x

JULEKALENDER-LÅGE 7: Hør årets bedste sang ifølge Jens Unmack

JULEKALENDER-LÅGE 7: Hør årets bedste sang ifølge Jens Unmack

7. TR/ST: Gone

GAFFA har tradtionen tro bedt en række markante og aktuelle danske kunstnere om at vælge deres yndlingssang fra 2019. Sangene får du nedenfor som en julekalender-playliste med en ny sang hver dag og en lille kommentar fra kunstneren om, hvorfor netop den sang er vedkommendes favorit. Vi fortsætter serien med Jens Unmack fra Love Shop, der i år har udgivet deres særdeles anmelderroste 12. album Brænder boksen med smukke ting og turneret hele året.

LÆS OGSÅ: Love Shop forsøder julen med ekstrakoncert

Jens Unmack: – I sidste uge var jeg i Amsterdam og oplevede der canadiske TR/ST give show på Paradiso Noord. For mig er de årets store musikopdagelse med deres to aktuelle album, The Destroyer Part One og The Destroyer Part Two, der udkom i henholdsvis april og november. TR/ST er hjertebarn af flagermusmennesket Robert Alfons, der både skriver alle numre og synger dem, live flankeret af en ret vild keyboardspiller og A Place To Bury Strangers ligeledes kvindelige trommeslager. Stilen er vel synth-darkwave, men med et i den genre sjældent bankende hjerte for det forløsende melodiske.

– Så årets sang her bliver en med TR/ST, da ikke også mindst for, at flere skal få mulighed for at nyde dem. Alfons’ specielle talent er nemlig til nu bemærkelsesværdigt overset, selvom TR/ST dog formåede at få et uprofileret show på københavnske Ideal Bar i april opgraderet til en udsolgt Lille Vega. Så årets sang? "Gone" fra The Destroyer Part One er et længselsfuldt sug af en så enkel, men fin popsingle. Jeg elsker hvert sekund af den.

Se TR/ST fremføre sangen live og hør hele playlisten nedenfor:

 

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA