg ud at spille en efterårsturné. Men vi får at se.

LÆS OGSÅ: GAFFA-Prisen – Og vinderne er...


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA