x

Turnédagbog: Anna Bentholm, kapitel 2

Turnédagbog: Anna Bentholm, kapitel 2

Der er stadig ikke meget rock’n’roll over vores tour, men til gengæld har der været masser af soul og fællessang i rundkreds. I sidste uge gik turen fra San Diego til L.A., og efter kun 4 dage, var vi dødtrætte af byen – hvor alt ligger langt fra hinanden – og hvor alle er enten managers, skuespillere, agenter, rockstars eller Hollywood-stjerner… I hvert fald hvis de selv skal sige det!

June the 17th. lå gaderne øde i L.A. Hele byen var stuvet sammen på forskellige barer for at se L.A. Lakers spille en afgørende kamp mod Boston Celtics på storskærm. Samme aften skulle vi spille et show på 14 Below, en ”Basement Club” a la Lades Kælder, der selvfølgelig også viste basketball på skærmen. Vi var sat på til at spille lige efter kampen, så da L.A. Lakers tabte til Celtics med 30 point, var det en ret stor udfordring at skulle spille for et publikum bestående af 50 skuffede fans i gule Lakers trøjer, der stod med armene over kors og surmulede.

Folk endte dog med at huje og klappe af os, og råbe efter ekstra numre. (Jeg ved dog ikke om det skyldtes musikken eller øllene..). Denne aften kunne vi også virkelig mærke, at vi var kommet tættere på Hollywood-skiltet, hvor man er nobody, hvis man ikke er noget enten indenfor musikken eller Hollywood Productions. Vi mødte f.eks. en fyr der havde spillet en rolle i Kindergarten Cop i starten af 90’erne, og som tydeligvis havde levet højt på det lige siden! Vi fik også tilbudt adskillige pladekontrakter af folk, der sagde at de havde arbejdet med navne som Bloodhound Gang og Blur. Desværre er disse folk ikke særligt overbevisende – og det er meget tydeligt, at det hele er tom snak!

Nogen gange er man også bare heldig. I går morges spurgte jeg om vej til Room 5, hvor vi skulle spille om aftenen – og fandt ud af at jeg havde spurgt den helt rigtige fyr! Han stod for Kufala Records’ Penthouse Headquarter midt i L.A, som er et label der har nogle rigtig fede artister, bl.a. Jenny Lewis. Her endte min korsangerinde, Nanna med at sidde og fabrikere cd’er en hel dag, mens jeg fik en deal i hus med ham om at få distribueret mit album i USA. Vi nåede endda at få designet mit albumcover, inden han gav os et lift hen til Room 5, så vi kunne nå vores koncert kl. 20.00.

Room 5 var et vildt fedt spillested på La Brea midt i L.A downtown, fuldstændig proppet med mennesker en onsdag aften! Den store fanskare tilhørte Jaqueline Becker som skulle spille efter os. Vores set gik rigtig godt, men da aftenens ”Hovednavn”, Jaqueline åbnede munden, følte jeg mig godt nok som en meget lille dansk pige. Efter at have hørt hende vil jeg godt nok hellere være Soul end Rock’n’roll!

Nu er vi flygtet fra det store L.A. ned til Redondo Beach – hvor luften er renere og hvor der bare er lidt mere ”smalltown-feeling” over byen. Her skal vi bo et par dage hos min ”amerikanske mor”, Kaye. En fantastisk 56-årig folksangerinde, som vi skal spille koncert sammen med i morgen på et lokalt spillested kaldet Suzy’s. Vi kom lige tidsnok til at joine hendes månedlige ”Songcircle”. Et arrangement der går ud på at en gruppe gamle mennesker (mellem 60 og 80 år) mødes og synger sange for hinanden en hel aften, over en ordentlig omgang medbragt hjemmebag og strikketøj! Her sad vi så midt i det hele, og sang med på Country Roads og Crosby, Stills & Nash i maaange timer, og jeg tror aldrig hverken Nanna eller jeg har spist så mange Chocolate Chip Cookies på én aften!

Næste stop på turen er Santa Barbara, og derefter skal vi medvirke i et Radioshow i Culver City.
Fortsættelse følger… forhåbentlig med mindre fællessang!


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA