x

Spot på Spot Festival: Annika Aakjær

Spot på Spot Festival: Annika Aakjær

Som hun sidder der, på et torv midt i Århus, omgivet af mennesker i farveløst tøj, lyser Annika Aakjær op som en regnbue på en gråvejrshimmel. Hendes lokker flagrer rødt i vinden, trøjen er gul og jeansene grønne som giftigt saftevand. Annika Aakjær holder af liv og af farver, og hun er godt træt af, at alt i Danmark – og i særdeleshed i Århus – skal være så trist og korrekt hele tiden.

– Folk er sgu så kedelige. I Århus går alle piger i sort, hvidt eller gråt tøj og læser engelsk på uni, fordi nu er det sådan, man gør, siger hun.

På hendes debutplade, "Lille Filantrop", klipper hun ligusterhæknationens forestillinger om det lykkelige liv fra hinanden, og over kuglegrillen griller hun de mennesker, der altid gør, som de skal og rynker på næsen af alt, hvad der er anderledes eller ”mærkeligt”.

– I dag er man nødt til at have en stationcar. Det gælder jo om at have masser af plads, hvis man skal være lykkelig i Danmark. Men plads til at være anderledes er der ikke meget af, siger den 25-årige sanger og sangskriver.

Annika Aakjær, der nu bor i København, oplevede flere gange, mens hun levede i Århus, at folk på gaden råbte ad hende på grund af hendes farverige udseende.

– "Lille Filantrop" handler om at gå imod det, man får at vide, man skal. Man skal tro på sig selv og ikke altid lytte til folk. Især ikke til forældre. Forældre er de værste til at knuse ens drømme, siger hun.

Annika Aakjær, hvis forældre efterhånden har accepteret hendes modvilje mod at tage en uddannelse eller at have et 8-16-job, begyndte først at spille og synge, da hun var omkring 17 år, og først for fire år siden skrev hun sine første numre selv. Med "Lille Filantrop" håber hun, at hun har taget første skridt i retning af en karriere på scenen.

– Pladen er ligesom mit første store livsværk. Jeg håber, at den bliver så stor en succes, at jeg få lov til at lave en til. Men jeg vil også meget gerne lave noget teater og komik på et tidspunkt, siger Annika Aakjær.

Annika Aakjær på MySpace

Spot 2008's hjemmeside

Køb billet på GAFFA Billet


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA