x

DMA-vinderne Minds of 99: ”Det bekræfter os i, at det ikke bare er en boble, vi har levet i”

DMA-vinderne Minds of 99: ”Det bekræfter os i, at det ikke bare er en boble, vi har levet i”

Torsdag blev der uddelt Danish Music Awards i ét væk, da arrangementet løb af stablen i KB Hallen i København. Her spillede den danske musikscene virkelig med musklerne, da der blev uddelt hele 16 priser til et hav af dygtige musikere. GAFFA fangede The Minds of 99 til en snak om de to priser, som bandet gik hjem med.

I har jo nærmest vundet alt, hvad I har rørt ved det sidste lange stykke tid. I aften vinder I to ud af fem, men betyder det noget, at det er lige præcis de her to priser, I vinder – Årets Danske Album og Årets Danske Rocknavn?

Niels Brandt: – Ja, hvad fanden gik galt, haha! Ej, rocken har vi jo fundet før, men egentlig synes jeg, det er fedt, fordi jeg har det som om, at vi den seneste tid har fundet vej ind til rocken igen. Vi har været lidt ude af det, synes vi selv, men det er som om, at vores nye single er et nyt take på rock med dens måde at være på. Det er en rar debat, at vi vinder rock-prisen, og det er der, vi kommer fra.

Anders Folke Larsen: – Vi har haft en fuldstændig sindssyg rejse med Solkongen. Det her er jo en på alle måder rigtig fed måde at afslutte den plade på. Nu har vi lige udgivet noget nyt, og jeg tror, det betyder rigtig meget for os alle sammen. Det bekræfter os i, at det ikke bare er en boble, vi har levet i, men der er faktisk nogle mennesker, som også har haft det sådan med den plade.

Så det handler også om en anerkendelse af jeres arbejde?

Niels Brandt: – Ja, og at folk bruger det og rent faktisk lytter til det. At det betyder noget for dem, og det kan du se, når du får en platin-plade. Det er et rendyrket eksempel på, at når folk bruger deres penge og tid på noget, så ved du, at det er for real.

Anders Folke Larsen: – Det betyder også, at det har en berettigelse derude på linje med alt muligt andet musik.

I har lige udsendt et nummer på engelsk, ”1,2,3,4”. Har det også en berettigelse derude?

Anders Folke Larsen: – Det synes vi jo.

Niels Brandt: – Den kommer jo fra hjertet.

Skal vi regne med mere engelsksproget musik fra jer?

Louis Clausen: – Vi tager det en sang ad gangen.

Hvordan ser det næste år ud for Minds of 99?

Niels Brandt: – Vi skal spille vores Arena-tour til november. Der er alt udsolgt på nær Odense.

Anders Folke Larsen: – Et udsolgt Royal Arena og udsolgt Ceres Arena i Aarhus, så det bliver rimelig stort. Hvad der sker i 2020, må tiden vise – alt kan ske!

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA