x

JULEKALENDER-LÅGE 5: Hør årets bedste sang ifølge Claus Hempler

JULEKALENDER-LÅGE 5: Hør årets bedste sang ifølge Claus Hempler

5 Sunn O))): Between Sleipnir's Breaths 

GAFFA har tradtionen tro bedt en række markante og aktuelle danske kunstnere om at vælge deres yndlingssang fra 2019. Sangene får du nedenfor som en julekalender-playliste med en ny sang hver dag og en lille kommentar fra kunstneren om, hvorfor netop den sang er vedkommendes favorit. Vi fortsætter serien med sanger og sangskriver Claus Hempler, der i år har udsendt sit første dansksprogede album, det særdeles anmelderroste Kuffert fuld af mursten, og givet en lang række koncerter.

LÆS OGSÅ: Bittersøde refleksioner fra crooneren. Nu på dansk.

Claus Hempler: – Jeg kunne også have valgt et af numrene fra Lana del Reys Norman Fucking Rockwell-album. Jeg er overbevist om, at Lana del Reys sangkatalog kommer til at stå lige så knivskarpt om 30 år, som det gør i 2019. Til gengæld er Sunn O)))-pladen Life Metal nok alligevel den nye udgivelse, jeg har hørt mest i 2019. Når jeg selv er i gang med at skrive på noget nyt og sidder ved skrivebordet og roder med papirerne, er det rart at lytte til musik, der bevæger sig langsomt, og hvor man ikke bliver forstyrret af for meget tekst. 

Sunn O))) er fra Seattle og består af de to hårdt støjende guitarister Greg Anderson og Stephen O'Malley. Det virker næsten som et chok, når man et stykke inde i pladens første nummer "Between Sleipnir's Breaths" bliver introduceret for en lys kvindestemme i skikkelse af islandske Hildur Guonadóttir.

Sunn O))) er, om noget, musik i slæbegear. Det er musik, der er længe om det og tager den tid, det tager, at komme fra A til B. Det er en forunderlig dundrende superslowmotion-verden af dybe, brølende droner og tungt trampende kæmper, der får jorden til at ryste. Ingen numre, der varer under 10 minutter – det længste på pladen varer 25. 

Det er et musikalsk univers, der både er uhyre primitivt og samtidig stærkt begavet og sofistikeret. Det er under alle omstændigheder svært at komme ud af igen, når man først er kommet ind i det.

Hør "Between Sleipnir's Breaths":

Hør hele playlisten:

 

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA