x

GUIDE: Her er weekendens mest spændende koncerter

GUIDE: Her er weekendens mest spændende koncerter

Weekenden nærmer sig, og ligeledes gør en masse gode koncerter. I den anledning har vi sammensat en guide med de koncerter, som vi synes er de mest spændende, og som du stadig kan nå at få billetter til. Klik på kunstnernavn for links til billetsalg.

TORSDAG DEN 25. APRIL

Kå, Ideal Bar, København

Kå udgav i 2017 sine første singler med ”Være sådan her” og ”De her veje” og har siden sin udgivelse af singlen ”Ingen Stress” i 2018 været i studiet og arbejdet på sin debut-ep Skybrud, som ramte gaderne i starten af indeværende måned. Torsdag indtager rapperen Ideal Bar med den ærlighed og konfrontationer, som hans sangtekster emmer af.

Niels Skousen, Gimle, Roskilde (spiller også på Templet, Lyngby 26. april og Magasinet, Odense 27. april)

Niels Skousen er efterhånden blevet 75 år. Det har dog ikke afholdt ham fra at både at udgive hyppige albums og spille et hav af koncerter. I starten af denne måned udgav han sin seneste plade Døgnet Har 24 Timer, der modtog hele fem stjerner af GAFFAs anmelder med ordene ”Niels Skousen er bare ikke hørt bedre end på Døgnet Har 24 Timer”. Skousen er med andre ord i topform, og onsdag i Musikhuset Aarhus fik han også fem stjerner.

FREDAG DEN 26. APRIL

Hush + Danmarks Underholdningsorkester, Roskilde Kongrescenter, Roskilde (få billetter, spiller også i Musikteatret Holstebro 27. april samt Musikkens Hus, Aalborg 25. april – sidstnævnt er dog udsolgt)

Dorthe Gerlach og Michael Hartmann har slået pjalterne sammen med Danmarks Underholdningsorkester på deres forårsturné. Den ellers mere enkle instrumentering, der har præget Hush’ lyd i mange år, bliver således afløst af et noget større lydbillede, må man formode. Det bliver spændende at høre Hush' sange i nye klæder.

Den Gale Pose + TopGunn, Tivoli, København 

Hvis du er spændt op til lir, så tag ned på plænen i Tivoli og oplev en af 90’ernes og 00’ernes største hiphop-grupper på fredag. Den Gale Pose markerer genforeningen af Jokeren, Nick ”Coldhands” Kvaran, Szhirley og DJ Static, og de har efter otte år i stilhed besluttet sig for at turnere i det danske land igen. Det kan kun blive et glædeligt gensyn, som venter os – trods tabet af bandmedlemmet Rasmus Berg, der dybt tragisk døde sidste år efter et hårdt sygdomsforløb, kun 45 år gammel.

Musikkens Beat, Musikkens Hus, Aalborg (festival, fortsætter lørdag)

For første gang nogensinde kan Musikkens Hus i Aalborg slå dørene op for festivalen Musikkens Beat. Og det lader til at være noget af en dåb for den nyetablerede festival. Det er således nogle interessante navne, der er at finde på plakaten. Heriblandt kan eksempelvis nævnes Nicklas Sahl, Malte Ebert, When Saints Go Machine, Søn, Phlake, ANYA, Aksglæde, Bikstok, AV AV AV og mange, mange flere.

Sivas, Train (spiller også i Vega 27. april)

I sidste uge udgav Sivas sin første single i år med ”4Livet”. På fredag spiller han på Train i Aarhus og  lørdag i Københavnske Vega. Det bliver formodentligt en fest bestående af tunge beats og Sivas’ sprøde vokal tilføjet en god mængde autotune, som går ”d.a.u.d.a”. 

Teenage Fanclub, Lille Vega, København

Skotske Teenage Fanclub har snart 30 års jubilæum. Bandet var i høj grad med til at præge rockscenen op igennem halvfemserne, hvilket i særlig høj grad skyldtes det fremragende album Bandwagonesque fra 1991. Bandet har netop genudgivet deres fem første albums, så der er grund til at tro, at bandet genbesøger det fremragende bagkatalog på Lille Vega.

Palace Winter, Tape, Aarhus (spiller også på Hotel Cecil 27. april)

Palace Winter er mestre udi foreningens kunst. Deres evne til at forene vilde guitarer med bløde synthezisere skaber et univers, der helt og aldeles er Palace Winters eget. Og det er et univers, der har skabt en hype også i udlandet omkring den dansk-australske indie-duo. Denne weekend har du hele to muligheder for at opleve, hvad al hypen handler om.

Annelise, Studenterhuset, Odense

De seneste år er andelen af kvindelige rappere steget ganske støt, men Annelise var dog en af dem, der først blev bemærket for sit talent. Hun startede som backup-sanger i Mund de Carlo, men blev sidenhen en del af musikkollektivet Struglaz. Annelise leverer med garanti en fest i Studenterhuset fredag aften.

LØRDAG DEN 27. APRIL

Lowly, Studenterhuset, Aalborg (spiller også på Hotel Cecil i København 25. april og Radar i Aarhus 26. april, men begge er udsolgt)

Hypen omkring Lowly er bare steget og steget den seneste tid. Og det er der god grund til. Med deres andet album Hifalutin fra denne måned har de atter markeret sig på den danske indiepopscene, efter singlen ”baglaens” har givet forskud på succesen.

H.E.R.O., Beta, København

H.E.R.O. er et navn, der først lige er begyndt at florere på de danske musikelskere læber. I Japan er historien dog en hel anden. Her er de strøget ind højt på hitlisterne, og de har blandt andet optrådt med Slash fra Guns N’ Roses. Debutalbummet udkommer dagen forinden aftenens koncert, så der er spritnyt materiale i vente for publikum.

The Broken Beats, Anarkist, Odense

Ølbaren Anarkist i Odense serverer helt sikkert en velskænket fadøl, når powerpop-bandet The Broken Beats lægger vejen forbi baren denne lørdag. The Broken Beats har efterhånden en del år på bagen, og med mange tilbragte år i udlandet har popgruppen efterhånden også en del international erfaring at udstille for de fremmødte. Skål!

Koncerter, vi ville have anbefalet, hvis de ikke var udsolgt:

Love Shop, Store Vega, 26. april

The Antlers, Hotel Cecil, 28. april

 

 

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA