x

Guide: Her er maj måneds mest spændende koncerter

Guide: Her er maj måneds mest spændende koncerter

En ny måned står for døren, og foråret står i fuldt flor – og traditionen tro kigger vi på månedens mest spændende koncerter, som der stadig er ledige billetter til. Klik på kunstnernavnene for link til billetsalg. For overskuelighedens skyld har vi undladt festivaler – de kommer senere i en guide for sig.

Robert Forster – The Go-Betweens-legende

Robert Forster udgjorde den ene (og mørkere) halvdel af det stilskabende, men hedengangne indierock-band The Go-Betweens. Mellem og efter The Go-Betweens aktive perioder har Forster skabt sig en imponerende solokarriere – og det siges ude i byen, at han vil medbringe materiale fra hele bagkataloget.

Kan opleves her:

29/4, Vega, København

The Slow Readers Club – ungt Manchester-post-punk-band på vej frem

Det Manchester-baserede band udgav sidste år deres tredje, anmelderroste album ”Build a Tower”, der gik direkte ind i top 20 på den engelske albumhitliste – deres hidtil højeste placering – og som medførte en lang række udsolgte koncerter i hjemlandet. The Slow Readers Club drager inspiration fra åndsfæller i Editors, White Lies og The Killers og drager nu på deres første europæiske headliner-turné med over 40 koncerter.

Kan opleves her:

1/5 Hotel Cecil, København

Gangway – firserhelte er tilbage

Tilbage i slut-80'erne og start-90'erne hittede danske Gangway stort med deres britisk inspirerede popmusik og underfundige tekster. I april udgav de så deres første album i 23 år, Whatever It Is, som har fået fine anmeldelser, og med det i ryggen drager de nu på turné landet rundt.

Kan opleves her:

2/5 Skråen, Aalborg

3/5 Posten, Odense

4/5 Vega, København

11/5 Train, Aarhus

Tamino – multietnisk stortalent

22-årige Tamino er født i Belgien og har egyptisk/algierske rødder, er opkaldt efter en af hovedkaraktererne i Mozarts Tryllefløjten og kommer ud af en kunstnerisk familie – hans bedstefar er den legendariske egyptiske sanger og skuespiller Muharram Fouad. Han udsendte sidste år debutalbummet Amir, der er præget af klassisk sangskrivning med inspiration fra navne som Jeff Buckley og Rufus Wainwright, kombineret med den arabiske orkestertradition firqa. Det byder desuden på medvirken fra Radioheads Colin Greenwood, som opsøgte ham efter en koncert, og engelske The Independent udråbte Amir som et af sidste års ti bedste album.

Kan opleves her:

2/5 Hotel Cecil, København

Better Oblivion Community Center – stærke sangskrivere slår pjalterne sammen

De to stærke sangskrivere Conor Oberst (eks-Bright Eyes) og Phoebe Bridgers (solist og medlem af boygenius sammen med Lucy Dacus og Julien Baker) bringer deres nye og roste samarbejde til Danmark. Den selvbetitlede debutplade viser, at de to sangskrivere både er i topform og klæder hinanden virkelig godt.

Kan opleves her:

3/5, Vega, København

David Gray – Stilsikker singer-songwriter

David Grays første album i fire år, Gold In A Brass Age, cementerer, at hitmageren er tilbage i kreativ topform. Pladen er skabt efter en intuitiv fremgangsmåde, der blandt andet afsøger nye elektroniske teksturer i Grays lydbillede, og det uden at gå på kompromis med Grays umiskendelige vokal.

Kan opleves her:

6/5, Vega, København (få billetter)

Lisa Ekdahl – 25-års jubilæum for Lisa Ekdahl

I år er det 25 år siden, at den svenske folk- og latinjazz-sangerinde Lisa Ekdahl udkom med sin storsælgende, selvbetitlede debutalbum; et album, der blandt andet indeholder storhittet “Vem vet?”. Det skal naturligvis fejres med en jubilæumsturné, hvor Ekdahl vil spille sin debutplade i fuld længde.

Kan opleves her:

7/5 og 8/5, DR Koncerthuset, København (udsolgt)

9/5, Værket, Randers

Bernhoft & The Fashion Bruises – Stråleglans fra Norge

Den norske multiinstrumentalist, sangskriver, producer og r&b-stjerne Jarle Bernhoft gæster Danmarks fire største byer med sit band The Fashion Bruises, alt sammen i kølvandet på udgivelsen af Bernhofts sjette studiealbum, Humanoid, der udkom i august 2018, ti år efter solodebutalbummet Ceramik City Chronicles.

Kan opleves her:

8/5, Posten, Odense

9/5, Vega, København

10/5, VoxHall, Aarhus

11/5, Musikkens Hus, Aalborg

A Colossal Weekend – alternativ rockfestival kommer ud i afkrogene

Dette års A Colossal Weekend-festival for alternativ rock vil med egne ord "grave dybere i mulden, dybere i sindet og dybere i mørket", blandt andet fordi weekenden både udvides med nye locations og kunstformer. Musikprogrammet byder på Built to Spill (US, der også spiller på VoxHall 13. maj), Her Name is Calla (UK), Jenny Gräf (US/UK), Maps & Aliases (US), Nordsind (DK) og Town Portal (DK).

Kan opleves her:

9/5-12/5, Vega, København

Den Gale Pose – spændt op til lir

Posen er i huset! Efter otte års stilhed vender hele landets stodder-konger – Den Gale Pose – nemlig tilbage til den danske live-scene. En genforening, der længe har været på tale, men som blev besluttet at gennemføre til ære for Rasmus Berg, der døde alt for tidligt og pludseligt sidste år.

Kan opleves her:

10/5, Tivoli Friheden, Aarhus

The Midnight Hour – hiphop-projekt inspireret af 1920'erne og 30'erne

The Midnight Hour er et musikprojekt, der er inspireret af 1920’ernes og 30’ernes ”Harlem Renaissance”, som dækker over en bevægelse af blomstrende afroamerikansk musik, kunst, skuespil, dans, litteratur og intellektualisme. Musikken er forankret i et blend af funk, jazz og soul, og bagmændene er Ali Shaheed Muhammad fra A Tribe Called Quest og komponist Adrian Younge, der blandt andet har skabt musikken til blaxploitation-parodifilmen Black Dynamite fra 2009.

Kan opleves her:

12/5 Hotel Cecil, København

13/5 Atlas, Aarhus

Rod Stewart – Rock and Roll Hall of Fame-veteran

Når The Jeff Beck Group- og The Faces-sangeren Rod Stewart gæster Jyske Bank Boksen i Herning, har han lovet at spille sange fra hele sin imponerende karriere, der – med Blood Red Roses-udgivelsen i september sidste år – tæller 30 studiealbum, fordelt på en musikalsk karriere, der strækker sig over mere end 50 år.

Kan opleves her:

14/5, Jyske Bank Boxen, Herning

Anne, Sanne og Lis – ikoniske sangerinder genforenet på scenen

Når de tre ikoner indleder deres fælles turné, er det 38 år siden, de sidst optrådte sammen alle tre og små 40 år siden, de begyndte at spille sammen i Anne Linnet Band. Og resten er historie!

Kan opleves her:

16/5 Gigantium, Aalborg (få billetter)

17/5 Ceres Park, Aarhus (udsolgt)

18/5 Ceres Park, Aarhus

24/5 Jyske Bank Boxen, Herning

25/5 Jyske Bank Boxen, Herning (få billetter)

31/5 Royal Arena, København (udsolgt)

Mumford & Sons – Banjoglade folk-rockere

Oven på udgivelsen af deres fjerde album Delta drager britiske Mumford & Sons på verdensturné, og vejen forbi Danmark er selvfølgelig ingen undtagelse. Glæd dig! Sidst de banjoglade folk-rockere kiggede forbi, gav vores anmelder fem stjerner, blandt andet for bandets livsglade live-performance.

Kan opleves her:

17/5, Royal Arena, København (få billetter)

Gods of Rap: Wu-Tang Clan, Public Enemy og De La Soul – Hiphop-guldalderens store grupper

Rocken har The Beatles, hiphoppen har Wu-Tang Clan, Public Enemy og De La Soul. Alle tre navne har på hver deres måde været med til at ændre hiphop-historien i slut-80’erne og 90’erne, så det kan næsten ikke blive andet end en mindeværdig aften, når de tre guddommelige rap-grupper sætter ild til Royal Arena.

Kan opleves her:

21/5, Royal Arena, København

Koncerter, vi ville have anbefalet, hvis de ikke var udsolgt:

2/5 Glen Hansard, Amager Bio

3/5 Disturbed, K.B. Hallen, København

4/5 Dizzy Mizz Lizzy, Amager Bio, København 

19/5 Elton John, Royal Arena, København

21/5, Nick Cave solo, DR Koncerthuset, København 

23/5-25/5 Oh Land, Hofteatret

24/5 Giorgio Moroder, Vega

25/5 Lenny Kravitz + Dizzy Mizz Lizzy + The Blue Van, Fængslet, Horsens


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA