x

Er din mobil klædt på til sommerens festivaler og rejser?

Er din mobil klædt på til sommerens festivaler og rejser?

Sparetips og praktiske to-do’s til smartphonen

Juni. Juli. August. Man bliver glad af bare at læse månedernes navne i kalenderen - og du har uden tvivl også flere koncerter, festivaler og rejseplaner plottet ind her end resten af året! Det betyder, at du skal være mere på farten med smartphonen og at den helst skal kunne holde til både fadøls-skvulp, et par timer uden stikkontakt i nærheden - men med Spotify kørende! - og ikke mindst have god plads til feriefotos og koncertvideoer.

Du behøver ikke have gået 7 år på Hogwarts for at kunne opgradere din nuværende smartphone på disse tre områder - læs blot denne lille guide og få nye indspark til, hvordan du med lidt snilde kan forvandle selv en lidt ældre smartphone til en solid følgesvend!

“Pas, penge og... pas på nu for pokker på din smartphone!”

Det er som et vaskeægte mor-citat, men hun har jo også ret. Gemmer din mobil sig altid på forunderlig vis under sofahynder eller bliver den slet og ret bare stjålet, så er der altså noget om snakken. Det er ikke bare kritisk at stå uden mobil på festivalen eller rejsen, det er også ærgerligt at skulle bruge tid og penge på at finde en ny.

En bæltetaske er faktisk (næsten) den eneste måde at afværge tyveri, de værste vandskader og ikke mindst den katastrofe, der kan ske i kombinationen af din mobil, en baglomme og et festivaltoilet! Og et mobilcover med en klap over skærmen er måske ikke det mest sexede - men til gengæld beskytter det effektivt mod smadret skærm, øl- og regnskader for ikke at tale om sommersved.

Spar både penge og batteri på farten

Det er dyrt at rejse - og særligt kan data blive en dyr fornøjelse, når du bevæger dig ud over vores lille lands grænser. Mange teleselskaber tilbyder dog fri tale og op til 10 GB data i EU-lande, og selvom du ikke skal på udlandsrejse tilbyder udvalgte selskaber overraskende store datapakker i deres abonnementer - op mod 500GB og fri tale/sms til under 150 kroner! Så det kan i den grad betale sig at tjekke Samlino.dk for at finde det bedste og billigste mobilabonnement i god tid inden sommerferien. Så kan du nyde din frihed til fulde og fortsætte det søde streaming-liv som normalt - uanset om du er i telt med vennerne eller cruiser rundt på storbyferie.

På festival eller rejse er det også essentielt at være bevæbnet med en powerbank, så du ikke i tide og utide skal spare på batteri, musik eller samtaler. Se også andre strømsparefunktioner igennem - uden for wifi-rækkevidde bruger din telefon fx stadig energi på at søge, så slå trygt funktionen helt fra.

Mindre stress, mere plads

Sidst men ikke mindst, så er hukommelsen på mobilen også et kritisk punkt - man vil jo gerne have så mange fotos og videoer med sig som minder, men pludselig er der bare ikke mere at give af og man må til at slette. Men: Du er ikke alene - der er én der følger dig, som Sebastian sang - husker du at bruge iCloud og lignende services? Sæt det som indstilling, at mobilen automatisk skal uploade kopi af fotos og videoer, når du har wifi-forbindelse, og investér gerne i mere plads, så er du godt klædt på til de allerværste festivalfadæser med mobilen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA