x

PLAYLISTE: De bedste hiphoptracks lige nu

PLAYLISTE: De bedste hiphoptracks lige nu

Hiphop-playlisten er som sædvanlig spækket med ugens bedste bangers! Hør alle sangene nedenfor.

ScHoolboy Q - Numb Numb Juice

Endelig! “Numb Numb Juice” er første single fra ScHoolboy Q’s længeventede kommende album. Sikke en start! Eneste kritik jeg har er, at tracket simpelthen er for kort. 

Dizzy Wright - Grateful (Featuring Euroz & Tech N9ne)

“Grateful” er fra 28-årige Dizzy Wrights sjette studiealbum, Work Harder, Nobody Cares, der netop er blevet udgivet. Bestemt et højdepunkt fra et album fyldt til randen med gode tracks. 

Tory Lanez - Freaky

Tory Lanez er en af de mest omtalte rappere i øjeblikket. Grundlaget for den øgede omtale er uden tvivl hans diss-tracks og måden, hvorpå han bød alle rappere velkommen til at prøve at disse ham. Det har resulteret i kontroversielle scener, blandt andet en interaktion med den canadiske rapper Dax. Tory Lanez lever vist efter princippet om, at alt omtale er god omtale. Han holder momentummet kørende med sin seneste single “Freaky”, der uden tvivl vil blive et hit! 

Kesi - Pengedans

Ja, så gør han det jo lige endnu en gang. Hitmageren er tilbage med “Pengedans”, der bygger videre på Kesis allerede etablerede lyd. 

Anderson .Paak - King James

Selvom “King James” nok ikke helt kan betegnes som et hiphoptrack, fortjener den her fænomenale single dog stadig en plads på denne uges playliste. Det er svært at putte Anderson .Paak i en boks. Han kan lidt af hvert for at sige det mildt. Selvom hans seneste album Oxnard ikke engang er et halvt år gammel, lader det til, at .Paak har et nyt album på vej, med titlen Ventura. Tracklisten er blevet offentliggjort og blandt andet André 3000 og afdøde Nate Dogg, er på albummet. 

T.I. - Playas Ball (Featuring Snoop Dogg)

Smooth track fra T.I. og Snoop Dogg! Selvom beatet er ganske afslappet, bygges det alligevel op på en spændende måde, hvilket lige giver tracket et ekstra kick. 

Hans Philip - Saa Blaa

Stemmen bag den opløste duo, vi alle kendte som Ukendt Kunstner, Hans Philip, er ude med sit første soloprojekt Forevigt. Udgivelsen er simpelthen så velproduceret, at jeg fik gåsehud op til flere gange. Jeg ville ønske, at HP rappede noget mere, jeg ved ærlig talt ikke helt, hvad jeg mener om alt det syngen. Det fungerer dog godt mange steder. “Saa Blaa” er uden tvivl min favorit, men hele albummet kan anbefales! Hans Philip er en af Danmarks bedste artister, punktum. 

JAG - Intro

Dette er introen fra JAG’s nyeste udgivelse Loren Miller: Act 1. Som titlen antyder, er det første del af en ep-serie. Act 1 byder på otte fremragende tracks, og et par af dem fandt sted på sidste uges playliste. JAG er en fremragende rapper og lyriker! 

Dave - Black 

Dave’s nye album Psychodrama har været på repeat hos mig og mødte også op på sidste uges playliste. “Black” er et velskrevet og gennemtænkt nummer. Jeg har siden sidst fundet af, at Dave rent faktisk selv spiller klaver på alle numrene! Det’ sgu rimelig sejt. 

King Kamaal - Crash (Featuring Nikki McKnight)

Et track fra deluxe-versionen af King Kaamals album For the Most Part. Selvfølgelig har han Nikki McKnight med sig, ligesom han har haft så mange gange før. De rammer plet som sædvanlig. 

Kwamé - Alcatel

Når navnet Kwamé nævnes, plejer man for det meste også at nævne Dayzon. Det er dog ikke en realitet længere, og Kwamé har begivet sig ud på en solorejse. “Alcatel” er første single som soloartist, og man kan vist roligt kalde det for en god start. 

Chief Keef & Zaytoven - Han Han 

Efter Chief Keefs kæmpe succes i 2012 og 2013, med debutalbummet Finally Rich, er det mildest talt kun gået ned ad bakke for den nu 23-årige drill-rapper. Det forsøger han endnu en gang at lave om på, i form af en ny udgivelse sammen med produceren Zaytoven. Enten elsker eller hader du ham, men det er umuligt at undgå ham. Chief Keefs indflydelse på hiphopgenren er massiv. 

Tech N9ne - EDI’s

Nyt track fra den erfarne og altid hårdtarbejdende Tech N9ne. Produktionen ligger lige til højrebenet, og N9na rapper røven ud af bukserne som sædvanlig.

Yelawolf - TM3

Så er der lækker mad til subwooferen i bagagerummet! Yelawolf gør klar til udgivelsen af Trunk Muzik 3, og dette er første single. Han har i løbet af de seneste uger udgivet en masse løse numre, og mange glæder sig til albummet – inklusive mig. Som titlen på både det kommende album og singlen beskriver, er der ét bestemt formål i sigte – at få din subwoofer på overarbejde. 

Iggy Azalea - Sally Walker

Iggy Azalea er ikke lige min kop te, men det betyder bestemt ikke, at I skal snydes for hendes nye single, “Sally Walker”. Klavertonerne minder mig en lille smule om Kendrick Lamars “HUMBLE.”

Post Malone - Wow. (Remix) (Featuring Roddy Ricch & Tyga)

“Wow.” har fået sig et remix, hvor Roddy Ricch og Tyga møder op. Der er noget virkelig fedt over Roddy Ricchs flow, og Tyga har domineret hvert eneste vers på det seneste.

Rich The Kid - Tic Toc (Featuring Tory Lanez)

Storslået omkvæd fra Tory Lanez. Rich The Kid er lidt af en one trick pony, men han får det på forunderlig vis til at fungere igen og igen, og hans musik virker altid frisk. Det her beat er forresten latterligt fedt!

Willy J Peso - How You Feel (Featuring G Perico)

Bastungt track fra undergrundsrapperen Willy J Peso. Han har fået besøg fra en af Vestkystens nyere stjerner, G Perico, der viser, hvordan det skal gøres, på det sidste vers! 

KXNG Crooked - Bishop

KXNG Crooked er stadig i fuld gang med at udgive sine ugentlige tracks. “Bishop” er seneste udgivelse, og endnu en gang beviser han, at han er en af de mest pålidelige lyrikere. 

Katori Walker - Run

Genialt omkvæd samt nogle stærke og intense vers. Den 28-årige rapper fra Californien fik sit gennembrud i 2017 med sangen “Ormoni” og dens tilhørende musikvideo. “Run” er en af mine absolutte favoritter denne uge! 

Afrojack - Sober (Featuring Rae Sremmurd & Stanaj)

“Sober” er en fusion af pop, EDM og hiphop, og ifølge Afrojack startede tracket sit liv i Danmark. Han har været så heldig at få brødrene Rae Sremmurd med på dette track – så er man for det meste garanteret et hit. 

Dizzy Wright - Check Me Out

Dizzy Wright har et af de bedste og mest legesyge flows i hele genren. Han eksperimenterer altid, hvilket “Check Me Out” er er perfekt eksempel på. Genialt!

Maxo - No Love (Featuring Lojji)

Maxo er en af Def Jams nye artister, og hans splinternye album Lil Big Man er første album igennem pladeselskabet. Den soulede (og til tider lo-fi) produktion, der gennemsyrer hele albummet, parret med velovervejede tekstern, fungerer perfekt i dette tilfælde! 

Hør playlisten på Spotify:

Hør playlisten på andre streamingtjenester, blandt andet Apple Music:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA