x

PLAYLISTE: De bedste hiphoptracks lige nu

PLAYLISTE: De bedste hiphoptracks lige nu

Topklassens hiphop-artister hviler ikke på laurbærrene, og det gør GAFFAs hiphop-entusiast Lauge heller ikke. Der er 21 friske tracks på listen.

Travis Scott - Highest In The Room

Superstjernen (billedet) er tilbage! Ovenpå nyheden om, at Travis og Kylie Jenner er gået fra hinanden, og alt det drama som nu følger med, er Travis klar med en ny single. Den har været længe undervejs, og han har allerede optrådt med dette nummer ved mange af sine koncerter, men endelig er nummeret officielt ude. Jeg er især vild med outroen – det er sgu kunst. 

Branco & Gilli - London Town

Det nyeste danske hit, “London Town”. Ørehængende omkvæd og skarp produktion, der er skræddersyet til de to danske stjerner. Jeg er altså nødt til at indrømme, at filmen knækker fuldstændig for mig, når hårde gaderappere nævner Fortnite i deres sang, men nuvel. 

Joe Moses - All Rap (Featuring Young Thug & RJ)

Joe Moses har virkelig skiftet gear og sat farten op. Han har hevet sig nogle vilde features med på sine seneste singler. Først fik vi “Go Viral” med Future og produktion fra Metro Boomin, og nu er Los Angeles-rapperen tilbage med “All Rap”, hvor Young Thug og RJ gør et godt stykke arbejde. Faktisk synes jeg, at Thug og RJ passer rigtig godt sammen – de må meget gerne samarbejde fremover. 

Michael Christmas - Who Am I?

“Who Am I?” er blot et af mange stærke numre på Baggy Eyes 2. Michael Christmas er en interessant rapper og person, hvilket også stråler igennem i hans musik. 

Robert Glasper - This Changes Everything (Featuring Buddy, Denzel Curry, Terrace Martin & James Poyser)

Den Grammyvindende pianist, jazzmusiker og producer har skruet et fremragende album sammen. “This Changes Everything” er en af de mere hiphopinspirerede numre på udgivelsen. Denzel Curry og Buddy er også en fed kombination! Vi har før hørt Denzel på numre med blandt andet Thundercat. Det kunne være spændende med et helt album fra ham i denne stil. 

Femdot - 94 Camry Music

Der er en smule 50 Cent over omkvædet, eller er det bare mig? Ihvertfald et super fedt nummer, man simpelthen ikke kan hade. 

Quincy - Options (Featuring King Combs)

Det sgu smooth! Diddys to sønner kan godt forstå sig på at lave musik. King Combs rider bare det lækre beat perfekt. 

83 Babies - No Cap (Featuring Rich The Kid)

Det lyder godt nok lidt som noget der kunne gå hen og blive et hit. Trioen fra North Carolina er gået sammen med Rich The Kid og har skabt en ægte banger. 

Sleepy Rose, 2 Chainz, Worl & Hott LockedN - Shoot It Out

2 Chainz og hans T.R.U.-pladeselskab har skrevet kontrakt med Atlantic Records, og dette er første nummer fra ham og nogle af hans artister. En trap-banger, som vi kender dem fra Chainz. 

Suspekt - Det Go’e

Rune Rask sampler 80’er-hittet “Regndans” på Suspekts nye single “Det Go’e”. Et nummer, som simpelthen også drager inspiration fra både “Himmelhunden” og “Fame”. Jeg er vild med den måde, Orgi-E rammer beatet på i starten af sit vers. 

183rd - 100,000 (Featuring Smoke DZA & Nym Lo)

Streetsnak, hårde rim og et rigtig New Yorker-beat leveret af 183rd. Der skabes en autentisk atmosfære på “100,000”. 

Juice WRLD - Bandit (Featuring YoungBoy Never Broke Again)

Selvom der kommer nye stjerneskud hver eneste dag, tillader jeg mig dog stadig at kalde Juice WRLD for en ny stjerne. Han er gået sammen med NBA YoungBoy på sin nye Nick Mira-producerede single “Bandit”. 

Young Scooter - Petty (Featuring Lil Baby)

Fra en nyere trap-stjerne til en 13 år ældre, men skarp undergrundssværvægter fra Atlantas trapscene. Young Scooter leverer et nummer til gaden.

Doja Cat - Bottom Bitch

Jeg vidste ikke lige helt, om det kunne noget i starten, det her track, men det har skam sat sig fast i hjernen. De simple guitarakkorder, som er et Blink-182 sample, parret med et ørehængende omkvæd kan altså noget. 

Rexx Life Raj - Falling (Featuring Russ)

Rexx har bare et unikt og spændende flow på alle sine numre. Denne single er fra hans kommende album Father Figure 3: Somewhere Out There.

Danny Brown - Shine (Featuring Blood Orange)

Der er ingen andre som Danny Brown. Hans stemme, hans flow og ikke mindst hans beat-selektion er alle fra et helt andet univers. Dette er en af mine favoritter fra hans nye udgivelse uknowhatimsayin¿. “Savage Nomad” kan også anbefales.

Peewee Longway & Money Man - Back Stroke (Featuring Young Dolph)

Ud i bilen med dig – godt ned i sædet og ordentlig op for musikken. Det her beat holder sgu. Bare et overordnet mega fedt track. God stil! 

Casey Veggies & Rockie Fresh - Still Goin

Den stærke duo er ude med en ny single. “Still Goin” er et tilbagelænet nummer, som langsomt trækker lytteren til sig. 

Vexed - Late Night Hook (Featuring Dizzy Wright)

“Late Night Hook” komplementerer det forrige nummer rigtig fint. Afslappet og velproduceret udgivelse fra den Floridabaserede artist. 

Russ - Old Days

Et reflekterende nummer fra Russ. Han har godt nok fået udgivet en del singler det seneste års tid. Jeg tror faktisk, vi er oppe på nummer 11. “Old Days” er en af mine favoritter blandt dem. 

Lil’ Kim - Pray For Me (Featuring Rick Ross & Musiq Soulchild)

Ny single fra Lil’ Kims kommende album 9, der vil blive hendes første fulde udgivelse siden 2005’s The Naked Truth. Flot beatskift over til Rick Ross’ vers. 

Hør alle sangene her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA