x

Turnédagbog: Anna Bentholm, kapitel 1

Turnédagbog: Anna Bentholm, kapitel 1

Når man er på tour burde man være leve det vilde rockstarliv, men indtil videre har jeg ikke opført mig som en Rockstar – jeg er endda også holdt op med at ryge! Ikke kun fordi det er usundt, men også fordi det er dyrt i bøder: 275 dollars skal man af med, hvis man ryger på offentlige steder, mens det ”kun” koster 75 dollars for at fyre en fed! I morges da jeg står på Starbucks og bestiller min double latte, kommer Ben Gibbard fra Death Cab For Cutie forbi og siger: ”I love your sneakers!”, og helt forfjamsket vælter jeg selvfølgelig min kaffe ud over det hele… måske er jeg bare ikke særlig rock’n’roll?

Mit navn er for resten Anna Bentholm, og jeg er sangerinde og sangskriver fra København. Mit første album, ”Some Girls” udkommer til august, og i den forbindelse har jeg fået booket ni jobs i L.A.-området for at promovere pladen. Vores tour startede den 2. juni i San Diego, hvor min korpige, Nanna og jeg har spillet vores to første gigs. Næste uge tager vi op til L.A, for at medvirke i et akustisk radioshow og spille flere koncerter i Hollywood, Santa Monica og Santa Barbara.

Vi spillede vores første gig på Tio Leo’s, et rigtig amerikansk bar/spillested, hvor de præsenterede ”Local upcomers” (Jeg ved ikke helt, hvordan vi faldt ind under den kategori!). Efter første nummer træder Catherine, som viser sig at være hende der har booket mig ind og udbryder: ”Damn girl, you’re white!” Jeg valgte at tage det som en stor kompliment, og hun – og resten af publikum var heldigvis meget begejstrede for musikken.

Vores anden koncert var på Lestat’s – et af San Diegos rigtig cool og populære spillesteder. Lydmanden, Louie Brazier har lavet lyd for Beach Boys i 30 år. Det holdte han sig heller ikke tilbage for at fortælle som det første, nærmest før vi nåede at præsentere os! Jeff Tweedy og andre medlemmer fra Wilco havde lagt vejen forbi Lestat’s ugen før, så synes det var ret sejt at få lov at spille der, og der var også folk helt ud på gaden.

Det viste sig, at den store crowd var én stor fanklub, der var kommet for at høre aftenens andet act, Gabriella. Gabriella er en 14 årig wonderchild, som åbenbart er det helt store hit i radioen lige nu. Hun havde medbragt sine forældre, hvor faren stod for at filme hende, mens hendes mor stod for salg af merchandise og cd’er! Følte mig helt gammel med mine 21 år på bagen, og også en anelse uhøflig, eftersom at Gabriella både takkede Gud, hendes forældre og Mandy Moore for inspiration mellem hvert nummer, mens jeg blot sagde tak til publikum. Selvom mange var kommet for at høre det unge talent, var de også meget begejstrede for vores optræden, og vi blev inviteret til at komme og spille igen i august.

Inden koncerterne kunne vi finde billeder og store rosende ord om min musik i aviserne, samt en masse flotte plakater rundt omkring. (Så meget opmærksomhed får jeg godt nok ikke i Danmark!) Man må sige, at amerikanere er meget ekstreme, men det kan netop også få en ukendt dansk pige til at føle sig som en stjerne! Fortsættelse følger… forhåbentlig med mere rock’n’roll!

Der ligger fire nye sange på min MySpace (der også kommer på min plade), som er optaget her i San Diego i går. Numrene kan frit downloades fra:
http://www.myspace.com/annabentholm

Anna Bentholm på MySpace


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA