x

PLAYLISTE: De bedste hiphoptracks lige nu

PLAYLISTE: De bedste hiphoptracks lige nu

Hiphop-playlisten er som sædvanlig spækket med ugens bedste bangers! Hør alle sangene nedenfor.


IDK - Trigger Happy

Jeg kan slet ikke beskrive oplevelsen af at høre dette track for første gang. Nyd det! Ja, den er god nok – IDK dissede lige Logic på det sidste vers. Tracket er dog meget mere end blot dét. Originalt omkvæd, genialt beat og fremragende teknik. Hold godt øje med IDK, han går en stor fremtid i møde. 

Freddie Gibbs & Madlib - Bandana (Featuring Assassin)

Titelnummeret fra Gangsta Gibbs og Madlibs kommende album Bandana. Så giv os dog en udgivelsesdato?! – Jeg kan snart ikke vente i uvisheden længere. 

Juice WRLD - 10 Feet

Jeg indrømmer gerne, at jeg ikke er kæmpe fan af den populære Juice WRLD. “10 Feet” er dog en undtagelse, virkelig fedt track! Han har netop udgivet albummet Death Race For Love, som helt sikkert vil tilfredsstille alle Juice WRLDs fans. 

Denzel Curry & Charlie Heat - Aloha

Fedt med noget ny musik fra Denzel Curry! Der er meget mere på vej, Denzel og produceren Charlie Heat, har nemlig et album på trapperne. Charlie Heat var manden bag sidste års “SUMO” fra Denzels fænomenale album TA13OO

2 Chainz - Money In The Way

Man kan ikke undgå at få et smil på læben, når man skruer op for 2 Chainz’ “Money In The Way”. Jabz & Buddah Bless har skruet et svedigt beat sammen, der bare fungerer perfekt i sammenspillet med den flamboyante rapper.  

YBN Cordae - Have Mercy

En af hiphoppens største talenter, YBN Cordae, er klar med sit nye single “Have Mercy”. Han arbejder i øjeblikket på sit debutalbum, hvor blandt andet Dr. Dre hjælper til. 

David Bars & Showbiz - On Another Level

Fra albummet Rule The World finder vi “On Another Level”. Et klassisk hiphoptrnack, hvorpå David Bars i den grad gør sig fortjent til sit navn. 

JAG - How It Feels to Be Black (Featuring Reason)

Det er numre som dette, der er grunden til min kærlighed til hiphoppen. Muligheden for at kunne dele sine førhen undertrykte holdninger med verden – et opråb for dem uden en stemme. Hiphop er en kraftfuld kommunikationsform, og det glæder mig, når der bliver passet godt på den, præcis som på dette track. Respekt! 

Dave - Environment

Sådan skal et debutalbum sgu lyde! Jeg er fuldstændig på røven over Psychodrama fra 20-årige Dave. Den britiske rapper har virkelig noget på hjerte, og jeg har kæmpe respekt for rappere som ham, der rent faktisk bringer et budskab med sin musik. 

Haviah Mighty - In Women Colour

“In Women Color” fremviser Haviah Mightys talent på fornemmeste vis. Tracket skifter beat utallige gange, og uanset om det er trap-inspireret produktion eller boom bap, dominerer hun hvert eneste sekund og skifter flow mindst lige så mange gange, som der skiftes beat. Det lyriske aspekt sidder også lige i skabet! 

Vado - No Cap (Featuring Dave East)

Perfekt bevis på produktionens vigtighed. Guitaren i baggrunden skaber den helt rigtige stemning og gør “No Cap” til et virkelig levende og interessant track. Vado og Dave East er de perfekte rappere, og jeg kunne ikke have ønsket andre end netop de to over dette beat. 

Beast Coast - Left Hand

Beast Coast består af drengene fra Pro Era (Joey Bada$$, Kirk Knight osv.), Flatbush Zombies og ikke mindst duoen The Underachievers. Det ville nærmest være et understatement at kalde dem for en supergruppe. Diverse medlemmer har i et stykke tid lagt op til, at noget ny musik var på vej, og det sker netop nu. “Left Hand” er første single fra et kommende album. Kæft, jeg glæder mig til mere musik fra hele slænget!

Little Simz - Venom

Little Simz beviser endnu en gang, hvorfor hun er en af de allerbedste rappere lige i øjeblikket. Hun gør fuld brug af Inflos dynamiske produktion. 

Wyclef Jean - Faded Butterfly (Riley & Samantha Uzbay)

Jeg er vild med det her! Lækre vibes fra Wyclef Jean samt Riley og Samantha Uzbay. Et af de numre, jeg har lyttet allermest til de seneste par dage. “Faded Butterfly” er fra Wyclef Jeans nye udgivelse Wyclef Goes Back To School, hvor den fremragende single, “Baba”, fra 2018, også hører hjemme. 

JAG - Stressin (Featuring Boogie, Nick Grant & DCMBR)

Ørehængende omkvæd fra DCMBR og nogle fremragende vers fra de tre forrygende rappere. “Stressin” har det hele og fortjener helt sikkert noget mere opmærksomhed.

Jay Sean - With You (Featuring Gucci Mane & Asian Doll)

Et andet track, som har det hele, er “With You”, selvom de to numre er rimelig forskellige. Der er besøg fra både Gucci Mane og Asian Doll, hvilket giver tracket en spændende variation. 

Tech N9ne - I Caught Crazy! (4Ever)

Jeg havde fornøjelsen af at anmelde en Tech N9ne-koncert tidligere i år. Han kommer allerede tilbage til Danmark igen senere i år, og jeg kan helt klart anbefale dig at købe en billet. Læs anmeldelse her. Jeg tror aldrig, at dagen kommer, hvor jeg ikke længere bliver fascineret af N9na’s geniale flow. 

DaBaby - Pony

DaBaby har fået en masse opmærksomhed takket være sin seneste udgivelse Baby On Baby. “Pony” er en fanfavorit, og det er bestemt forståeligt. 

Dave - Disaster (Featuring J Hus)

Fra allerførste sekund kan man bare høre, at det her nummer bliver latterligt fedt! Det bliver kun bedre og bedre herfra, og den i øjeblikket fængslede J Hus åbner ballet på fremragende vis. Dave slutter sit vers af med en historie fra Danmark. 

2 Chainz - I’m Not Crazy, Life Is (Featuring Chance the Rapper & Kodak Black)

“That’s beside the point like a shooting guard, I'm moving forward” – en af de bedste basketballreferencer, jeg længe har hørt. 2 Chainz’ lyriske egenskaber skal ikke undervurderes. Fænomenalt track med besøg fra både Chance og Kodak. Lækker produktion og en perfekt måde at slutte denne playliste af på. 

Hør sangene på Spotify:

Hør sangene på andre streamingtjenester, blandt andet Apple Music:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA