JULEKALENDER-LÅGE 15: Hør årets bedste sang ifølge Kira Skov

JULEKALENDER-LÅGE 15: Hør årets bedste sang ifølge Kira Skov

15. Leonard Cohen: Happens to the Heart

GAFFA har tradtionen tro bedt en række markante og aktuelle danske kunstnere om at vælge deres yndlingssang fra 2019. Sangene får du nedenfor som en julekalender-playliste med en ny sang hver dag og en lille kommentar fra kunstneren om, hvorfor netop den sang er vedkommendes favorit. Vi fortsætter serien med Kira Skov, der i år blandt andet har turneret med pianisten Simon Toldam og udsendt sit 14. album og det første på dansk, det yderst anmelderroste I nat bli'r vi gamle.

LÆS OGSÅ: Kira Skov udgiver første album på dansk: ”Dette er ikke sorgværk nummer to”

Kira Skov: – Det nummer, som ramte mig mest rent i år må være "Happens to the Heart" fra hedengangne Leonard Cohen. Jeg sad tryllebundet foran min skærm, da den meget smukke video til sangen blev sluppet for godt en måned siden, og jeg har hørt sangen gentagne gange siden. Der var noget gåsehudsfremkaldende over denne her musikalske gave, som syntes sendt fra de dødes rige. Leonards stemme så levende og nær. 

– Det føltes som at gense en gammel ven, hjemvendt fra en lang rejse, nu siddende ved min side i et intimt rum med sin historie, med en indsigt og poetisk præcision, som er få forundt.  En slag refleksion over et levet liv, fra en som ikke længere er i blandt os. 
 
– Det gav selvfølgelig udgivelsen en særlig vægt, men det er også en klassisk Cohenesk tekst og en meget smuk sang. For alle os, som elsker Leonard Cohen, bliver hans eksisterende katalog ved med at give. Jeg havde slet ikke drømt om, at nyt materiale ville se dagens lys og berige os yderligere tre år efter hans død. Af hjertet tak til Leonard og hans søn Adam for at fuldende hans sidste værk!
 
Se videoen til "Happens to the Heart" og hør hele julekalender-playlisten nedenfor:
 

 

 

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA