x

BEDST LIGE NU: 12 nye, håndplukkede tracks

BEDST LIGE NU: 12 nye, håndplukkede tracks

Så er der en ny playliste klar med de fedeste tracks, der er udkommet i løbet af ugen – og hvilken uge det har været! Vi har naturligvis samlet en playliste til dig i bunden af artiklen, så der er ingen undskyldning for ikke at give sangene et lyt. Hvorfor skulle man også lade være?

Rammstein: DEUTSCHLAND

Rammstein er for alvor i mediernes søgelys i disse dage på grund af de kontroversielle omstændigheder omkring musikvideoen til nærværende single. Ser man bort fra dette, er det skønt med nyt fra det tyske industrial metal-band, som der snart har været stille omkring i lang tid.

Logic feat. Juto: Can I Kick it

Allieret med soul og r&b-kunstneren Juto udgiver den amerikanske rapper Logic et behageligt og tilbagelænet bidrag til soundtrack-albummet Supermarket. Nummeret ”Can I Kick It” indeholder et anderledes opløftende udtryk, som skiller sig ud fra Logics tidligere musik. Det bliver derfor interessant at se, hvad der venter os på Logics sjette album Confessions of a Dangerous Mind. Et album, som ligger lige om hjørnet.

Kim Larsen: Miss Måneskin

I løbet af foråret og sommeren 2018 indspillede nationalskjalden Kim Larsen en række sange i sin lejlighed på første sal – blandt andet sammen med sin søn Hjalmer. Resultatet blev albummet Sange fra første sal, hvorfra sangen ”Miss Måneskin” er at finde – en sang om den helt store kærlighed. Et glædeligt genhør med Kim Larsen.

Khalid: Self

21-årige Khalid bevæger sig ud i selvransagelsens kunst på sin nyeste single ”Self”, der er en forsmag på næste uges udgivelse Free Spirit. Sangen er kendetegnet ved en kontemplation, som den forefindes hos kollegaen Frank Ocean og kredser ligeledes om vigtige emner såsom maskulinitet og mental sundhed indhyllet i et lowpace beat i forgrunden og knapt hørbare, distortede guitarflader i baggrunden.

Siamese: B.A.N.A.N.A.S

Det danske popmetal-band Siamese står lige på tærsklen til et internationalt gennembrud. Deres seneste single ”B.A.N.A.N.A.S” er et hårdstlående track i vanlig Siamese-stil, hvor fængende melodier er pakket ind i en tung instrumentering.

bobby shams: Idiot

Det lyriske har altid stået i forgrunden for rapperen Babak Vakili, der går under kunstnernavnet bobby shams. Med en allestedsnærværende vokal, hvor hvert ord står som skåret i glas, og en bastant instrumentering kommer netop det lyriske til at stå som det absolut centrale i den nye single fra rapperen fra Nørrebro.

Pede B feat. Dean Pless: Lille Ven

Den nye single fra den erfarne rapper Pede B er set fra den knap fireårige søn Karls øjne. Sangen fortæller historien om at møde verden og være en del af en atypisk familie. Foruden singlen medfølger der også en fin video, i hvilken sangens handling udfolder sig. Sangen er desuden gæstet af den 18-årige sanger og rapper Dean Pless, der synger det melodiske omkvæd.

Ciara: Thinkin Bout You

Den amerikanske sangerinde var et hit allerede i 00’erne og markerer atter med dagens udgivelse sit enestående talent for at synge melodisk pop. ”Thinking Bout You” er et elektrisk og forfriskende popstykke, hvis tekst italesætter begæret og kærligheden for et andet menneske, og som dermed egner sig perfekt til de forårsforelskede.

Billie Eilish: ilomilo

Det 17-årige kæmpetalent Billie Eilish’ debutalbum WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO? udkom i dag og markerede for alvor teenagerens entré i de voksnes rækker. Rent musikalsk i hvert fald. Det er svært at vælge den bedste sang fra sangerindens nyeste album, der må betragtes som en sand perle, men ”ilomilo” er dog et bud. Ellers lyder anbefalingen herfra at lytte til albummet. Så kan man jo selv vælge.

Artigeardit: Joggingsæt

Albanske Artigeardit med det borgerlige navn Ardit Aliti er et af de store håb på den danske rapscene efter sit populære debutalbum VILDEDAGE fra 2018. Hans EP 2.0 fra i januar fik dog blandede anmeldelser, men nu er Artigeardit tilbage med et nyt track, der lægger kimen for en spændende fremtid for den unge rapper.

The Tallest Man On Earth: I’m a Stranger Now

Kristian Mattson, alias The Tallest Man on Earth, udgiver sit femte studiealbum I Love You. It’s a Fever Dream den 19. april 2019. Det er folk-musikerens første fuldlængde udgivelse siden Dark Bird is Home fra 2015, og det virker umiddelbart som om, at svenskeren er vendt tilbage til rødderne på den nye single. De større kompositioner, som forefindes på nogle af de i mellemtiden udgivne singler, er således veget til fordel for et mere smalt udtryk, som man kendte fra de tidligere skæringer Shallow Grave og The Wild Hunt.

ROSALÍA feat. J Balvin & El Guincho: Con Altura

Så er der dømt reggaeton! ROSALÍAs nyeste single er en hofterystende homage til denne latinamerikanske udgave af den klassiske jamaicanske reaggae. Man skal dog ikke indstille forventningerne mod dreadlocks og sjove cigarer i bedste Peter Tosh- eller Bob Marley-stil, men derimod efter hofteskredsfremkaldende grinding og sandungueo – en ganske alternativ form for pardans. Under alle omstændigheder er der lagt op til fest på denne nye single af ROSALÍA.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA