x

PLAYLISTE: De bedste hiphoptracks lige nu

PLAYLISTE: De bedste hiphoptracks lige nu

Er du hiphop-entusiast eller bare nysgerrig, så lad dig inspirere til det bedste af det nyeste fra både ind- og udland, og følg playlisten på Spotify for evig inspiration. Find playlisten nederst.

Reason - Flick It Up (Featuring AB-Soul)

Reason er det nyeste medlem af Top Dawg Entertainment, hvor blandt andre Kendrick Lamar og ScHoolboy Q også hører under. Han har bestemt ikke hvilet på laurbærrene siden sin tilføjelse til holdet. “Flick It Up” er skabt i samarbejde med endnu en TDE-artist, talentfulde Ab-Soul. Dette nummer er noget af det bedste, jeg endnu har hørt fra Reason. 

Gang Starr - What’s Real (Featuring Group Home & Royce Da 5’9”)

One Of The Best Yet er navnet på Gang Starrs nye fænomenale album. DJ Premiers produktion er som altid i topklasse, og Royce Da 5’9” er et godt match til afdøde Guru, der starter tracket ud med et stærkt vers. 

Rexx Life Raj - Somewhere In Paris (Featuring Jay Prince) 

Den yderst alsidige og talentfulde Rexx Life Raj er ude med et fremragende nyt album, som jeg klart kan anbefale. “Somewhere In Paris” vil helt sikkert give dig lyst til at høre mere. Father Figure 3: Somewhere Out There er ude nu! 

J Stone - Nineteen (Featuring Nipsey Hussle, Pacman da Gunman & Casanova)

Afdøde Nipseys Hussles gode ven J Stone har netop udgivet sit nye album The Definition of Loyalty. En del af albummet omhandler selvfølgelig det tragiske tab af hans ven Nipsey, som også bidrager med et posthumt omkvæd på højdepunktet “Nineteen”. En rigtig West Coast-banger! 

Fabolous - B.O.M.B.S.

Fabolous udgiver Summertime Shootout 3: The Coldest Summer Ever den 29. november, og dette er en stærk ny single fra den kommende udgivelse. Virkelig fedt! 

Yungeen Ace - Streets Diary (Featuring NoCap) 

“Streets Diary” er fra Yungeen Aces nye album Step Harder. Tracket er en gadefortælling udført på virkelig autentisk vis. Yungeen Ace og NoCap bringer en nerve, der gør, at man følger med i hvert eneste ord. 

Young Dolph - Tric Or Treat

Young Dolphs tekster er altså virkelig undervurderede. “Real rich n***a, how you know you rich n***a?Cause I got rich niggas on my payroll” er noget af en blæret linje. Det samme gælder “Boy got so many motherfuckin' diamond chains he can tie them together and start jumping rope”. Jeg havde bare lige brug for at fremhæve, at Young Dolph er mere end bare endnu en trap-rapper. I det mindste er der lagt lidt tid i teksterne, lader det i hver fald for det meste til. 

Q Da Fool - Playoffs (Featuring Maxo Kream)

Q Da Fool og Maxo Kream udgør en særdeles velfungerende duo her på “Playoffs”. Q Da Fools seneste track er produceret af Hit-Boy. 

Big K.R.I.T. - Ballad of the Bass (My Sub V)

Big K.R.I.T.s “My Sub”-serie er din garanti for bastunge bangers. Dette er femte udgivelse i serien. Fedt nummer, der leverer præcis det, man forventer! 

Sheek Louch - Walking Up (Featuring Snype Life)

The LOX-medlemmet har været i rapgamet i over 20 år og leverer stadig god musik til sine fans. “Walking Up” skiller sig ud fra mængden og er fra hans Halloween-inspirerede udgivelse Gorillaween, Vol. 2

Dave East - Penthouse (Featuring J. Black)

Det var virkelig svært at skulle udvælge et enkelt nummer at fremhæve fra Dave Easts debutalbum Survival. Der er en masse god musik blandt de 20 numre, men “Penthouse” omfavner fint albummets lyd. 

Rockie Fresh - Take a Second

Nogle gange rammer Rockie Fresh plet, og “Take a Second” er en af de tilfælde. Han føler sig uden tvivl hjemme på de her døsige og bastunge beats. 

Larry June - Recaro Seats

Du får ikke noget, der oser mere af god stil end San Franciscos egen Larry June. Den hårdtarbejdende rapper er endnu engang tilbage med ny musik i form af albummet Product of the Dope Game. “Recaro Seats” er en af mine favoritter, men hele albummet er bestemt et lyt værd. 

Iamsu! - Bay Area Funk

Han er lige fyldt 30, og Iamsu! har stadig fuld fart på. Den multitalentfulde artist går hårdt ind over beatet på et af højdepunkterne fra Boss Up V. 

CXRTIER - Midas (Featuring milowmilo)

CXRTIER er et nyt dansk talent, som udgiver sin debut-ep den 29. november. “Midas” er seneste single, hvorpå vi også finder 17-årige milowmilo. Virkelig spændende! 

Lil Peep - witchblades (Featuring Lil Tracy)

I modsætning til tilfældet XXXTENTACION føler jeg faktisk, at Lil Peeps hold har udgivet hans posthume musik på respektfuld og gennemført vis. “witchblades” er en favorit blandt mange, fra det nye album Everybody’s Everything.

Yelawolf - Box Chevy 7

Syvende “Box Chevy” udgivelse fra Alabama-rapperen Yelawolf. De ender altid ud med at blive mine favoritter på hans albums de her “Box Chevy”-serie tracks. 

Tory Lanez - Yessirr

Chixtape 5 er først og fremmest et r&b-album, men det ville nu være en skam ikke alligevel at have et nummer med fra albummet på denne playliste. Tory Lanez er trods alt lige så meget rapper, som han er sanger. “Yessirr” er nok det nummer, jeg bedst kan argumentere for at kunne have en plads på en hiphopplayliste. Virkelig solidt track, med tydelige hiphopelementer. Det er faktisk også en af de få numre på albummet, hvor Tory Lanez ikke har nogle features med. 

Berner - Every Night (Featuring Chris Brown & Wiz Khalifa) 

Stort omkvæd fra Chris Brown, lækker produktion, et solidt og blæret vers fra Wiz Khalifa, og Berner ligeså, så kan det sgu ikke gå helt galt. “Every Night” er fra Berners nye album La Plaza. 

Aaron May - Chains

Aaron May er muligvis en af de mest oversete talenter. Jeg har aldrig hørt et dårligt nummer fra ham, og den stime fortsætter han med “Chains”. 

DJ Shadow - JoJo’s Word (Featuring Stro) 

DJ Shadows nye album er propfyldt med store navne, heriblandt Nas, Run the Jewels og De La Soul. Det er dog “JoJo’s Word”, jeg har fundet mig selv vende tilbage til allermest. Selvom Stro måske ikke er et lige så kendt navn som mange af de andre, føler jeg, at han formår at bringe lidt ungt og friskt til bordet, imens han stadig er tro mod DJ Shadows lyd og tema på Our Pathetic Age, som er producerens sjette studiealbum. 

Hør playlisten på Spotify:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA