x

PLAYLISTE: De bedste hiphoptracks lige nu

PLAYLISTE: De bedste hiphoptracks lige nu

Topklassens hiphop-artister hviler ikke på laurbærrene, og det gør GAFFAs hiphop-entusiast Lauge heller ikke. Der er 20 friske tracks på listen.

DaBaby - Intro

Et af dette års største gennembrud kom i form af DaBaby, som netop nu forbereder sine fans på det kommende album Kirk. Han har fået en smule kritik for ofte at gøre brug af det samme flow, og derfor beviser han sin alsidighed på “Intro”. Jeg tør godt at sige, at dette er et af DaBabys bedste tracks til dato. Det er uden tvivl en banger, men med en vemodig og dog også til tider opløftende undertone lurende i baggrunden, takket være teksten og dens tema. 

Ameer Vann - Pop Trunk 

Forrige medlem af Brockhampton, Ameer Vann, er på gaden med sin første udgivelse siden kontorverserne mellem ham og den populære gruppe. Hans nye ep Emmanuel består af seks numre fyldt til randen med Ameers tanker.

Jack Harlow - Ghost

Jack Harlow er uden tvivl en af de mest interessante nye rappere. Han har skabt sig sin helt egen lyd, der stadig udvikler sig for hver eneste udgivelse. Jeg anbefaler virkelig hans nye projekt Confetti. Uden tvivl et af de stærkeste mixtapes i år. 

hooligan chase - Cold Grits

Den excentriske North Carolina-rapper bringer et fedt flow over hans egen lige så interessante produktion. Han er en talentfuld gut. 

Danny Brown - Best Life

“Best Life” er anden single fra højtelskede Danny Browns kommende album uknowhatimsayin¿, der er hans femte studiealbum. 

Gang Starr - Family and Loyalty (Featuring J. Cole)

Den er sgu god nok! Selveste Gang Starr, bestående af den afdøde mesterrapper Guru og den legendariske producer DJ Premier, er tilbage. Deres seneste album udkom i 2003, og mange har af god grund anset den stærke duo, for ikke længere at være aktivt. Nu er der et nyt album på vej, og det er noget af en moderne sværvægter, DJ Premier har fået med på første single. 

Charlie Heat - Light Fuse, Get Away (Featuring Amanda Reifer & Shawn Smith)

Der er to dele til det her nummer. I første del præsenteres vi for et smukt og skarpt produceret stykke musik, med velanrettede vokaler fra Amanda Reifer. I anden del får vi derimod et hårdtslående beatskift, der tager nummeret i en helt anden retning. Virkelig fedt sat sammen af produceren Charlie Heat. 

Stormzy - Wiley Flow

Vi venter stadig alle spændt på Stormzys album. I mellemtiden holder han os hen med singlen “Wiley Flow”, som selvfølgelig hylder Grime-pioneren Wiley. Stormzy gør succesfuldt brug af et par forskellige flows fra rapperen. 

Tee Grizzley - Satish 

I sidste måned forlod Tee Grizzley og hans gode ven, manager og tante, Jobina et musikstudie i hans hjemby Detroit, hvorefter en bil kørte op på siden af dem og åbnede ild. Denne hjerteskærende og tragiske episode endte i Jobinas død. Tee Grizzleys nye single “Satish” handler om netop dette.

Polo G - Heartless (Featuring Mustard) 

20-årige Polo G udgav sin virkelig solide debutalbum Die a Legend tidligere i år. Nu er han tilbage med en ny single produceret af DJ Mustard. Det dufter af et hit! 

Kemba - Exhale (Featuring Smino)

Kemba og Smino er et virkelig godt match. Produktionen passer godt til dem begge, hvilket tillader fuld udfoldelse af deres talent. 

K.A.A.N. - King Shit

Det er bare god rap det her! Ikke så mange dikkedarer. K.A.A.N. leverer tekst og flow ud over det sædvanlige. 

Skyzoo & Pete Rock - Penny Jerseys

“Penny Jerseys” er et af højdepunkterne fra det nye kollaborative album mellem Skyzoo og den legendariske Pete Rock. Retropolitaner et lyt værd. 

Dave - God’s Eye

Dave er hurtigt blevet en af mine favoritter fra England. Han er en fænomenal rapper, med tekster på topniveau og en unik tilstedeværelse på hvert eneste track.

LNDN DRGS - Sideshow (Featuring Conway)

Producersiden af LNDN DRGS, Sean House, har bare en virkelig karakteristisk, clean og gennemført lyd, som han tilfører alt, hvad han sætter sine fingre på. Dette gælder også seneste single fra ham og Jay Worthy, i samarbejde med Conway. Ikke lige en kollaboration, jeg havde forudset, men det fungerer rigtig godt. 

euro - City Lights

Jeg kan ikke helt bestemme mig for, hvorvidt euros nye album lever op til mine forventninger. Jeg er dog helt sikker på, at “City Lights” er et af de numre, som skiller sig ud fra mængden på positiv vis. 

Joey Fatts - Whats The Point (Featuring Blxst)

Ørehængende omkvæd og ægte lyrik. Den g-funk inspirerede produktion fletter det hele fornemt sammen. 

King Von - What It’s Like

En gribende fortælling om livet i retssalen og fængslet, op til at dommen falder. Et af de bedste numre fra King Vons nye album Grandson, Vol. 1

Zac Flewids - 10 Gallons (Featuring Cherry Blu & Mick Jenkins)

Zac Flewids og Mick Jenkins har arbejdet en del sammen på det seneste. Denne gang flyder de over et lækkert Cherry Blu-beat. 

SoloSam - Simple (Outro)

Outroen fra SoloSams seneste ep Plated bliver også denne playlistes oplagte outro. Hans distinkte stemme passer perfekt til produktionen. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA