JULEKALENDER-LÅGE 8: Hør årets bedste sang ifølge Fallulah

JULEKALENDER-LÅGE 8: Hør årets bedste sang ifølge Fallulah

8. Taylor Swift: You Need to Calm Down

GAFFA har tradtionen tro bedt en række markante og aktuelle danske kunstnere om at vælge deres yndlingssang fra 2019. Sangene får du nedenfor som en julekalender-playliste med en ny sang hver dag og en lille kommentar fra kunstneren om, hvorfor netop den sang er vedkommendes favorit. Vi fortsætter serien med Fallulah, der i år har udgivet den anmelderroste ep All My Eyes Are Open (Part 1), har været på turné og stået bag festivalen Hej Søster Fest i Vega med et rent kvindeligt lineup.

LÆS OGSÅ: Fallulah er alt andet end dysfunktionel

Fallulah: – Jeg er vågnet op hver evig eneste dag med den samme tekst og melodi på hjernen: “You are somebody that I don’t know/But you’re taking shots at me like it’s Patron”. 

– Det er fra nummeret “You Need To Calm Down” fra Taylor Swifts nyeste album, og selvom det ikke nødvendigvis er et nummer, der går over i den store klassiske sangbog, så må jeg bare overgive mig til, at det er så vanvittigt ørehængende og velskrevet, at jeg synes, det fortjener at blive nævnt som det bedste nummer i 2019. Hun er bare en af de skarpeste artister og sangskrivere, når det kommer til popgenren. 

– Der er klart numre på albummet, der kammer lige lovligt over i forhold til sukkersøde klichéer, men det her nummer synes jeg rammer den perfekte balance mellem sødt og syrligt. Der er en fed attitude i nummeret, som jeg føler giver én den der følelse af at kunne komme ovenpå, hvis man har en lidt træg dag. 

– Denne nye æra viser en mere politisk side af Taylor, som blandt andet taler ud offentligt omkring homoseksuelles rettigheder, også i nummeret her.

– Produktionen er minimalistisk og effektiv, og jeg synes, samarbejdet mellem hende og Joel Little, som jo arbejdede med Lorde på hendes debutalbum, fungerer rigtig godt. 

Se musikvideoen til "You Need to Calm Down" og hør hele julekalender-playlisten nedenfor.

 

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA