JULEKALENDER-LÅGE 10: Hør årets bedste sang ifølge Iris Gold

JULEKALENDER-LÅGE 10: Hør årets bedste sang ifølge Iris Gold

10. Anderson .Paak: King James

GAFFA har tradtionen tro bedt en række markante og aktuelle danske kunstnere om at vælge deres yndlingssang fra 2019. Sangene får du nedenfor som en julekalender-playliste med en ny sang hver dag og en lille kommentar fra kunstneren om, hvorfor netop den sang er vedkommendes favorit. Vi fortsætter serien med Iris Gold, der i år har udgivet sit anmelderroste debutalbum, Planet Cool, og givet en lang række koncerter i ind- og udland og blandt andet optrådt for Frankrigs præsident Emmanuel Macron i Elysée-palæeet og sammen med blandt andre Dave Stewart, Emeli Sandé og Nile Rodgers til en Eurythmics-hyldestkoncert i London.

LÆS OGSÅ: Groove og good vibes over hele linjen

Iris Gold: – Anderson Paak er klart min yndlings-solskins-rapper/sanger! Og superfunky “King James” fra Andersons fjerde album Ventura er dope as f*ck!
 
– Jeg lyttede til hele albummet første gang i karbad, og det kan jeg anbefale højt, da sangene er så god damn sexy. Anyway, da jeg kom til syvende nummer, "King James", måtte jeg hoppe ud af badet, fordi jeg lige skulle trykke stop, repeat, stop, repeat en million gange for at få hele teksten med.
 
– Når man først hører sangen, lyder det bare super fly, dansabelt og sådan lidt Curtis Mayfield ...lækkert! Teksten er dog lidt dybere end bare en "let's boogie tune”. Der bliver både snakket om Trumps mur, sorte mennesker, der bliver slået ihjel af politiet og NFL-spilleren Kaepernicks protest mod disse racemord. King James er LeBron James' kælenavn på grund af hans status i NBA, og sangen er også en hyldest til ham og hans velgørenhedsarbejde for afroamerikanere. 
 
“And we salute King James for using his chains
To create some equal opportunities”

– Det er meget ambitiøst at have alle de her emner med i et track, men jeg synes, Anderson .Paak gør det rigtig godt!
 
– Lyt til den, imens I laver mad, food for thought eller omvendt, haha.
 
Hør "King James" og hele julekalender-playlisten nedenfor.
 
 
 

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA