x

JULEKALENDER-LÅGE 1: Hør årets bedste sang ifølge Anya

JULEKALENDER-LÅGE 1: Hør årets bedste sang ifølge Anya

1. James Blake: I'll Come Too

GAFFA har tradtionen tro bedt en række markante og aktuelle danske kunstnere om at vælge deres yndlingssang fra 2019. Sangene får du her som en julekalender-playliste med en ny sang hver dag og en lille kommentar fra kunstneren om, hvorfor netop den sang er vedkommendes favorit. Vi begynder serien i dag med Anya, som i år har udgivet sit anmelderroste debutalbum, Faith, efter hun tilbage i 2015 udsendte ep'en The Credit.

LÆS OGSÅ: Anya overbeviser på længeventet debut

Anya: – Nogle gange får man følelsen af, at man elsker et nummer så meget, at det føles som om, at det er skrevet til én. Sådan har jeg det virkelig med den her sang. Der er ingen tvivl om, at det er det nummer, jeg har trippet mest over i 2019. 

– Jeg husker tydeligt, da albummet Assume Form kom ud, og jeg lyttede det igennem. Det her nummer stak så tydeligt ud for mig. Ikke kun sonisk, men også stemningsmæssigt og attitudemæssigt. Nummeret er markant mere "lyst" i stemningen. Det lyder lidt som den naive, håbefulde lillebror til de andre sange på pladen. Og jeg ELSKER det. Første gang jeg hørte det, brugte jeg hele aftenen på at google det og læse teksten og fatte akkorderne og analysere produktionen. Jeg havde følelsen af, at jeg bare måtte forstå, hvad han mente med ordene, og hvad han ville med tonerne. Blandingen af et virkelig smukt strygerarrangement og et trap-inspireret beat. Det er så godt. 
 
– Og så er det en virkelig nuttet tekst. Sådan en helt "hands-down", ærlig forelskelses-følelse uden nogen forbehold. Det taler til mig. Så tak, James Blake. Du har gjort det igen!
 
 

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA