x

Turnédagbog: As In RebekkaMaria, kapitel 3

Turnédagbog: As In RebekkaMaria, kapitel 3

Torsdag d. 29/5-08 : Herning, Fermaten
Kække jyske piger stjal fuglene (det må man ikke!) og bildte os ind, at vi tabte 6-0 til Holland, men vi synes stadig, at vi vandt i Herning – tromme-Johannes stagedivede, lyd-Johannes var svedig løve hele koncerten og endte på scenen, dejlige teenagepiger og -drenge udgjorde et fantastisk oplagt publikum under og efter koncerten, scene, lys og lyd var splinternyt og lækkert, backstage lugtede så nymalet og rent, at vi til og med fik produceret et lille stykke akryl-klatværk på lærred. Og i Herning bliver kartoffelsalat lavet med mayonnaise, og vegetarmad er en by i Nordsverige. Still, Herning – vi ælsker dig!

Fredag d. 30/5-08 : Göteborg, HTB Festivalen (DJ/MC)
I dag var vi til åbningsfesten for Göteborgs Homo/Bi/Transseksuel Festival – og det var virkelig en artfest med det hele: Rammen var Verdenskulturmuseets enorme og smukke bygning med tusind skæve vinkler, udhæng og trapper, som gjorde lydmandens job meget svært, hvilket gav kraftigt bagslag til koncerten, men stedet var også den perfekte ramme for en kulturfest som denne – masser af installation, udstillinger, udsmykning og lysdeko.

Inden vi spillede så vi en performance-art med af 25 nøgne mennesker, som ormede sig rundt på museets glastag, lavede stripskyggedans i stroboskoplys, spillede på tønder, skrald og horn og svang sig i liner gennem rummet! Og naturligvis en var det den fantastiske blanding af feststemte mennesker i alle varianter, som egentlig skabte selve festen.

Vi havde en lang rolig dag, inden det hele gik i gang, med tid til at nyde solen på tagterrassen, god veg-mad, skør amerikansk backstage catering bestående af 40 slags Jelly Beans, donuts, nachos, marshmellows, og en massiv hvid chokolade/smøragtig kage med mindst 1000 kcal/100 g, og derudover gjorde diverse kunstudstillinger og skrig fra naboliggende Lisebergs rutsjebaner dagen temmelig ferieagtig.

Lørdag d. 31/5-08 : Frederikssund, Pyramide Power
Feriefølelsen fortsatte i dag, da vi kørte sydpå igen efter en lækker brunch hos Rebecka, og på vejen stoppede op og tog os en fantastisk dukkert i det salte Halmstadvand. Åh, sommer, det er faktisk sommer! Vi nåede lige et bad og en bid mad på balkonen i Malmö og vendte derefter næsen mod Sjælland.

I dag skulle vi nemlig spille til en festival på en kunsthøjskole – en lille idyllisk plet ude på landet kaldet Thorstedlund dannede rammerne om vores show. Det var naturligvis noget andet end Fermaten ;-), men såmænd ikke dårligt. Højskolestemningen, de mange myggestik og alt alt for mange Jelly Beans fra Göteborg udløste sukkerchok på vej hjem og resulterede i flerstemmige kanonbørnesange i turnebussen – vi planlægger at indlede sommerens koncerter med Mester Jakob som fællessang...


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA