x

BEDST LIGE NU – 12 nye, håndplukkede tracks

BEDST LIGE NU – 12 nye, håndplukkede tracks

Det er atter weekend, og vi på redaktionen har udarbejdet en playliste med 12 nye udvalgte numre, som du kan danse, synge eller græde til hen over den kommende weekend. Hør playlisten nederst i artiklen. 

Hans Philip: Dagdrøm [1]

Den tidligere forsanger i Ukendt Kunstner, Hans Philip, er gået solo og udgiver med ”Dagdrøm [1]” en efterfølger til søndagens single ”Siger ingenting”. ”Dagdrøm [1]” handler om den vildfarelse, kærligheden kan indeholde og udfolder Hans Philips’ bløde vokal på et lydspor af behagelige r&b-toner akkompagneret af en akustisk guitar samt et groovy, men også roligt trommebeat.

Anderson .Paak: King James

Multiinstrumentalisten Anderson .Paak offentliggjorde for nyligt detaljerne for sit næste album Ventura. Nu har han smidt albummets første single på gaden i form af den funky ”King James”. Sangen er en neo-jazzet homage til basketballikonet LeBron James, og man kan næsten ikke undgå at vippe lidt med foden undervejs.

Trent Dabbs: Babe, It Just Happens

Trent Dabbs er nok en singer-songwriter, hvis navn er ukendt for de fleste. Ikke desto mindre vil flere af hans sange vække genkendelse hos lytteren, da hans musik ofte er blevet anvendt i forskellige tv-shows. Derudover har han været med til at skrive sange til en lang række øvrige kunstnere – herunder countrysangerinden Kacey Musgraves. Hans seneste single ”Babe, It Just Happens” er en fin lille vise, der til tider næsten giver lennonske associationer a la Tobias Jesso Jr.

Mendoza: All My Shit

Med et tungt og klingende beat og en attitudefyldt tekst overbeviser Mendoza os atter om sit værd på den danske musikscene. ”All My Shit” er som flere af sangerindens forrige sange rå og ærlig og manifesterer sig desuden som en selvsikker slagsang for dem, som ønsker at frisætte sig fra usunde kærlighedsrelationer.

Snarky Puppy: Chonks

Snarky Puppy er en institution inden for fusionsjazzen. Det hedder sig, at talent forpligter, og netop derfor er forventningerne til Snarky Puppy også altid tårnhøje. Det er bare pokkers svært ikke at lade sig imponere, for hold op hvor er de altså dygtige. ”Chonks” fra den nye plade Immigrance er ingen undtagelse. En afventende og tålmodig opbygning med synthesizer og wah-pedaler forløser sig til slut i en hardrock-guitarsolo akkompagneret af en insisterende blæserinstrumentering. En ren genrecentrifuge, man som lytter bliver kastet ind i.

Emeli Sandé: Sparrow

Efter en længere periode uden udgivelser er den skotske soul-sangerinde Emeli Sandé endelig tilbage med en ny single. ”Sparrow” er en følelsesladet soulballade, der med Sandés enorme stemme akkompagneret af et større kor udfolder et storslået og spirituelt omkvæd, som associerer til den magiske himmel og de visioner, som Sandé beskriver i nummerets tekst.

Astronaut: New York

Psychpop-gruppen Astronaut er virkelig begyndt at røre på sig. For en måned siden kom den fremragende single ”Inside an Atom”, og nu er de klar med endnu en i form af ”New York”. Singlen er lige så insisterende og pulserende som byen selv, og så er der altså indimellem noget næsten bowiesk over forsanger Martin Zeppelins vokal.

The Head and the Heart: Missed Connection

Folkrock-gruppen The Head and the Heart er mere poppede på deres nye single ”Missed Connection”, end vi er vant til. Bassen er strømlinet, klaveret er let og luftig og trommerne er insisterende, næsten pulserende. Der er løbet meget vand under broen siden deres selvbetitlede debutplade fra 2010, men det bliver nu engang interessant at se, om ”Missed Connection” bliver repræsentativ for lyden på bandet nye plade Living Mirage, der udkommer til maj.

ICEKIID: Stamina

Den danske rapper ICEKIID udgiver med ”Stamina” sin første udgivelse i år. Et nummer, som rummer et karakteristisk hurtigtfarende afrobeat, og som utvivlsomt vil få den blomsterende ungdom til at danse på de danske klubber i løbet af foråret.

King Gizzard and the Lizard Wizard: Fishing For Fishies

King Gizzard and the Lizard Wizard må være et af verdens mest produktive bands. 14 album på lidt over syv år! Alene i 2017 udgav bandet fem album, men siden da har der været stille omkring det eklektiske, australske rockband på nær en enkelt singleudgivelse i februar. Nu er de dog klar med endnu en i form af feel good-singlen ”Fishing for Fishies” fra albummet af samme navn, der forventes at udkomme i slutningen af april.

Barselona feat. Peter Sommer: Elskede At Drømme, Drømmer Om At Elske

Barselona har været så rundhåndede at udgive hele to album i dag. På Legebørn forefindes singlen ”Elskede At Drømme, Drømmer Om At Elske”, der er et rework af Peter Sommers sang af samme navn. Hvor Peter Sommers egen udgave er en upbeat popsang, er tempoet skruet helt i bund på Barselonas ditto. Tempoet skrues dog gradvist op undervejs for til slut at ende i en stille, pianobåren outro, hvor Peter Sommer selv følger lytteren ud med ordene ”Så længe dit hjerte slår”.  Covers er en vanskelig disciplin, men Barselona synes at være sluppet rigtig godt fra det. Man er i hvert fald aldrig i tvivl om, at det er Barselona, der står bag.

ScHoolboy Q: Numb Numb Juice

Westcoast-kunstneren ScHoolboy Q rummer et ubetinget stort talent for at rappe og viser os med sin nye single ”Numb Numb Juice”, hvor skabet skal stå. Singlen er rå, kompromisløs og definitionen på ægte gangsterrap, som allerede indikeres, når ScHoolboy Q i nummerets intro rapper:”Got my coins up, my bars up, soon we find 'em / We gon' slide 'em, we lined 'em, straight reclined 'em”.

Hør playlisten på Spotify:

Hør playlisten på andre streamingtjenester, blandt andet Apple Music:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA