JULEKALENDER-LÅGE 9: Hør årets bedste sang ifølge Pede B

JULEKALENDER-LÅGE 9: Hør årets bedste sang ifølge Pede B

9. YBN Cordae - RNP (feat. Anderson.Paak)

GAFFA har tradtionen tro bedt en række markante og aktuelle danske kunstnere om at vælge deres yndlingssang fra 2019. Sangene får du nedenfor som en julekalender-playliste med en ny sang hver dag og en lille kommentar fra kunstneren om, hvorfor netop den sang er vedkommendes favorit. Vi fortsætter serien med Pede B, der i år har udgivet sit tiende album, Lilla Lounge, og givet en lang række koncerter.

LÆS OGSÅ: Pede B: Verdensmester i dansk rap

Pede B: – YBN Cordae er i min bog en af de mest interessante, nye rappere, og Grammy-nomineringen af hans stærke debut The Lost Boy er virkelig, virkelig velfortjent. Han står for den soulede, teksttunge del af den amerikanske scene lige nu, så når han laver en single med Anderson.Paak og J Cole (der har produceret "RNP"), er det virkelig fyrtårnene inden for det felt, der samarbejder. 

– Når rappere samarbejder i 2019, foregår det oftest via en bunke musikfiler, der sendes frem og tilbage mellem studier. Sådan en "lagkage-produktion" er ret effektiv, men betyder også tit, at hovedaktørerne slet ikke mødes fysisk i processen. På "RNP" er det tydeligt, at teksten er jammet frem, hvor de to rappere afslutter hinandens sætninger. Det hele lyder "legende", og energien er smittende. Superstærkt nummer! 
 
Se musikvideoen til "RNP" og hør hele julekalender-playlisten nedenfor:
 
 
 

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA