x

Guide: Her er august måneds mest spændende koncerter

Guide: Her er august måneds mest spændende koncerter

En ny måned står for døren, og som sædvanlig er vi klar med en guide til de mest spændende koncerter, som der stadig er billetter til. Klik på kunstnernavn for link til billetsalg. Vi vender snart tilbage med en guide til august måneds mest spændende festivaler.

José González – Fingernem, akustisk melankolier

Den svenske sanger og sangskriver med de argentinske rødder er kendt for sine let melankolske sange og sin blide vokal akkompagneret af fingerspil på spansk guitar. Han udgav i 2003 sit debutalbum Veneer, In Our Nature i 2007 og senest Vestiges & Claws i 2015. Gonzalez er en hyppig gæst i Danmark både solo, med band og strygere, og denne gang bliver det en solokoncert.

Kan opleves her:
1/8 Train, Aarhus

Xavier Rudd – Barfodet, bevidst og befriende

Rødderne stikker dybt hos den australske multiinstrumentalist. Xavier Rudds æstetik er jordnær og hans musik ligeså med sange om miljøbevidsthed og indfødte australieres rettigheder. Vi snakker autentisk roots med masser af percussion, akustisk guitar og lokale blæseinstrumenter – ideelt til sommervarmen.

Kan opleves her:
5/8, Train, Aarhus
6/8 Vega, København

Pink – In your face-pop!

Pink is coming up, og i august gæster hun Danmark for første gang i seks år i anledning af Beautiful Trauma-turnéen. Den dynamiske sangerinde har gennem karrieren leveret hit på hit bestående af energisk popmusik rig på attitude, så chancerne er store for, at Pink får festen startet i Horsens.

Kan opleves her:
7/8, CASA Arena, Horsens

Whitney – Finurlig Chicago-duo medbringer særlig gæst

Sanger Julien Ehrlich og guitarist Max Kakaceks spiller en finurlig fusion af folk, indiepop og soul, som flere gange har imponeret GAFFAs anmeldere live. Ved deres kommende Aarhus-koncert medbringer de Sophie Allison alias Soccer Mommy som gæst. Vi forudser en aften fuld af kantet og kyndig indiepop.

Kan opleves her:
7/8, VoxHall, Aarhus

Stereolab – gendannede indie-veteraner

Op gennem 1990'erne og 2000'erne var britiske Stereolab med fransk-engelske Lætitia Sadier i front blandt de mest innovative på den alternative musikscene. I 2009 meldte de imidlertid ud, at bandet var sat på standby på ubestemt tid. Men nu er indielegenderne genopstået med deres blanding af krautrock, 60'er-pop, jazz, funk, bossanova, filmmusik, støjrock og easy listening med mere.

Kan opleves her:
7/8 Store Vega, København

Ms. Lauryn Hill – Moderne r&b-dronning

I midt-90’erne skabte hun hædret hiphop med The Fugees, og som soloartist udgav hun The Miseducation of Lauryn Hill, der i dag står som en moderne klassiker. Siden er det ikke blevet til flere studiealbum, men Miss Lauryn Hill er stadig kendt som en intens og ikonisk sanger og performer.

Kan opleves her:
9/8, Tivoli, København

Kira Skov og Nordic String Quartet – Fortolker Elvis Costello

Den alsidige Kira Skov har kastet sig over at fortolke Elvis Costellos 1993-værk The Juliet Letters, et værk for vokal og strygekvartet i spændingsfeltet mellem rock og klassisk musik. Teksterne er skrevet som imaginære breve til Juliet Capulet fra Shakespeares Romeo & Juliet, og Kira Skov bliver akkompagneret af Nordic String Quartet. 

Kan opleves her:
9/8, Betty Nansen Teatret, København

King Diamond – Metalkongen fra Hvidovre

King Diamond har siden 1980’erne været kendt og agtet verden over som én af de største og mest legitime navne inden for metal-genren. Iført sin karakteristiske makabre ansigtsmaling og med sin kuldegysende falset-vokal vender King nu tilbage til dansk jord – måske rejser der sig noget fra den!

Kan opleves her:
10/8, K.B. Hallen, København

Slow Readers Club – Pulserende indierock fra Manchester

Manchester har affødt et væld af kunstnere inden for de dunkle, pumpende om end luftige afkroge af rockmusikken. Slow Readers Club er ét af de nye skud på stammen. Kvartetten er stadig relativt underground, men ikke desto mindre har de gæstet flere store festivaler og udsolgt hjembyens større venues.

Kan opleves her:
11/8, Hotel Cecil, København

Jonathan Wilson – talentfuld, psykedelisk folkrocker

Sidste år optrådte den Los Angeles-baserede, psykedeliske folkrocker Jonathan Wilson i et udsolgt Lille Vega. Nu bliver det atter muligt at opleve den talentfulde sanger, sangskriver og guitarist på dansk jord. Foruden sit eget virke som musiker har Jonathan nogle ganske imponerende produktioner på cv’et. Han har således blandt andet arbejdet for og med Conor Oberst og Father John Misty, ligesom han har turneret som guitarist i Roger Waters' band.

Kan opleves her:
11/8 DR Koncerthuset

Marie Davidson – Elektronikamusiker, sanger og spoken word-kunstner

Den fransk-canadiske elektronikamusiker, sanger og spoken word-kunstner gæster Danmark med et sæt, der vil tvinge dig ud på dansegulvet, og hun er helt alene på scenen. Og det er rigeligt til at sikre en fest.

Kan opleves her:
16/8 Lille Vega, København

Jason Derulo – Selvsikker pop til din sommerfest

Hvis du har besøgt nogen som helst form for natklub inden for det seneste årti, har du garanteret danset til hits som ”Watcha Say”, ”Want to Want Me”, ”Ridin’ Solo” og ”Talk Dirty”. Selvom han er booket til Fredagsrock, kommer Jason Derulo garanteret til at holde popfest med stort P i Tivoli.

Kan opleves her:
16/8, Tivoli, København

Hozier – Tid til at gå i kirke

Irske Andrew Hozier-Byrne cementerede sin merit som dygtig og medrivende soulsanger, da han i 2013 udgav den Grammy-nominerede hitsingle ”Take Me to Church”. I forbindelse med udgivelsen af sit andet studiealbum, det roste Wasteland, Baby!, lægger den unge irer med den rå stemme vejen forbi Danmark.

Kan opleves her:
19/8, K.B. Hallen, København

Eels – Give me an E!

Efter seks år kan danske fans af excentrisk indie-rock glæde sig til gensyn med Mark Oliver Everett, alias E, og resten af hans kumpaner. I 2018 udgav Eels deres første album i fire år. The Deconstruction blev positivt modtaget af GAFFAs anmelder, så vi ser frem til en elektrisk aften i ålenes selskab.

Kan opleves her:
27/8, Den Grå Hal, København

Lazarus, Aarhus Teater – Bowie-musical for første gang i Danmark

Musicalen Lazarus var et af de sidste projekter, Bowie færdiggjorde før sin død. Nu kan det opleves på Aarhus Teater i anledning af Aarhus Festuge. Lazarus bygger videre på bogen The Man Who Fell to Earth fra 1963, som blev filmatiseret i 1976 med Bowie selv i hovedrollen.

Kan opleves her:
29/8-2/10, Aarhus Teater

Peaches – Provokerende elektro-punk

“Fuck the Pain Away”, “Shake Yer Dix” og “Diddle My Skittle” er alle sangtitler fra den canadiske elektro-punker og performance kunstner Peaches’ bagkatalog. Med sine grænsesøgende liveshows og ufiltrerede tekster om kønsroller og seksuelle tabuer er der lagt op til noget af en åbning af Aarhus Festuge.

Kan opleves her:
30/8, Musikhuset, Aarhus
31/8, Musikhuset Aarhus

 

Koncerter, vi ville have anbefalet, hvis de ikke var udsolgt:

Blood Orange – ”Arvtager til Prince”

Bag kunstnernavnet gemmer sig en ægte fuldblodsmusiker. Devonté Hynes er en engelsk sangskriver, sanger, multiinstrumentalist og producer, hvis evner til at sammenblande genrer og smede fængende beats har fået musikpressen til at omtale ham som en værdig arvtager til Prince.

Kan opleves her:
5/8, Store Vega, København

Kiefer Sutherland – Musikalsk Hollywood-stjerne i provinsen

Hollywood-skuespilleren Kiefer Sutherland er også country-sanger og -sangskriver, og med den hat på giver han koncert i Pavillonen i Grenå den 15. august. Noget af et scoop for den lille provinsby, og koncerten har da også længe været udsolgt.

Nik & – Folkelig pop-rap

Duoen behøver efterhånden ingen introduktion. Hvis nogen har erfaring med at sætte gang i dansegulve rundt omkring i det danske land, må det være gutterne bag ”Boing!”, ”Hot!” og ”Lækker”. Makkerparret udgiver i år en ny single hver måned, så de kommer ikke til at gå ned på hverken nye eller gamle sange.

Kan opleves her:
30/8, Scandinavian Congress Center, Aarhus

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA