x

Spot på Spot Festival: Turboweekend

Spot på Spot Festival: Turboweekend

Stifinderne i hovedstadens natteliv vil kende Turboweekend særdeles godt. Nørrebro-bandet har brugt det meste af sin levetid på at spille op til fest på de københavnske klubber med deres elektroniske klubrock. Den stigende namedropping om de med tiden længere og mere sofistikerede livesæt førte i juni til en pladekontrakt med Copenhagen Records.

Kontrakten har ryddet dansegulvet til debuten "Night Shift", der blev udsendt 1. oktober 2007 som den foreløbige kulmination på det arbejde, der startede for to år siden. Efter ti år som først grunge- og senere soulfunk-orkester besluttede Morten, Martin og Silas at starte forfra.

– Til forskel fra vores tidligere bands, så var der et meget fast koncept fra starten. Det skulle bare være os tre, det skulle være noget musik, man kunne danse til, vi ville gerne ud og spille på nogle natklubber, og det skulle være en blanding af elektronisk og rock, forklarer forsanger Silas.

En del af det faste koncept var, at bandets medlemmer skulle have kunstnernavne. Silas kalder sig således Ivan Skavinsky Skivar, når han spiller keyboard og synger, Morten bliver Oliver Switchdance, når bassen er monteret, og Martin erstattes af Jay Declan bag trommerne. En anden del af konceptet er bandets liveshows, som indeholder masser af lys, rekvisitter og kostumer.

– Det startede med, at vi syntes, at det var fedt, at vi havde ens tøj på. At man så os som en enhed. Koncerten må gerne være et show, hvor der er lidt at kigge på, så det ikke bare er tre drenge i sort rocktøj, forklarer Martin.

– Det er klart, at der er den faldgrube, at folk vil se det som noget overfladisk flashy lir og sige: ”De er jo ikke andet end et rekvisitband”, indvender Silas.

– Men hvis man godt kan lide musikken, så synes man nok bare, det er fedt, at der sker noget ekstra, vurderer Morten.

– Men der var selvfølgelig D-A-D's gamle trommeslager (Peter Lundholm Jensen, red), som sagde, at han godt kunne lide musikken, men var nødt til at vende ryggen til scenen, fordi vi lignede nogle idioter, påpeger Silas.

– Men så kan han da huske os, konstaterer Morten.

Turboweekend på MySpace

Spot 2008's hjemmeside

Køb billet på GAFFA Billet


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA