x

JULEKALENDER-LÅGE 22: Hør årets bedste sang ifølge Blondage

JULEKALENDER-LÅGE 22: Hør årets bedste sang ifølge Blondage

22. Billie Eilish: Xanny

GAFFA har traditionen tro bedt en række markante og aktuelle danske kunstnere om at vælge deres yndlingssang fra 2019. Sangene får du nedenfor som en julekalender-playliste med en ny sang hver dag og en lille kommentar fra kunstneren om, hvorfor netop den sang er vedkommendes favorit. Vi fortsætter serien med Blondage, der i år er blevet et enpersonsband alias sanger, sangskriver og elektronikamusiker Pernille Smith-Sivertsen og har udgivet singlerne "Breakfast in My Bed" og "Juice" og annonceret ep'en I Love Music, der udkommer 28. februar 2020.

LÆS OGSÅ: Blondage er blevet til én – se musikvideo til første single

Blondage: – Mit valg er landet på “Xanny” som den bedste sang, jeg har hørt i 2019. Jeg hørte Billies album When We all Fall Asleep, Where Do We Go første gang på en lang køretur med en Uber gennem L.A. i april, da jeg var på vej til en sangsskrivningssession. Jeg blev fuldstændig blæst omkuld! Jeg fandt sidenhen ud af, at hun har komponeret og produceret hele pladen sammen med sin storebror hjemme i hans soveværelse i L.A., så derfor var det ekstra perfekt at blive forelsket på selve gerningsstedet for disse dystopiske og smukke sange. 

– “Xanny” er så modig en sang, og jeg elsker, hvordan hun som blot 16-årig helt åbent og spiddende tager afstand fra misbrug af stoffer. Den scene, som hun beskriver i sangen med de fuldstændigt dopede venner, der ikke har andet at byde på end askebægre, står meget klart for mit indre blik, da det minder mig om tider fra mine egne teenageår. 

– Derudover er produktionen er så fed og minimalistisk, men med masser af forvrængende og distortende effekter, og når sangen udvikler sig til nærmest Beatles’ke dimensioner i klaverkompositionen mod slutningen, får jeg totalt kuldegysninger. Jeg er meget glad for, at verden er blevet beriget med denne lysende pop-poet, og jeg mener helt seriøst, at man kan tale om en popscene før og efter Billie Eilish.

Se musikvideoen til "Xanny" og hør hele julekalender-playlisten nedenfor:

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA