x

PLAYLISTE: De bedste hiphoptracks lige nu

PLAYLISTE: De bedste hiphoptracks lige nu

Topklassens hiphop-artister hviler ikke på laurbærrene, og det gør GAFFAs hiphop-entusiast Lauge heller ikke. Der er 20 friske tracks på listen.

Kevin Gates - Have You Ever

Kevin Gates har en helt særlig evne til at kreere ørehængende numre uden at ofre sin rå tilstedeværelse og personlighed. “Have You Ever” er et af de bedste numre på den 33-årige rappers nye album I’m Him

DaBaby - BOP

DaBaby har fået sit store gennembrud i år. Nu er han ude med albummet Kirk, som helt sikkert formår at retfærdiggøre hans stigende popularitet. Nogle af numrene er stadig en smule for ensformige, men der er helt sikkert et par solide tracks her og der. 

Young M.A - No Love

Hun fik aldrig rigtig grebet chancen, da populariteten var i top, men endelig har vi et fuldt studiealbum fra Young M.A (billedet). Hun har mildest talt ikke været lige så hurtig på aftrækkeren som netop en DaBaby, men jeg synes dog også, at albummet her, Herstory in the Making, har en del kvaliteter, til trods for en anelse for mange numre. 

Carmon - Satset (Featuring Jamaika)

Det er noget af et album-år for dansk rap. Denne weekend var det blevet Carmons tur til at udgive et album. “Satset” er et af højdepunkterne fra Tålmodighed.

Casanova - Live (Featuring Giggs)

Fuck mand! Så ramte Casanova vist lige pletskud. Han og Giggs udgør en perfekt kombination. Jeg glæder mig nu endnu mere til hans kommende album. 

Dave East & A$AP Ferg - Business is Business 

Det Swizz Beats-producerede soundtrack til Godfather of Harlem tager langsomt form. “Business is Business” er seneste single. Dave East og Ferg er et gennemtænkt match, som indkapsler New Yorks lyd på fornemmeste vis. 

CJ Fly - Rudebwoy (Featuring Joey Bada$$)

CJ Fly er tilbage med endnu en ny single som opfølger til “Bird”, der var udgivet tidligere i år. Joey Bada$$ har også et fedt vers på dette Statik Selektah-producerede nummer. 

Jonah Cruzz - Down South (Featuring Shaheed Goodie)

Endelig noget ny musik fra den yderst undervurderede Jonah Cruzz. Hans unikke lyd skinner igennem på “Down South”. 

Michael Christmas - Triple H

Michael Christmas er noget af en interessant karakter. Når man hører hans musik, kan man ikke andet end at trække på smilebåndet. 

Warm Brew - Fame

Der er altid gode vibes fra Warm Brews side. Trioen drager old-school elementer ind i deres musik, men formår stadig at være på forkant med det nye. 

Caleborate - Long Time (Featuring Jayaire Woods & Innanet James)

En dejlig og let udgivelse fra Caleborate. En anderledes lyd, end hvad vi tidligere har hørt fra ham i år. Uden tvivl et smart træk med en smule forandring fra hans side. 

Daylyt - Dundash Squars

Daylyt har været så snedig at navngive sit nye album Jesus Is King. En albumtitel, mange Kanye West-fans uden tvivl har været på udkig efter de seneste par dage. Det var meningen, at albummet fra Kanye skulle have været ude netop nu, men som altid kan man ikke regne med Kanye. Til gengæld er det heller ikke et dårligt album, Daylyt har sig her. 

Bishop Nehru - I Miss

Et smukt, melankolsk og tankevækkende nummer fra den talentfulde ordmester Bishop Nehru. Dette track er en del af hans “Nehruvian Tuesday”-serie, hvor han udgiver et nyt nummer hver tirsdag. 

Jaye Newton - Whole Life Crazy

Dette track indeholder alt, hvad jeg elsker ved denne genre. Gennemført produktion med nogle knivskarpe vers med detaljer en masse om Jayes liv samt hans meninger og tanker. Dejligt med en artist, der har noget på hjerte.

Dot Demo - Round One

Dot Demo går hårdt ind på “Round One”. Han har udviklet sig meget, siden jeg første gang hørte ham i 2016, da han udgav Outer Body Experience. Kæmpe talent! 

D-Block Europe - Playing For Keeps (Featuring Dave)

Lad mig bare være helt ærlig – Dave stjæler showet fuldstændig, i de få sekunder, hans vers varer. Ja, D-Block Europe er da okay, men deres nye album er nu ikke noget specielt. Jeg fandt mig frem til to virkelig solide numre, hvoraf “Playing For Keeps” selvfølgelig er et af dem. 

Vegyn - Nauseous / Devilish (Featuring JPEGMAFIA)

Dette er indbegrebet af musikalsk kunst. Sikke en oplevelse! Vegyn er sikkert et ukendt navn for mange (inklusive mig), men den talentfulde kunstner har bidraget med produktion til flere af Frank Oceans udgivelser. 

Sheff G - Flows (Featuring Sleepy Hallow)

Den 20-årige rapper fra Flatbush har leveret et autentisk album, jeg klart kan anbefale. “Flows” er en af mine favoritter ud af mange stærke numre på The Unluccy Luccy Kid

Payroll Giovanni - Validation 

En af de mest hårdtarbejdende rappere er endnu engang tilbage med ny musik. Man kan altid være sikker på at kunne gå fra et Payroll Giovanni-album med nogle gode numre, heriblandt “Validation”. 

LNDN DRGS - Hurt My Hand (Featuring G Perico)

Jeg kan simpelthen ikke beskrive, hvor meget jeg holder af musik som dette. Fuldkommen genialt! Som var det taget direkte ud af en Beverly Hills-80’er-film. 

H.E.R. - Slide (Featuring YG)

Lækre vibes fra H.E.R. og ikke mindst YG, der planter sig rigtig godt over beatet. En fornuftig afslutning på denne uges playliste. 

Hør alle sangene her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA