x

AFSTEMNING: Hvilket soloalbum er Kim Larsens bedste?

AFSTEMNING: Hvilket soloalbum er Kim Larsens bedste?

Vi kigger tilbage ved 1-årsdagen for legendens død

I dag er det et år siden, vi måtte tage afsked med Kim Larsen, der sov stille ind efter knap et års kræftsygdom, 72 år gammel. Larsen var dog aktiv næsten til det sidste og gav sin allersidste koncert i Holbæk 25. august 2018, altså mindre end fem uger før sin død.

LÆS OGSÅ: Nekrolog: Kim Larsen 1945-2018

Larsen arbejdede op til sin bortgang på et nyt album, og i marts 2019 udkom det posthumt – og uden forvarsel – under titlen Sange fra første sal og blev straks et stort hit. Det var Larsens 23. studie-soloalbum, hvis vi betragter hans albums med backing af grupperne Jungle Dreams, Bellami og Kjukken som soloalbum.

Vi vil gerne mindes Larsens udødelige bagkatalog med en hurtig afstemning om, hvilket album du synes er hans allerbedste, så det gør vi nedenfor. For overskuelighedens skyld har vi udeladt livealbum. Vi synes dog, at tiden med Gasolin' er så vigtig, at den fortjener sin egen afstemning.

LÆS OGSÅ: AFSTEMNING: Hvilket studiealbum er Gasolin's bedste?

Vi kunne naturligvis også have lavet en afstemning om Larsens allerbedste sang, men han har lavet så mange fremragende numre, at det nærmest er umuligt.

I tiden op til etårsdagen for Larsens død er der i øvrigt blevet udgivet to bøger om ham. Dels musikjournalisten Erik Jensens guide til alle hans sange, Et livs sange, dels den gamle Larsen-bassist Henning Polds bog Det store K om hans samarbejde med Larsen fra 1978-1995.

LÆS OGSÅ: Sådan har GAFFA anmeldt Kim Larsens albums (1992-2017)

Jens Andersen udgav desuden biografien Kim Larsen – Mine unge år i december 2018, baseret på samtaler med Larsen i første halvdel af 2018.

Larsens gamle trommeslager Jan Lysdahl holder i øvrigt foredrag om Larsen i aften 30. september klokken 19.30 på Kulturium i Ishøj. Lysdahl spillede trommer på Larsens to mest solgte soloalbum, Midt om natten og Forklædt som voksen.

LÆS OGSÅ: Fremragende erindringsbog om de unge år

Afstemningen slutter den 1. oktober klokken 15.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA