x

Ungt stjerneskud udgiver ærlig sang og video om grufuld oplevelse


– Det kan godt være grænseoverskridende at skulle fortælle hele verden om det, men jeg ser det lidt som mit job at tage de ting, der er ubehagelige, og de ægte følelser og fortælle om dem.

Det 19-årige stjerneskud Ida Laurberg udgav sin tredje single i fredags. Sangen hedder ”Rip Your Shirt” og er en bundærlig fortælling om en ubehagelig oplevelse, den unge sangerinde havde med en fyr, hun datede.

– Sangen handler om, hvordan det er at føle sig brugt, at blive udnyttet og manipuleret til at gøre en masse ting, som man i bund og grund ikke har lyst til, siger sangerinden.

– Det var en oplevelse, jeg havde med den her fyr, som jeg havde mødt før og følte, jeg vidste, hvem var, men som pludselig blev en helt anden, fortsætter Ida Laurberg.

Sangerinden fortæller, at hun havde svært ved at forstå, hvad der egentligt skete den dag, fordi hun altid har troet, at man vidste, når ens grænser var blevet overskredet.

Sangen er skrevet få timer efter oplevelsen, og er derfor en rå og nøgen historie om en oplevelse, som Ida Laurberg samtidig håber kan hjælpe andre i samme situation.

LÆS OGSÅ: GUIDE: De bliver store i 2020

– Den her sang er ikke kun min egen terapi, men det er også noget, jeg håber, andre vil kunne spejle sig i. Hvis kan kan hjælpe, var det anstrengelsen værd at sende sangen ud. Det er min pligt som den kunstner, jeg gerne vil være, at sørge for at tale om de ting, der ikke er rare at tale om, slår hun fast.

Ida forsøgte selv at finde sange, hun kunne relatere til, men alle, hun stødte på, var pakket ind i billedsprog og metaforer. Det er ”Rip Your Shirt” på ingen måde, konkluderer sangerinden.

Et eksempel på dette er blandt andet omkvædet, hvor teksten ”Show some skin, or I’ll rip your shirt” er en ordret gengivelse af de ord, der blev ytret af den fyr, som Ida Laurberg datede på det tidspunkt.

Hun har derfor også et råd til dem, der måtte lytte til sangen og frygte, at en lignende oplevelse vil ramme dem.

– Stol på dig selv og følg din mavefornemmelse. Hvis du begynder at føle, at noget er lidt ”off” ved folk, så har du sgu nok ret.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA