x

Turnédagbog: Anna Bentholm, kapitel 3

Turnédagbog: Anna Bentholm, kapitel 3

Jeg har altid fået at vide, at min musik er sådan Rickie Lee Jones-agtigt Soul and Blues – men efter de sidste 14 dages koncerter, synes jeg, at jeg er faldet i alle mulige andre kategorier. Siden sidste kapitel har vi spillet alt fra intime Coffee House-koncerter til showcases og koncerter på steder som The House of Blues og Rock’n’roll spillestedet The Rainbow Room.

D. 20. juni var der dømt oldschool folk og cowboystøvler på Hermosa Beach’s lokale spillested, Suzy’s, hvor vi varmede op for folkbandet, Miss Linda’s Entourage. Ret sjovt at opleve et lokalt spillested, hvor alle kender hinanden, og hvor de unge lokale musikere så os en smule an, da vi kom ind med vores guitarer. På plakaten udenfor stod der: Special Guest: Anna Bentholm – Amazing Blues Guitarist from Denmark, puha så var der lagt op til høje forventninger! Vi fyrede et par bluesy Ryan Adams-covers af mellem mine sange – og vi så ud til at blive accepteret af det lokale crowd.

Næste dag tog vi en laangg køretur op til Santa Barbara, trods 40 graders varme, for at spille på The North Star Coffee. Var lidt betænkelig over at skulle spille på et Coffeehouse, hvor der hele tiden bliver råbt: ”Latte to go”! Men jeg havde fået jobbet gennem en god ven, der havde anbefalet stedet.

Det endte med at blive en dejlig intim koncert. Hedebølgen havde drevet folk indenfor for at nyde air condition og kolde Frappuchinos – og rundt i alle sofaerne sad folk og lyttede med lukkede øjne – rigtig Norah Jones-stemning!

Tilbage i L.A. spillede vi til et showcase på The Rainbow Room på Sunset Strip i Hollywood. Et sted kendt som favorite L.A. hang-out place for bands som Led Zeppelin og Rolling Stones i 70’erne, og senere som et rigtig 80’er-rock sted, hvor Guns’n’Roses optog videoen til "November Rain" – og det så virkelig heller ikke ud til, at folk havde skiftet tøj siden 88’. Stedets dresscode var åbenbart læderbukser, langt hår og bandanas, så følte mig lige lovlig fin i min hvide kjole med pufærmer.

Det var et virkelig underligt arrangement, hvor man stod og spillede et niveau længere nede end publikum, der bestod af en masse branchefolk der stod ovenpå og vurderede én. En typisk Hollywood audition, hvor bookerne lynhurtigt afgører, om man er købt eller solgt! Vi fik dog nogle kort i hånden fra nogle recording studios, og tilbud om at komme og spille på nogle af deres venues i august – så aftenen var ikke helt spildt!

D. 23. spillede vi igen på Suzy’s, og d. 24. var vi opening act for folksangeren, John Amos på The Coffee Gallery Backstage i Altadena. Et rigtigt Listening room, hvor man nærmest ikke kunne trække vejret uden at komme til at larme! Blandt publikum sad Larry Wines, som er radiovært på L.A.’s prisbelønnede akustiske radioshow, "Tied to the Tracks".

Dette radioshow var i første omgang grunden til, at jeg skulle herover, men pludselig skulle det laves om til et TV-show, som de begynder at optage til august. Det betyder heldigvis endnu en dejlig undskyldning for mig til at tage til CA! Efter koncerten tog vi ud og spiste middag med Larry Wines – en hyggelig og spændende fyr, med noget MEGET orange hentehår, som godt kan være lidt svært at abstrahere fra!

Vi spillede vores sidste koncert i går på ”The House of Blues”, The Blue Café i Long Beach, hvor vi åbnede aftenen inden en række meget højlydte rock bands indtog scenen. Igen undrede jeg mig over, hvordan vi var blevet valgt som opening act med vores akustiske sæt, der næsten ikke kunne overdøve de mange fulde mennesker. Men her fandt jeg ud af, at man bare skal begynde at skåle med folk – så begynder de faktisk at lytte!

Vi havde bestemt os for at bruge de sidste dage på at slappe af og få os en lille tan inden hjemturen til DK, men vores første fridag har allerede været fyldt med oplevelser. Kaye, som vi bor hos skulle i Hollywood Bowl og høre Devendra Banhart, så vi tilbød at blive hjemme og babysitte hendes hund, Lily (Lille L.A.-hund med diamanthalsbånd.)

Og da vi så går en tur med hunden, møder vi selvfølgelig Devendra, der er ude i samme ærinde. (Det er åbenbart sådan amerikanerne møder hinanden!). Han tilbød os to gratis Hollywood Bowl-billetter, men vi blev nødt til at takke nej på grund af den dumme lille Wiener Dog - ”Damn you Lily!”!

Da vi senere tog på stranden, blev vi stoppet af et hold fra filmskolen i North Hollywood, og brugte resten af dagen på at filme to replikker! Der sker hele tiden noget herovre. Det er helt trist, at der snart er gået 30 dage, og at vi skal hjem til Danmark. Men jeg kunne ikke have ønsket mig mere af denne tur; vi har spillet 11 koncerter på de mest forskellige spillesteder, mødt en masse dejlige mennesker og varmet op for nogle fantastiske musikere.

Det blev også de sidste koncerter i laaang tid for mit vedkommende, da jeg skal tilbringe de næste måneder i studiet, og gøre min plade færdig. Så hold øje med albummet, "Some Girls" 1. september – både i Danmark og USA!


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA