x

Rosemarie Mosbæk fra Doggystyle om sin musiksmag: "Robyn er en vinder"

Rosemarie Mosbæk fra Doggystyle om sin musiksmag: "Robyn er en vinder"

Alder: 23 år

Profession: Skuespiller, aktuel som hovedkarakteren Asta i DR3-serien Doggystyle

 

Hvad er dit første musikminde?

Min far kan to sange, og da jeg var barn, sang han altid ”Younger Than Springtime” fra musicalen South Pacific. Men han kunne kun to linjer, og dem er han blevet ved med at synge siden.

Har du en yndlingssang, der kører på repeat for tiden?

Cezinando: ”Ingenting blir det samme men samme for meg”.

Hvis det hele bliver for meget, er der noget musik, der kan få dig til at slappe af?

Cigarettes After Sex. Især nummeret “K” har jeg hørt rigtig meget. Forsangeren Greg Gonzalez' androgyne stemme blandet med den sensualitet, deres musik rummer, er meget sireneagtig og bare et glas honning, man kan blive ved med at hælde af.

Den første sæson af Doggystyle blev indspillet på bare 25 dage. Var der en speciel sang, der satte din energi i gang?

Jeg tror ikke, der var én bestemt sang. Jeg kan i hvert fald huske, jeg hørte rigtig meget Haim sidste sommer. Men altså, jeg skal da heller ikke være bleg for at indrømme, at gode gamle Kesi falder i god jord hos mig. Det er jo bare altid fedt.

Har du en ”vores sang” med nogen, og hvilken sang er det? 

Åh … Altså det er jo nok “Vi ka’ alt vi to” med Hej Matematik. Jeg ville gerne sige noget, der var endnu sejere. Men altså, jeg elsker det nummer, fordi det minder mig om en helt bestemt tid, hvor jeg lige var startet i gymnasiet og forelskelse og nogle venskaber, der har holdt ved.

Hvis din karakter Asta fra Doggystyle skulle have en introsang, hvilken skulle det så være?

Hvis det skulle være en sang fra verden til Asta: Elbows version af ”Golden Slumbers”. Hvis det skulle være en sang fra Asta til verden: ”Tilfälligheter” af Veronica Maggio. Men jeg tror ikke, der er noget, der rammer så godt som titelsangen, “Pretty Please”, af Shy Shy Shy.

Hvad har været din bedste koncertoplevelse?

Da jeg gik i 8. klasse, lavede Jay-Z og Kanye West Watch the Throne. Jeg hørte det uafbrudt. Så skulle de spille i Boxen i Herning, og mine to veninder og jeg kunne kun få plads i en kæmpe partybus. Det var virkelig underligt. Jeg husker egentlig ikke så meget fra selve koncerten, men jeg kan bare huske fornemmelsen af, at det var enormt stort. Og det var første gang, jeg oplevede det surrealistiske i at have lyttet så meget til noget, at man næsten føler, det er en privatsag mellem kunstneren og én selv, og så står de kunstnere lige foran én i Midtjylland og er lige så meget alle andres.

Hvilken kunstner vil du allerhelst opleve live?

Robyn. Hun er en vinder og må have uanede mængder af energi. Jeg har lige hørt hende på Roskilde, men jeg vil allerede igen. Hun er bare fantastisk til at performe, og jeg kunne kigge på hende danse for evigt. 

Er der noget musik, som du har det virkelig svært med? 

Det er ikke noget banebrydende svar. Men virkelig hård heavy metal er ikke mit foretrukne. Men det tror jeg i høj grad er fordi, jeg ikke er “øvet” i at lytte til det. Der er jo en tendens til bedst at kunne lide det, man kender. Men der er ikke på den måde noget musik, jeg ikke kan lide.

Der bliver brugt mange danske sange i Doggystyle. Har du en dansksproget yndlingssang? 

Det er svært at komme på én. Men jeg synes alt med Jacob Aksglæde er meget, meget fedt. Jeg er meget “tekstopmærksom”, og han har et helt specielt og ærligt tekstunivers og er i stand til at sætte ord på meget abstrakte ting, som i virkeligheden er meget universelle.

Hvilken sang er så perfekt, at du selv ville ønske, at have skrevet den?

Uden tvivl Paul Simon: ”Still Crazy After All These Years”. Den er så stemningsfuld og indkapsler en bittersweetness på en måde, der altid rammer mig lige i maven. Den er både sørgelig og fortrøstningfuld.

Hvis du skulle på date med en musiker, hvem skulle det så være?

Veronica Maggio. Eller Tove Lo. Jeg har lyttet rigtig meget til dem begge to, og de er bare powerwomen, så hvis jeg lige kunne få lov at score et par timer med dem … Og elsker vi ikke alle svenske flickor?

Er der noget musik, du altid vender tilbage til?

Fleetwood Mac er evergreen, dem vil jeg altid kunne lytte til. Jeg forbinder det meget med noget nostalgisk og trygt. Det er måske fordi, det minder mig meget om min mor.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA