x

Tilpas festivalsommeren efter dit budget

Tilpas festivalsommeren efter dit budget

Er du fuldstændigt på røven rent økonomisk, eller har du lige arvet en halv million efter en fjern slægtning? Uanset hvad dit budget siger, så kan Festivaldanmark uden tvivl berige dig med oplevelser, der er skræddersyet til din pengepung.

STUDERENDE PÅ SOMMERFERIE

Distortion:  29. maj til 2. juni i København

Spot Royal 1. juni til 3. august i Aarhus

Stella Polaris: 26. juli i Kolding, 27. juli i Sønderborg, 28. juli i Aarhus, 3. august på Frederiksberg

Uhørt: 23. til 24. august i København

Pris: 0-130 kroner

Hvis du er fattig studerende, så kan du stadig få en snert af den fulde oplevelse ind under din festivalhungrende hud. Spot Festival er overstået for i år, men du kan stadig opleve bands på Spot Royal-scenen ved Magasin hver lørdag hele sommeren, og det er ganske gratis. Du kan blandt andet opleve Klaus Handsome & Gadens Løse Fugle (1. juni) og M. Rexen (22. juni)

Stella Polaris er en gratis festival, der bliver afholdt hele fire steder i Danmark, så der burde være en chance for, at du kan svinge forbi en af de fire parker, som karavanen besøger. Årets lineup er ikke offentliggjort, men festivalen har tidligere præsenteret navne som Trentemøller, Soleima, Röyksopp, Mads Langer, Lydmor og Chinah. Så find picnickurven frem og nyd en dag i det fri i musikkens tegn.

For dig, der holder til i københavnsområdet, er det nærmest umuligt at komme uden om Distortion. Byen summer af liv, og du kan sagtens nyde en masse livemusik, selvom du ikke er velhavende. Mange af oplevelserne er gratis, men festivalen (og GAFFA) opfordrer naturligvis til, at man køber et gadearmbånd, der hjælper med finansiering af oprydning.

I august kan du opleve en lang række spirende navne, når Uhørt inviterer til festival i Enghaveparken. Festivalen giver de nyeste talenter muligheden for at eksperimentere og eksponere sig, og du kan opdage dit nye yndlingsband, hvis du betaler 120 kroner. Forvent gedigen festivalstemning og bands med en masse på spil, der giver sig fuldt ud.

LØNSLAVE UDEN OPSPARING PÅ SOMMERFERIE

Kløften Festival, GrimFest, Alive Festival, Wonderfestivall

Pris: 620-1080 kroner

Det er ingen hemmelighed, at festivalbilletpriserne skyder i vejret, men vi ved jo også alle sammen, at det kan være ubærligt at gå glip af den danske festivalånd.

Kløften Festival præsenterer en lang række danske topartister. Flere af dem har et særligt og kærligt forhold til festivalen i det sønderjyske, der altid afvikles smartefrit. I år kan du blandt andet opleve Nephew, Bikstok, The Minds of 99 og Hjalmer.

GrimFest er en kæmpe vinder, hvis du er fra Aarhus-området, og der er god grund til at besøge den utroligt hyggelige festival i udkanten af Smilets By. Den markedsfører sig som Danmarks hyggeligste havefest, men med årene er GrimFest blevet meget mere end et par scener i en baghave. I år kan du blandt andet opleve Peter Sommer & Tiggerne, Fribytterdrømme, Bogfinkevej og The Entrepreneurs.

Nordenfjords i Thy afholdes hvert år Alive Festival, der ligesom GrimFest har et ry for at booke solide navne i forhold deres størrelse. Lad ikke afstanden skræmme dig, for Alive gør meget for at lette transporten til og fra festivalen. Du kan eksempelvis købe din festivalbillet inklusive transport fra Aarhus (780 kroner) eller København (950 kroner). Derudover er camping inkluderet i prisen.

Wonderfestiwall på Bornholm er nok en af de danske festivaler, der har den smukkeste placering. Festivalen afholdes for foden af Hammershus – mere dansk sommer og idyl bliver det næste ikke. Og kombinerer man det med navne som The Minds of 99, Nik&Jay, Lightwave Empire og Ea Kaya, så kan det næsten ikke blive andet end et lille sommereventyr. Her kan du også købe en festivalbillet inklusive tur/retur transport fra København. Så er prisen 1095 kroner.

DEDIKERET FESTIVALGÆNGER MED OPSPARING

Heartland: 30. maj – 1. juni ved Egeskov Slot

NorthSide: 6. – 8. juni i Aarhus

Roskilde Festival: 29. juni – 6. juli i Roskilde

SmukFest: 7. – 11. august i Skanderborg

Pris: 1895-2695 kroner

Heartland har på få år gjort sig bemærket i det danske festivallandskab og kan også sagtens matche de største festivalers bookinger. Har du penge nok på kontoen og interesserer du dig for ikke bare musik, men al slags kultur, så er Heartland stedet for dig. Hvis du har tænkt dig at bo i de umådeligt smukke omgivelser under festivalen, så skal du påregne 220 kroner ekstra for et armbånd til campingpladsen. Men så er det også rent, smukt og vedkommende.

NorthSide har ni succesfulde festivalår på bagen og hører til i den absolutte superliga, når det kommer til europæiske festivaler. I år kan du opleve navne som The Streets, Tame Impala, Foals, Tove Lo og Nas. Bor du ikke i det østjyske, skal du dog påregne ekstra udgifter til overnatning, da festivalen ikke har et campingområde.

Roskilde Festival – ingen over, ingen ved siden af. Her er der virkelig tale om en legendarisk størrelse, og uanset om du er fattig studerende, lønslave uden opsparing eller dedikeret festivalgænger med en god skilling på lommen, så skal du nok finde en måde at komme til Roskilde på, hvis du virkelig vil det. Her er campingmuligheden inkluderet i prisen. Alle billetter er dog lige blevet udsolgt, så du må melde dig som frivillig, hvis du endnu ikke har fået billet.

SmukFest burde måske ikke engang være på listen, for festivalen har simpelthen endnu engang formået at melde udsolgt, inden langt hovedparten af programmet var offentliggjort. Det vidner om, at folk virkelig tager i den skanderborgensiske bøgeskov for at få en helhedsoplevelse af stemning, hygge, smukke omgivelser og helstøbt udtryk – og det selvom SmukFests billetpris er Danmarks absolut dyreste.

ARVING PÅ LSD

Lollapalooza: 28–30 juni i Stockholm

Pris: 19.950 kroner for en platinbillet

Transport: Lej nu bare det privatfly

Overnatning: Book et værelse på Grand Hôtel, cirka 14100 per nat

Mange tror fejlagtigt, at festivalånd indebærer lunkne makrelmadder, fugtigt telt og dovne dåsebajere. De kunne naturligvis ikke tage mere fejl. På Lollapalooza sælger man nemlig de såkaldte platinbilletter, hvor prisen er oppe at kysse de 20.000 kroner. Men altså, så får du også femstjernet festivalkomfort, eksklusive front row-pladser ved scenerne, luksuriøse måltider tilberedt af berømte, svenske kokke og ikke mindst adgang til festivalens afslapningsområde med afkoblende massagebehandlinger. Du bliver fragtet mellem scene- og loungeområde i egen golfbil. Og nej, det er faktisk ikke en joke. Det eneste, der ikke indgår i billetprisen er logi, men den fikser du let med en Superior Suite på Grand Hôtel – det hele skal jo matche. Nogle ville kalde det økonomisk uforsvarligt, men du får både morgenmad, frokost og aftensmad i tre dage…


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA