x

Spot på Spot Festival: The Elephants

Spot på Spot Festival: The Elephants

Københavnske The Elephants udgav sidste efterår deres selvbetitlede debutalbum på det tyske indie-label Tapete Records. Det betød, at de seks musikere i starten af oktober kunne udgive deres debutalbum i Tyskland og Benelux-landene gennem Tapete og i Skandinavien via det svenske distributionsselskab Dotshop.se.

Albummet er hen over vinteren 2007 blevet indspillet i samarbejde med lydsmed Morten Bue, som tidligere har produceret for Figurines, Diefenbach, Moi Caprice og Sterling.

De rejselystne elefanter tog i efteråret 2006 til USA og turnerede, og det samme gjorde de året efter, begge gange med pæn succes.

Det Tokyo-baserede pladeselskab Quince Records, som også har danske Rumskib og Tiger Baby i deres stald, har ligeledes, i december 2007, udgivet The Elephants' debutplade i Japan.

Også i England er albummet kommet på gaden, og The Elephants har her fået nogle flotte ord med på vejen fra medierne.

Et af de største, engelske dagblade, The Guardian, har haft The Elephants som ”Band Of The Day”, og sammenligner bandets selvbetitlede debut-plade med blandt andre My Bloody Valentine og Field Mice. Samtidig hylder The Sun pladens Beach Boys-agtige lyd og sans for 60’er-pop.

Her i GAFFA har bandet da også fået pæne ord med på vejen, og i en bedømmelse af debuten lyder det blandt andet sådan fra dette magasins anmelder Pelle Sonne Lohmann:

”De fire københavnske elefanter spiller friskt ud på ”The Elephants”, hvor tidløs, ubekymret rock folder sig ud i lækre, håndspillede arrangementer. Alt fra mundharmonika og banjo til blæserorkestre og piano kan bruges, når den helt rigtige stemning af doven sommer-melankoli skal fremelskes.”

I marts 2008 meddelte gruppen, at bassist Rasmus Nybo havde besluttet at hellige sig arbejdet med den succesfulde bar ”Din Nye Ven” i København.

Bandet har som følge heraf rekrutteret Thomas Raae, der har en sidebeskæftigelse som bassist i bandet Källing. Bandet fortæller, at bruddet skete i fred og fordragelighed.

 

The Elephants på MySpace

Spot 2008's hjemmeside

Køb billet på GAFFA Billet


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA