x

Guide: Her er juni måneds mest spændende koncerter

Guide: Her er juni måneds mest spændende koncerter

En ny måned står for døren, og den første sommermåned er lige om hjørnet – og traditionen tro kigger vi på månedens mest spændende koncerter, som der stadig er ledige billetter til. Klik på datoerne for link til billetsalg. For overskuelighedens skyld har vi undladt festivaler – de kommer senere i en guide for sig.

Maroon 5 – popfest i Aalborg

Der er lagt op til stor fest, når pop/rock/soul-gruppen med Adam Levine i front giver udendørskoncert i Mølleparken, Aalborg med plads til 16.000 stående publikummer. Koncerten er den eneste i Danmark og den første koncert på deres Europatour. "Det er efterhånden ved at være mange år siden, at Aalborg har lagt scene til et så stort internationalt popnavn, og derfor har vi også arbejdet ekstra hårdt på at få det til at lykkes. At det så er den eneste koncert i Danmark og oven i købet den første på Maroon 5s nye Europaturné, gør det bare ekstra specielt", fortæller direktør for Aalborg Kongres & Kultur Center, Nicolaj Holm. Glæd dig til hits som "This Love", "She Will Be Loved", "Moves Like Jagger" og mange flere.

Kan opleves her:

1/6 Mølleparken, Aalborg (få billetter)

Deerhunter – Amerikanske excentriske hjortejægere

De eksperimenterende indierockere Deerhunter udgav i januar studiealbummet Why Hasn't Everything Already Disappeared? GAFFA kvitterede med fem stjerner, så der er lagt op til en excentrisk og medrivende seance, når Bradford Cox & co. vender sigtekornet mod Den Grå Hal.

Kan opleves her:

3/6, Den Grå Hal, Christiania

Tenacious D – “Verdens bedste band”

“'Twas written in the stones that one day a band would come. Well that band has come and now they are here to cum again in your ear p*****s” – den amerikanske comedy metal-duo Tenacious D giver atter koncert på dansk jord. Det betyder selvfølgelig power slides, sjofle jokes og en humoristisk hyldest til hård rock.

Kan opleves her:

4/6, Royal Arena, København

Mariah Carey – Intimkoncert med verdens førende diva

Mariah Carey er den bedst sælgende kvindelige kunstner nogensinde, og i juni vender hun tilbage til Danmark i mere intime rammer end normalt. Aalborghallens størrelse gør dette til en oplagt mulighed for at opleve popdivaen Careys navnkundige forførende fem oktavers-vokal på nært hold.

Kan opleves her:

4/6, Aalborg Hallen, Aalborg (få billetter)

Spencer Krug – canadisk indie-ikon

Den canadiske sanger og pianist er kendt fra både indie-grupperne Wolf Parade og Swan Lake og soloprojekterne Sunset Rubdown og Moonface. Nu giver han dansk koncert på klaver, og han spiller både nye sange og godbidder fra det store bagkatalog.

Kan opleves her:

4/6 Hotel Cecil, København

Phil Collins – Hitmageren lader sig ikke stoppe

I 2011 havde den engelske sanger, sangskriver og multiinstrumentalist Phil Collins besluttet at gå på pension, men heldigvis har den 68-årige hitmager genopdaget sin lidenskab for musikken. Danske fans kan derfor glæde sig til genhør med adskillige megahits, når Collins gæster Danmark for første gang siden 2007.

Kan opleves her:

8/6, Ceres Park, Aarhus (få billetter)

Backstreet Boys – Bedst sælgende boyband

Flere end et par teenagehjerter blev smeltet i slut-90’erne, da AJ, Howie, Nick, Kevin og Brian indtog den internationale mainstream med teen pop-hits som ”Everybody (Backstreet's Back)” og ”I Want It That Way”. Gruppen er aktuel med albummet DNA og er draget ud på deres største verdensturné i 18 år.

Kan opleves her:

8/6, Royal Arena, København (udsolgt)

Eagles – Højtflyvende Californien-rock

Soft rock-bandet var et af USA’s bedst sælgende grupper i 1970’erne, og storværket Hotel California er det tredje bedst sælgende album nogensinde. Don Henley, Joe Walsh og Timothy B. Schmit tager på Europaturné, og akkompagneret af Vince Gill og Deacon Frey vil de med garanti lade vestkystsolen skinne over land.

Kan opleves her:

10/6, Royal Arena, København (udsolgt)

Snow Patrol – Nordirske indie-rockere rykker ud

Gary Lightbody og resten af snepatruljen vender tilbage. Det anerkendte band opstod i 1994 og har siden udsendt syv studiealbum fuld af køligt klingende indie-rock, hvoraf flere sange er blevet anvendt i film og tv-serier. Efter en kunstpause mellem 2011 og 2018 er Snow Patrol nu endelig udrykningsklar igen.

Kan opleves her:

10/6, K.B. Hallen, København

The Tallest Man on Earth – svensk singer-songwriter med visuelt akkompagnement

Fans af den svenske musiker Kristian Mattssons fingernemme guitarspil, udtryksfulde vokal og poetiske tekster kan se frem til, at verdens højeste mand indfinder sig i DR Koncerthuset. Han vil blive akkompagneret af en række optagelser, der visualiserer hans tanker bag sangene og melodierne.

Kan opleves her:

10/6 DR Koncerthuset, København

Joan As Police Woman – stærk singer-songwriter giver solokoncert

Den amerikanske sangerinde og sangskriver Joan Wasser er en hyppig gæst i Danmark, men denne gang optræder hun solo, kun akkompagneret af eget guitar- og klaverspil. Det er lagt op til en både intim og intens aften, for Wassers varme stemme og både groovy og eftertænksomme sange går lige i hjertekulen.

Kan opleves her:

11/6 Bremen Teater, København

Bon Jovi + Def Leppard – Glam rock galore

To af 80’ernes helt store rock-acts er samlet i Sønderborg. Hen over sommeren deler Bon Jovi ud af sin storladne heartland rock, og med sig har bandet de britiske glam-gutter Def Leppard. Begge har de skabt stadion-hymner, som er næsten umulige ikke at synge med på, så sørg for at varme stemmebåndene op!

Kan opleves her:

11/6, Slagmarken, Sønderborg

The 1975 – britiske indiepop-hitmagere er tilbage

Det britiske indiepoprockband med karismatiske Matt Healy er tilbage i Danmark oven på udgivelsen af sidste efterårs album storsælgende og velanmeldte album A Brief Inquiry into Online Relationships – til deres hidtil største danske koncert.

Kan opleves her:

13/6 Tap1, København

Mark Knopfler – Guitaristernes guitarist

Både i sin tid med rockgruppen Dire Straits og som soloartist har Mark Knopfler været en virtuos, der har formået at tage enhver form for seksstrenget trækasse og få den til at synge med sit karakteristiske fingerspil og sans for stemning. Denne musikalitet får Danmark mulighed for at opleve til sommer.

Kan opleves her:

13/6: Jyske Bank Boxen, Herning (udsolgt)

15/6: Royal Arena, København (udsolgt)

Rammstein – Industrial rock med ekstremt sceneshow

Tyske Rammstein dukker som regel op i samtaler om ekstravagante rockkoncerter og med god grund: deres shows er kendt for høj energi, vilde scenekulisser, aparte kostumer og en overflod af pyroteknik – et motto blandt fans lyder ”andre bands spiller, Rammstein brænder”. Dét skal da opleves – nu med et nyt album i bagagen!

Kan opleves her:

19/6: Telia Parken, København (udsolgt)

Andrew Bird – indie-folket multitalent

Den amerikanske sanger, sangskriver og multiinstrumentalist er kendt for sin sprøde indie-folk og sit smukke violinspil – og så er han en god sangskriver, så vi glæder os.

Kan opleves her:

20/6 Bremen Teater, København

 

Patti Smith – Punkpoesi i verdensklasse

I 1975 debuterede Patti Smith med albummet Horses, der forenede den tidlige amerikanske punkrock med et poetisk udtryk. Både Smiths sans for lyrik og levering gør hende til én af rockens mest navnkundige og intense personligheder, og for første gang i 14 år kommer hun til Aarhus.

Kan opleves her:

21/6: Musikhuset, Aarhus

Sting – New wave-koryfæet gæster Vestjylland for første gang

Den tidligere frontmand i new wave-bandet The Police besøger Danmark i forbindelse med turnéen Sting: My Songs, hvor fokus er på den lange karrieres største hits. Publikum kan altså se frem til genhør med både The Police-og soloklassikere som ”Roxanne”, ”Message In a Bottle” og ”Fields of Gold”.

Kan opleves her:

21/6, Musikteatret, Holstebro

Kevin Morby – Rastløs rockende indie

Kevin Morby har fremhævet Bob Dylan og Lou Reed blandt sine store inspirationskilder, og disses indflydelse er da også at finde i den 30-årige texaners musikalske udtryk, der emmer af tilbagelænet rastløshed, gode melodier og personlig lyrik. Morby giver to koncerter på hver side af landet til sommer.

Kan opleves her:

23/6, Store Vega, København

24/6, VoxHall, Aarhus

Toto – Navnkundige og habile hitmagere

”Hold the Line”, ”Rosanna”, ”Africa” – behøver vi sige mere? Toto har stået bag nogle af de sidste fire årtiers helt store poprock-kompositioner. Gruppens nuværende line-up består af Steve Lukather, David Paich, Steve Porcaro og Joseph Williams, der alle er anerkendte og yderst efterspurgte musikere.

Kan opleves her:

23/6, Ceres Arena, Aarhus

Foo Fighters – Dave Grohl & co. kommer i fængsel

I en tid, hvor mainstreamen ikke just bugner af guitar-dreven rockmusik, er The Foos en sand velsignelse for fans af vital og uhøjtidelig, men samtidig opløftende alternative hard rock. Sekstetten indtager Fængslet i Horsens til juni – med The Minds of 99 og Frank Carter & The Rattlesnakes som support!

Kan opleves her:

25/6, Fængslet, Horsens

Ministry – Pionerer inden for industrial rock

I 1988 udgav Ministry The Land of Rape and Honey, et album, som fik afgørende betydning for industrial rock-genren, og som både Slipknot og Nine Inch Nails har fremhævet som en afgørende inspirationskilde. Det tegner til at blive benhårdt, når Al Jourgensen og hans ministerium kommer til Aarhus.

Kan opleves her:

26/6, VoxHall, Aarhus

Volbeat – De forgyldte sønner vender hjem

Ét af Danmarks mest succesfulde bands behøver efterhånden ingen introduktion. Deres syvende studiealbum Rewind, Replay, Rebound udkommer den 2. august, og i den forbindelse drager rockabilly-metal-gutterne atter på turné. Det er ned med whiskeyen og op med hornene, når Volbeat vender hjem.

Kan opleves her:

29/6, Ceres Park, Aarhus

Dream Theater – Progressiv metal i verdensklasse

Den progressive metalgruppe er kendt for seksstrenget bas, distortion, dobbelt stortromme og virtuost musikerskab, og de er aktuelle med deres 14. studiealbum Distance Over Time. Et album, hvor de ifølge sig selv søger tilbage til rødderne. Bandet har mere end 15 millioner solgte albums og to Grammy-nomineringer på CV’et. 

Kan opleves her:

30/6 Musikhuset, Aarhus

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA