x

INTERVIEW: Guetta & MORTEN cementerer deres venskab med ny udgivelse

INTERVIEW: Guetta & MORTEN cementerer deres venskab med ny udgivelse

I dag udkommer singlen "Never Be Alone", som er det første officielle nummer fra David Guetta og MORTEN. GAFFA har taget en snak med de to dj's om singlen, deres samarbejde og venskab.

Franske David Guetta og MORTEN (tidligere Morten Breum, red.) er begge anerkendte navne inden for det internationale dj-miljø, hvor de har produceret musik og optrådt verden rundt i en lang årrække. Guetta har desuden samarbejdet med verdensstjerner som Rihanna, Justin Bieber, Sia, Black Eyed Peas og Kelly Rowland. I starten af året gik de to kammerater i studiet sammen, og de udgiver i dag deres første fælles track "Never Be Alone".

– Det startede med, at MORTEN kom med den her lydbid. Den var virkelig original, og jeg var super vild med den. Vi blev enige om at arbejde videre på det sammen og endte med at skabe det her nummer, beretter Guetta til GAFFA.

– Jeg syntes, at det er blevet et virkelig fedt nummer, som har en helt ny lyd. Jeg har spillet det i et stykke tid nu, og det har fået en utrolig god modtagelse af både publikum og andre dj’s. Det er nok det største track, jeg har i mit dj-sæt lige nu.

Både Guetta og MORTEN har denne sommer optrådt på Ibiza, hvor heldige publikummer har fået en forsmag på det nye track, og at der er noget unikt ved "Never Be Alone" bekræftes af MORTEN, der ligeledes har oplevet den positive respons.

– Elektronisk musik har de seneste år haft en udvikling, hvor undergrundsscenen er vokset helt enormt, men hvor den store kommercielle scene for første gang i mange år har haft en tilbagegang. Det er lang tid siden, at der er kommet en ny lyd, der har revolutioneret scenen. "Never Be Alone" har en ny lyd, der er energisk, uden at lyde som andre tracks, og jeg tror, at det er derfor, at modtagelsen har været så god, forklarer MORTEN.

Du kan lytte til "Never Be Alone" feat. Aloe Blacc her

Fra tilfældigt møde til tæt venskab

Guetta og MORTEN har begge været aktive som dj’s siden 00’erne, men det var overraskende nok ikke via musikken, at de to først mødte hinanden. Det var tværtimod ved et tilfældigt møde i L.A for omkring fem år siden.

– Jeg var nede i et fitnesscenter, hvor jeg så den her fyr, der trænede som et bæst. Jeg tænkte, at han var crazy og gik over for at snakke med ham og stille ham nogle spørgsmål om træning, fortæller Guetta.

– Jeg vidste ikke, hvem han var, og han fortalte mig heller ikke, hvem han var, eller at han var dj. Et par måneder senere var jeg så på den her festival, hvor jeg pludselig ser ham spille på scenen. Det var først her, at jeg fandt ud af, at han faktisk også var dj.

De to dj’s blev ved med at løbe ind i hinanden og har over tid udviklet et venskab, der strækker sig ud over den professionelle relation.

– Vi har været venner gennem mange år, og han har altid været med på sidelinjen. Jeg har varmet op for ham rundt om i verden, boet ved ham adskillige måneder ad gangen på Ibiza, og gennem årene er vi blevet super tight. Jeg ser ham som en af mine tætte venner, fortæller MORTEN, der i øvrigt allerede er tilbage med en ny udgivelse den 1. august. Denne gang i samarbejde med Nik & Jay, der sammen med MORTEN udgiver singlen Magnolia.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA