x

Chris Burton – Nærværende teenagepoesi fra Instagram

Chris Burton – Nærværende teenagepoesi fra Instagram

Vi har talt med den 16-årige sanger og sangskriver fra Skodsborg

– Jeg har sunget så længe, jeg kan huske. Da jeg var 11 år gammel, besluttede jeg, at jeg ville lære mig selv at spille klaver, og ikke længe efter begyndte jeg selv at producere og skrive sange.

Den nu 16-årige Chris Burton var med andre ord tæt på at være full-blown musiker, inden han overhovedet ramte teenageårene. Talentet er vokset ud af et hjem, hvor der altid er musik i højtalerne og en folkeskole med et kreativt afsæt. Men selvom Chris Burton agerede færdigudklækket musiker i en tidlig alder, forstod han alligevel at bruge de virkemidler, som kun teenagere kender bedst:

– Da jeg gik i femte klasse, gav jeg mig i kast med at spille covernumre og lægge dem på Instagram. I starten var det bare mine venner, der fulgte mig, men som tiden gik, kom flere til. Det var også på Instagram, at min nuværende manager, Ankerstjerne, spottede mig.

Efter sigende faldt Ankerstjerne over Chris Burton en søvnløs nat, hvor han scrollede Instagram tynd. Ankerstjerne blev så rørt af Chris’ stemme og måde at kommunikere følelser på, at han måtte tage kontakt til Chris. Kun få dage senere mødtes de to herrer og har arbejdet sammen lige siden. De sidste par år har Chris Burton, blandt andet i samarbejde med Ankerstjerne, brugt på at arbejde sig væk fra covernumrene og tættere på sin egen musik:

– Jeg har udviklet mig fra at være tilfreds med at synge andres sange til at ville synge mine egne. Det er mere trygt at synge andres numre; man skal ikke stå til ansvar på samme måde.

Nu har Chris Burton musikalsk ballast nok til at turde synge sit eget – og ikke mindst være sin egen. Det cementeres, når man spørger ind til den hyppige sammenligning, der har været mellem Chris Burton og popikonet Justin Bieber:

– Det er en stor kompliment at blive sammenlignet med Justin Bieber, men jeg vil gerne være mit eget act. Jeg vil hellere være Chris Burton end den næste Justin Bieber.

Om end den allerførste video, Chris Burton smed op på Instagram, var et cover af selvsamme Justin Bieber, er den unge sanger mere end klar til at sejle væk fra det sikre coverfarvand og mod det usikre og sårbare. Det gør han ved at skrive sange, der går helt tæt på:

– I mine sange prøver jeg at sætte fokus på, hvad der sker, når man er teenager. På den måde fortæller de både historien om mig, men også om hele min generation. Det største, man kan opnå som musiker er, når folk kan genkende sig selv i det, man har skabt og bruge det i deres liv – og det har jeg allerede fået at vide, at folk kan. Det er kæmpestort! 

Den amerikanske drøm

Chris Burton er ny fanebærer for den relaterbare og nærværende poesi om teenagelivet, hvilket han understreger ved at betegne de sange, han skal udgive i 2019, som ”The Teenage Poetry Era”. Hvor mange sange, der er tale om, og om de til sidst samles til et album, forbliver en hemmelighed, men alt tyder på, at det er et ambitiøst program, der er lagt for dagen for den talentfulde Chris.

De store ambitioner lader til at give genklang på den anden side af Atlanten. Allerede efter udgivelsen af debutsinglen ”Love Letters” var der stor interesse for Chris Burton i USA. Kun få uger efter singlen var udkommet, sad Chris og hans hold i L.A. og talte med managements, der huser artister som Miley Cyrus. Der er dog ikke taget nogle endelige beslutninger om Chris Burtons eventuelle amerikanske eventyr endnu. Han har ikke travlt og vil ikke tage nogle forhastede beslutninger:

– Det er meget overvældende at få stukket så mange store navne op i ansigtet. Det ville være nemt at blive forblændet af navne i den størrelse og glemme, hvad der vil være godt for mig på længere sigt.

– Det er en stor drøm for mig at blive en international artist, og særligt at bryde igennem i USA., men jeg vil have mig selv med hele vejen.

Da jeg i forlængelse deraf spørger til, hvordan Chris Burton undgår at miste sig selv i det store musikmaskineri, fremhæver han, at han er helt tryg:

– Jeg har et hold, der kender mig 100 procent! Desuden er jeg så stor en del af processen, at jeg aldrig kommer ud i noget, jeg ikke bryder mig om. Det forbliver mit eget.

Chris Burton understreger, at han aldrig har følt sig sat til side af sit hold, men at han tværtimod mener, at konstellationen gør det muligt for ham at fokusere på det vigtigste: Hans musik og liveoptrædener. Særligt i livedelen har Chris fundet sin plads – og ikke mindst glæde:

– Det er som sagt vigtigt for mig, at folk kan mærke mine sange og bruge dem til noget. Og når jeg optræder live, bliver det virkelig tydeligt, at det er en realitet. Mine koncerter er ikke som en reception, hvor folk bare står og snakker. Jeg føler, at de hører efter, og jeg kan fornemme deres respons helt ind i knoglerne, når de klapper og synger med.

Selvom Chris Burton bogstaveligt talt er vokset ud af de sociale medier, synes han altså alligevel, at det nærværende møde med publikum ”IRL” er langt bedre end mødet på ”SoMe”:

– Det er tusinde gange bedre end at få et like!

Med benene solidt plantet på jorden og i beundringsværdig balance mellem den digitale og virkelige verden skal Chris Burton nok blive sit helt eget act. Det er han allerede.

HVEM?

Chris Burton er 16 år gammel og kommer fra Skodsborg.

HVAD?

Sangeren beskriver selv sin musik som urban pop, og blandt hans største inspirationskilder/idoler er Ed Sheeran og The 1975. Chris Burton har indtil nu kun udgivet tre singler: ”Love Letters”, ”What Sucks About Love” feat. Tory Lanez og ”Little Sister”, men der skulle efter sigende være mere på vej.

Chris Burtons manager er musikeren Ankerstjerne, der sammen med prominente navne som Malthe Rostrup og Andreas Odbjerg fra starten har dannet holdet bag Chris Burton.

HVOR?

Chris Burton har blandt andet varmet op for Christopher på hans seneste danmarksturné og var support for britiske HRVY, da han besøgte København og Stockholm i marts. Senest har Chris Burton spillet solokoncert på Spot Festival 2019.  

Varm op med "Little Sister":

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA