x

Her er påskens mest spændende koncerter

Her er påskens mest spændende koncerter

Påskeferien står for døren, og det betyder også, at landets spillesteder byder på en masse fantastisk livemusik. Vi på GAFFA guider dig igennem de mange koncerter, så du ved, hvad du ikke bør gå glip af.  

ONSDAG DEN 17. APRIL

Astronaut, Radar, Aarhus

Astronaut udgav deres debutalbum Silence One for lige under en uge siden. I forbindelse med udgivelsen giver bandet releasekoncert på spillestedet Radar i Aarhus. Bandet er kendt for at levere nogle imponerende koncertoplevelser, hvor det musikalske udtryk forplanter sig og manifesterer sig som en helhedsoplevelse. Opvarmningsnavnet, Zar Paulo, er med deres distinkte 80’er new-wave bestemt også værd at nævne.

Love Shop, Thisted Musikteater, Thisted (spiller også på Posten, Odense 18. april, Train, Aarhus 19. april og Godset, Kolding 20. april)

Love Shop er tilbage med nyt albummet Brænder boksen med smukke ting, der fik fire stjerner af GAFFAs anmelder. I april er de på turné rundt i landet. Bandet siger selv, at koncerterne vil byde på et bredt udvalg af både gamle hits samt nye sange samt gamle sange, der fortjener nyt liv.

Lord Siva + Artigeardit + Fraads, Store Vega, København (spiller også på Train, Aarhus 18. april, Studenterhuset, Aalborg 19. april og Posten, Odense 20. april)

Der er lagt op til den helt store aften, når Lord Siva, Artigeardit og Fraads lægger vejen forbi Store Vega. Det er tre af de mest interessante navne på den danske urban-scene, der her er tale om. Opvarmningen står den hårdtslående elektroniske rap-duo Ravi Kuma for, hvilket ikke gør anbefalingen mindre. 

TORSDAG DEN 18. april

Silas Bjerregaard, Tøjhuset, Fredericia (spiller også på Godset, Kolding, 19. april)

I 2018 drog Turboweekend på afskedsturné efter 12 års virke, og kort efter deres sidste koncert på Wonderfestiwall udgav sanger Silas Bjerregaard sin første solosingle "Ikke på andet", hvor han som noget nyt sang på dansk. Nu er den karismatiske og intense sanger klar med sin første turné, hvor vi kan forvente at høre flere nye sange på dansk.

FREDAG DEN 19. APRIL

SAVEUS, KB Hallen, København (spiller også i Scandinavian Congress Center, Aarhus 20. april)

Hypen omkring SAVEUS har stadig ikke lagt sig, siden de markerede deres indtog på den danske musikscene i 2017 med storhittet ”Levitate Me”. Og hvorfor skulle den også det? Siden da er det kun gået én vej, og det er opad. Front- og bagmand Martin Hedegaard har ved flere lejligheder vist, at han kan sætte ild til publikum, så det er måske en god ide at have en brandslukker med.

Rufus Wainwright, DR Koncertsalen, København (få biletter)

Den 45-årige Rufus Wainwright debuterede for hele 21 år siden og har senest udgivet albummet Take All My Loves: 9 Shakespeare Sonnets, som udkom i 2016. Denne gang fokuserer han på sange fra sine to første album, Rufus Wainwright fra 1998 og Poses fra 2001. Der venter utvivlsomt en stor oplevelse.

Benal, Scandinavian Congress Center, Aarhus (spiller også en allerede udsolgt koncert i KH Hallen 20. april)

Den danske hiphop-duo Benal, bestående af Benjamin og Albert, leverer fortsat et frisk pust af rammende tekster iklædt et stærkt musikalsk udtryk til den danske musikscene. Senest med deres fjerde album Benjamin og Albert, der af GAFFAs anmelder blev beskrevet som den bedste samling af sange, Benal har lavet. Gå ikke glip af benaliteternes triumftog, hvis du er i smilets by fredag.

Frida Diamant + Cult of Boydah, Huset-KBH, København

Den spirende kunstner Frida Diamant blev med sin single ”Gigantiske jeg” ugens kanon på Karrierekanonen sidste år. Nu er hun aktuel med ep’en Frida Diamant og kan fredag opleves live i Huset-KBH efterfulgt af den svenske rockgruppe The Cult of Boydah, hvis musikalske univers er inspireret af naturens gentagelser og ro.

ILTER, Odense Punk- og Hardcore-festival, Teater Momentum (fortsætter 20. april)

Så går det løs. ILTER slår dørene op for Odenses største punk- og hardcore-event igen i år efter sidste års store succes. Sidste år var der udsolgt, så i år har festivalen valgt at flytte til større omgivelser og har således kunnet fordoble antallet af billetter. Paletten er en broget en af slagsen. Ifølge festivalen selv vil det musikalske udvalg omfatte alt fra 80’er hardcore over 90’er punkrock og grindcore til punk- jazz, og blandt de optrædende er War of Destruction, LLNN, Bold, Nyt Liv og President Fetch. Der er med andre ord noget for enhver smag.

Ida Red, Harders, Svendborg

Ida Red er Nanna B, Nanna E og Greta. Alle betitlede som både sangerinder, musikere, komponister og producere, der fandt hinanden for tre år siden på en højskole. Gruppen, som indtil for nylig var en kvartet, har indtil nu udgivet tre singler, hvor blandt andet ”Wildflower” lå højt placeret på airplaycharten det meste af sommeren sidste år. Er du til en ny og let elektronisk popsound, som er ukompliceret og ligetil, så tjek Ida Red ud på Harders i Svendborg.

Rasmus Nøhr, Tobakken, Esbjerg (spiller også på Rampelys, Silkeborg 20. april)

Manden med det brede smil og de skønne melodier kigger forbi Esbjerg og Silkeborg de kommende dage. Han seneste album, Monas Butik, der udkom i efteråret, var et nærværende og optimistisk album, der generelt fik fine ord med på vejen. Ellers har han jo også efterhånden et ganske stort udvalg af hits at plukke fra.  

LØRDAG DEN 20. APRIL

The Sandmen, Store Vega, København

Det bliver vildt og voldsomt, når rockveteranerne fra The Sandmen gæster Store Vega. 30 års erfaring taler for sig selv. The Sandmen er et band, der har genopfundet sig selv et utal af gange – senest på pladen Den bedste dag fra 2014, hvor det engelske sprog veg til fordel for det danske. The Sandmen har dog holdt snuden i sporet og konstant centreret sig omkring det væsentlige: rocken.

Gurli Octavia, Huset-KBH, København

Med sin særegne sangstemme er Gurli Octavia ofte blevet fremhævet som en af de mest interessante artister på den nordiske musikscene netop nu. Med hele to udgivne ep’er i 2017 og den helt nye Metanoia har hun også rygsækken pakket med et ganske imponerende repertoire af sange både kvantitativt og kvalitativt betragtet.

MANDAG DEN 22. APRIL

Grant-Lee Phillips + Josh Rouse, Hotel Cecil, København

Der er noget for nostalgikerne, når Grant-Lee Phillips og Josh Rouse kommer forbi Hotel Cecil. Fra den tidligere frontmand i den alternative rockgruppe Grant Lee Buffalo kan publikum forvente sange både fra Phillips’ egen hånd samt gamle hits fra tiden i Grant Lee Buffalo. Josh Rouse er en anmelderrost amerikansk folk-pop singer-songwriter, som til dato har udgivet 12 studiealbum.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA