x

Interview: Aqua

Interview: Aqua

Det navn, der utvivlsomt fik mest opmærksomhed på Tuborg og Muskelsvindfondens PR-event ombord på topsejlsskonnerten Madonna i anledning af årets udgave af Grøn Koncert, var en vis gendannet kvartet med læssevis af tophits bag sig: Aqua.

Ved lejligheden var den imidlertid kun repræsenteret af René Dif og Claus Norreen, der dog strålede af godt humør og en god portion ivrighed efter igen at optræde på samme scene igen. En tilsvarende villighed til at besvare alskens spørgsmål var der heldigvis også at finde i de to herrer, og GAFFA satte dem således i stævne for at aflure stemningen omkring den længe ventede gendannelse.

Hvem glæder I jer mest til at dele scenen med på Grøn Koncert?

René: "Søren, Lene og Claus."

Ja okay, men udover jer selv?

Claus: "Programmet kommer virkelig vidt omkring. Det er virkelig bred, folkelig fest og ballade, i ordenes bedste forstand, med både rock, hiphop og pop."

René: "Jeg glæder mig til at komme over på den anden scene, efter jeg har set det her freestyle. (MC’s Fight Night, som optrådte ombord på skibet, red.) Hvis der lige er et break og man kan nå det, så skal jeg klart over og se det."

Skal du med op på scenen?

René: "Ej, det tror jeg ikke. Så hård er jeg ikke til det, det kan jeg ligeså godt sige."

Hvor lang tid har I været i øvelejr?

René: "Vi startede sidste år med at snakke om det, og så begynder vi nu her."

Claus: "Ja, den sidste måned. Bandet har spillet sammen, og de har sådan en... kapelmester. Én der hedder Peter Düring."

René: "Hedder det 'kapelmester'? Det var jeg nemlig i tvivl om."

Claus: "Nej okay, det tror jeg ikke han bliver så glad for."

René: "Er det ikke sådan noget Glæsel-noget?" (Bred latter)

12 mand stort orkester
Claus: "Der er jo gået nogle år, og vi har en måde at fortolke de her sange på, og så giver han et bud på, hvordan de skal fremføres. Vi er meget stolte af numrene, men det er en anden tid i dag, og vi kan ikke stå og lave unga-bunga. Det skal pakkes ind på en anden måde."

René: "Vi bliver reboot'et!"

Bliver det mere rocket så?

Claus: "Det bliver bare mere live. Vi bliver 12 mennesker på scenen. Helt klart med referencer til fortiden, men ikke med handclap og tyskertromme."

René: "Det hele er jo i poppens univers. Der er måske et enkelt nummer eller to, der stikker lidt ud, men ellers så er det jo bare primært pop. Nogen sange, man har hørt før, og nogle sange, man ikke har hørt før."

Nogen helt nye?

Claus: "Ja, der kommer ét nyt nummer, og så kommer der et vi spillede på den sidste Grøn Koncert-tour, og et vi spillede den første gang, vi var med."

Fritidsklubben på tur
Hvordan har kemien været, da I fandt sammen igen? Ligesom da I slap, eller kan I godt mærke, I er blevet lidt ældre?

René: "Meget bedre, for vi har lært hinanden bedre at kende."

Claus: "Dengang var det meget hektisk, og så ryger der hurtigt en finke af fadet. Det gør der jo stadigvæk, men vi kender hinanden bedre idag."

Har I holdt kontakten ved lige alle de år, eller har der været nogle perioder, hvor I ikke så hinanden?

Claus: "Ja, der har da været nogle perioder. Lige efter ved jeg, der var en periode, hvor vi alle sammen bare havde brug for ikke at spille og holde lidt afstand og lande igen efter hele det eventyr. Men kemien er rigtig god nu."

René: "Det er fritidsklubben på tur!"

Claus: "Der er ikke det stress på, der gør, at der opstår de samme forviklinger som før, og man siger bare sin mening."

Da I fandt ud af, at I skulle til at spille alle de gamle numre, hvad var så det første, I greb fat i?

René: "Vi tog bare alle dem, der har ligget nummer 1! Og så rystede vi posen og sagde - dén starter vi med! Haha, ej."

Men kan I ikke huske det? Der må da have været én eller anden sang?

René: "Around The World synes jeg, vi skulle spille."

Rundt omkring i verden har Aqua bestemt været, og omend de ikke just skal på jordomrejse til næste måned, så er det dog første gang i syv år, at de fire tager rejseskoene på og tager ud og underholder masserne. Claus beskriver det selv som nostalgitrip – både for publikum og gruppen selv. Tiden må vise, om det blot bliver en kortlivet affære, eller om de fire sætter ud på en færd, hvis mål først er nået, når de nok engang har erobret verden med deres pop-potpourri.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA