x

Reportage: Det sagde Boom Boom i Stenløse

Reportage: Det sagde Boom Boom i Stenløse

Fans, gæster, familie og venner, ja og så vi journalister stimlede torsdag aften sammen i Stenløse Bio, hvor Egedal Musikskole under ledelse af Mabel-bassist Otto Kulmbaks storebror Bjarne Kulmbak havde indkaldt til fest. Ud over alle de unge og talentfulde mennesker var der senior-bal i salen med drengene, nu mændene, nemlig Mabel. Gruppen gendannede sig selv for en uge siden for at spille tre shows hér, hvor det hele startede for 40(!) år siden under navnet The Cops. Ja, rusten skulle bankes af. Nok mest hos Chris alias Christian Have, der ikke spiller mere, hvorimod Mike Tramp stadig er aktiv ude i den store verden. Tramp havde lige været i Sydamerika og var fløjet direkte hjem til denne genforeningskoncert. Otto og guitarist Peter Nielsen spiller i dag sammen i bandet G-Band.

Blandt gæsterne til genforeningen sås stjernefrisør Dennis Knudsen, ven af Chris. Bordtennis-kongen Michael Maze var der, fordi kærestens søster Clara var med i koret, ja, Mikes kære mor Doris og brødrene Kim og Dennis Trempenau var der som altid og støttede op. De ”gamle” fans fra dengang, dem, der nærmest boede uden for huset, tror, det var Byvej, var mødt talstærkt op. Denne gang ikke foran Mabelhuset, men her 30 år efter grand prix-sejren i 1978 (Mabel blev dog skuffende kun nummer 16 i det internationale) var de her igen, men uden bamser og kærestebreve.

En af dem var Heidi Nordstrøm, som stadig følger Mike Tramp og hans nye White Lion-kuld … selvom ”helten” dengang altså var først den gamle bassist Andy Larsen og, nå ja, så Otto da. Denne gang forholdt hun sig stille og roligt og skulle bare have et par autografer og lidt billeder.

Mikes ven, journalist, forfatter (til blandt andet bogen om Mike: ”Vagabonden”) og radio/tv-vært Lars Daneskov var ligeledes på plads. Også yngre fans kom langvejs fra, såsom de to skønne tøser i 20'erne fra København, som måtte bare se Mike og co. De var White Lion-fans og ikke til Martin fra X Factor i Tivoli. Eller som Mr. Tramp sagde det fra scenen: ”Ja, det er jo rart at se så mange, når nu Martin er i Tivoli samme aften, og vi har jo samme publikum, hæ, hæ – vi er jo også et boy-band”.

Glimt i øjet
Jo, der var glimt i øjet her. Mabel var de første, der prøvede det store fan(pige)hysteri i Danmark. Ja, Otto mente, Mike talte for længe og satte sig ned mellem publikum, før han så sang ”Lady Love”. Inden da var en ret rocket ”Hey, I Love You” fyret temmelig træfsikkert af. Pænt tight også. Der var aftenen igennem en ret feel good-agtig stemning, og musikken lød da også meget bedre end forventet (frygtet!?) Jeg tror, at Mike har været den, der har været sværest at overtale til genforeningen, og sådan lød det også ifølge en kommentar fra Chris. Mabel er for Mike i dag nok lidt for boom-boom-light-rock-pop og bubblegum-agtigt til hans smag, men han stillede op med smil på læben og var vist den, der mest åbent sagde, at man aldrig helt ved, om genforeningen kun var for denne ene gang. Noget meget klogt – man har ført hørt folk skulle æde deres egne ord i sådanne spørgsmål.

Undertegnede var aldrig den store Mabel-fan selv (men derimod fan af Mike), men det var alligevel en oplevelse at se lidt til hans opstart i karrieren, før han blev mega-stjerne med White Lion. For det blev han, hvilket man jo tydeligt så med alle de White Lion-T-shirts, han havde sørget for til de søde rollinger i børnekoret, som medvirkede på ”The Carnival Is Over”.

Som en familietur i skoven
Koncerten var præget af dejligt vejr, en reception, fotografering af bandet og små-snak, ja nærmest som en familietur i skoven. Koncerten var udsolgt, cirka 280 personer i en ret fed biohal med god akustik og skrånende stolerækker.

De nu modne tøser fra dengang dåner måske ikke mere, men der bliver skrålet med for fuld skrue, især da stortrommen med hjertet på kommer frem, og det så si'r "Boom Boom". Og det gør der endda to gange. Den ene er sammen med alle publikummerne på én gang som afslutning på en behagelig tur til Stenløse … denne gang ikke til det thailandske tempel, de jo også har her. Jeg var lidt tvivlende inden denne aften. "Hva' bliver det her, åh nej, ”Boom Boom” er højst en tålelig fuldemandssang i min verden, men her et verdens-hit". Jeg tror sgu heller ikke, det er gruppens egen favorit. Gruppen trådte lidt ved siden af dengang med "Boom Boom", de ville noget andet. En slag heavy rock, ik', og så er det altså ikke cool at vinde melodi grand prix.

Jeg vil dog ikke give dem fingeren, for de leverede varen og havde et sundt forhold og lettere ironisk tilgang til det, der blev en fest. Og det sagde ”Boom Boom" – af lyst og spilleglæde. Folk med et negativt livssyn og en hoven attitude havde nok spyttet på dem lidt a la dengang, hvor de jo nærmest flygtede ud af jantelovens Danmark, ja de prøvede dengang at få overdynget bilen med diverse former for kasteskyts. Man måtte jo ikke tro, man var noget eller stikke næsen for langt frem. Så jo, det vendte for Mabel, og så var det bare "Viva España" og i studiet Hispavox med Tito (tekniker) i Madrid. ”Rock You Tonight” stod på sætlisten, men æv, den blev ikke spillet. Den var nemlig fra Studs-dagene i Spanien.

Mange af dem, der nu mener, de er for gamle til at gå til koncerter, var mødt op i det lille samfund, og der er også grobund for de kommende, unge (måske) stjerner herfra, hvem ved?? Metal-bandet Iron Fire er jo også fra egnen og har flere cd'er ude og turnerer…Stenløse Rules!

PS: Husk penge og støtte til musikskolerne i Danmark, okay!
Mabel lod sig gendanne uden ”løn” som støtte til musikskolen, så der er altså ingen, der kan komme og tale om, at det gør de da kun for pengenes skyld…

Lidt Mabel-facts:
1968 Gruppen bliver dannet i Stenløse som The Cops, senere Mabel
1974 Der afholdes musikfestival i Stenløse Bio. Gert von Magnus Band deltager.
1975 Gert von Magnus bliver sanger i Mabel. Går ud året efter.
1977 Mike Tramp fra Vesterbro Ungdomsgård kommer med i gruppen og bliver sanger
1978 Vinder Melodi Grand Prix med ”Boom Boom”
1980 Rejser til Spanien, skifter navn til Studs og begynder at spille heavy
1982 Rejser til New York, nu som Lion
1983 Går i opløsning

Medlemmerne har dog bevaret kontakten, og flere gange har undertegnede set Peter eller Chris til koncerter med Tramp solo, White Lion eller Tramps andet band Freak Of Nature. Peter underviser i dag på VUC, Otto er ledende varmemester, og Chris er pr-mand med et af nordens største pr-bureauer, Have PR.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA