x

Studiedagbog: Mikkel Glasser, del. 2

Studiedagbog: Mikkel Glasser, del. 2

Ærede læsere!

Så skriver jeg her igen, godt og vel 14 dage inde i indspilningen. Det går godt, synes jeg, og vi har allerede nået meget. Bortset fra en enkelt Tycho Brahes-dag, hvor teknikken drillede, så har det bare kørt derudad.

Gordon (min amerikanske producer) er en rigtig fin fyr, og han er rigtig sjov, og vi kan heldigvis godt sammen. Jeg blev ellers lidt forbavset den 1. dag vi var i studiet, for lige med det samme da han havde sat mig i gang med at indspille guitar til det første nummer, kunne jeg se, at han tog sin bærbare computer frem og satte en film på. Så tænkte jeg lidt: ”what? Skal han sidde og se film nu?”.

Men da jeg så spurgte ham lidt senere, forklarede han mig, at det var for at skabe stemning i studiet. ”It’s to create ambience, man…”. Så nu har vi næsten hele tiden forskellige kitsch-film kørende i baggrunden. Og selvom jeg var skeptisk i starten, så synes jeg faktisk, at det er fedt. For det giver helt klart lidt ekstra stemning, at f.eks. Jack Nicholson kører rundt på motorcykel i ”Easy Rider” i baggrunden. Og jeg syntes ikke det tager noget væk fra vores fokus på musikken.

Gordon er også ret sjov, og f.eks. når jeg lige har indsunget en linje, som han kan se på mig, at jeg er ekstremt tilfreds med, siger han: ”So do you want me to record now, Mikkel?”. Men man kan tydeligt mærke på Gordon, at han har styr på tingene, og det er betryggende. Han kommer også med mange ideer og råd (til både tekst og musik), og de er gode, så det er fedt.

Jeg har også på fornemmelsen, at vi supplerer hinanden godt, for nogle af de ting, han lytter efter og prøver at få frem, er ting, jeg ikke normalt ville tænke på og også omvendt. Så jeg tror heldigvis stadig, at det bliver et super album.

En anden sjov ting er at Gordon er meget sund, og helst kun vil spise økologisk mad. Så vi spiser meget vegetarmad og sund mad, hvilket jeg ikke lige er så vant til.

Det også sjovt at høre Gordon fortælle historier fra hans interessante liv som producer. Han siger tit ”Yeah Mikkel this reminds me of when I was doing an album with…” og så kommer der altid en cool historie. Så det absolut med til at gøre pladeindspilningen federe. Jeg synes også, jeg har det godt, og jeg har en god mavefornemmelse. Det er i hvert fald også dejligt bare at være kommet i gang og føle, at nu er vi på vej.

Noget jeg selv prøver at tænke meget på er ikke at være for perfektionistisk med om det hele er indspillet 100% perfekt spillet/sunget. Og i stedet prøve at bruge min fokus og energi på, om det lyder godt og følelsen i det. Gordon er også meget mere på disse ting, og det er tit, han siger ”So should we move on now” hvor jeg så siger: ”nja, I kinda wanna try to do this again”. Det er lidt en svær balance, også fordi vi jo ikke har uendelig tid. Her i starten har det også været meget med ”bare” at indspille det guitar og sang, som jeg har haft en klar ide om, hvordan skal være, så der har ikke været så meget plads til kreativitet. Men snart går vi i gang med alle ”ekstra” instrumenterne, hvor vi ”bare” skal få sangene til at lyde endnu bedre, så det tror jeg bliver sjovere og mere kreativt.

Der har også været tid til at være ude og vifte lidt med ørerne, gå lidt rundt i byen og tur på stranden og i Dyrehaven, så det har været rigtig hyggeligt. Glæder mig til forhåbentlig at kunne skrive igen om en 14 dage at det stadig går godt og at det lyder godt.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA