x

PLAYLISTE: De bedste hiphoptracks lige nu

PLAYLISTE: De bedste hiphoptracks lige nu

Hiphop-playlisten er tilbage – og som sædvanlig spækket med bangers. Hør alle sangene nedenfor.

Eminem - You Gon’ Learn (Featuring Royce Da 5’9” & White Gold)

Eminem er endnu en gang tilbage! Uden nogen form for varsel blev albummet Music to Be Murdered By pludselig udgivet fredag den 17. januar. Det er som sædvanlig en lidt blandet affære, når vi har med nutidens Eminem at gøre, men det er et overordnet solidt album. “You Gon’ Learn” er der i hvert fald ikke en finger at sætte på. 

J.I.D - Big Black Truck

Sidste år udgav J. Cole og hans Dreamville crew, samt en masse inviterede gæster, det fremragende Revenge of the Dreamers 3-album. Som om det ikke allerede var nok, så er de skam tilbage med en deluxe-udgave, som rummer hele 12 nye numre. Det første nye nummer, som møder ens øre, er J.I.D’s flow-stærke “Big Black Truck”, som fans forståeligt nok har ventet på. 

Hit-Boy - All Business (Featuring Benny The Butcher)

Hit-Boy har fuldendt sit The Chauncey Hollis Project-album, som han udgav i tre dele. Albummet blev sammensat over en tre måneders tid, bestående af udgivelsen af tre ep’er. “All Business” er et af de stærkeste tracks på udgivelsen, fra manden bag hits som “Sicko Mode” og “N****s in Paris”. 

The Underachievers - Dracula

Issa Gold og AKTHESAVIOR er tilbage endnu en gang. “Dracula” er seneste single fra de to autentiske rappere, som altid leverer noget fornuftigt. Sidste sommer udgav de trap-tunge Lords of Flatbush 3 og har siden da udgivet singler hist og pist. 

Raekwon - Shells Kitchen

Wu-Tang-legenden har udgivet en lille appetitvækker, i form a mini-ep’en The Appetition. Der medfølger også en 13 minutters dokumentar, som følger Raekwon, imens han laver albummet. Se dokumentaren her:

Artiklen fortsætter nedenfor

Dot Demo - God Forgives

Dot Demo er vanvittig undervurderet. Bronx-rapperen har en moderne og old school lyd på en og samme tid. Hvis du aldrig før har hørt om Dot Demo, men dette track tiltaler dig, kan jeg klart anbefale resten af hans diskografi, især Outer Body Experience fra 2016 er et lyt værd. 

Royce Da 5’9” - Overcomer (Featuring Westside Gunn)

Royce har ikke kun haft travlt med at lange lyriske vers over disken på Eminems album. Han har også selv et album på vej, The Allegory, hvorpå “Overcomer” er første single. Westside Gunn tager sig af trackets godt og vel første to minutter, hvorefter Royce melder sig på banen. De komplementerer hinanden rigtig godt. 

Theophilus London - Leon (Featuring Kristian Hamilton)

Theophilus London laver musik i absolut højeste kvalitet. Han har en unik lyd omfavnet af produktion ud over det sædvanlige. Han mestrer mange genrer, og hans nye album Bebey er endnu et bevis på dette. Featurelisten går lige fra Tame Impala til Raekwon. 

Mac Miller - Blue World

Circles er det første album fra Mac Miller siden hans tragiske død. Hans team har taget sig god tid til at fuldføre albummet, hvilket Mac Miller så sandelig også fortjener. Virkelig gennemført udgivelse, som vil ære hans minde til evig tid. 

Sir Michael Rocks - Open The Vault

SMR kommer med gode råd på “Open The Vault”. Det er et inspirerende nummer, som helt sikkert vil hjælpe dig igennem dagen. 

Lil Baby - Sum 2 Prove

Lil Baby har noget at bevise. Mange rappere bliver kæmpestore på et enkelt hit, men falmer hurtigt herefter, men Lil Baby lader ikke til at ville ende som en af dem. Bestemt ikke med en banger som “Sum 2 Prove”. 

Jack Harlow - What’s Poppin’

Splinterny single fra Jack Harlow. Det er virkelig spændende at følge hans udvikling som både rapper og person. Han har en unik lyd, som han hele tiden arbejder på. “What’s Poppin” er endnu et godt track fra Jack Harlow! 

Bas & Cozz - Outta Pocket (Featuring Girl Talk)

Bas og Cozz bidragede selvfølgelig også til deluxe-udgaven af Revenge of the Dreamers 3, da de begge er en del af Dreamville. “Outta Pocket” er produceret af Girl Talk. Virkelig fedt track! 

The Professionals - Away Too Long

De to brødre Madlib og Oh No har leveret et fremragende selvbetitlede album. “Away Too Long” byder på genial sampling. 

Eminem - Darkness

Vi slutter playlisten af på samme måde som den startede, nemlig med et interessant og gennemtænkt nummer fra Eminems nye album. Der er meget at tage ind, når man lytter til “Darkness”, som omtaler masseskyderier, våben og mere. Musikvideoen kan også anbefales: 

Hør playlisten på Spotify:
 

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA