x

Guide: Her er februar måneds mest spændende koncerter

Guide: Her er februar måneds mest spændende koncerter

En ny måned står for døren, og traditionen tro kommer her vores bud på februar måneds allermest spændende koncerter. Klik på overskrifterne for links til billetsalg.

Iris Gold – stor stemme og enorm karisma

Pop/soul-sangerinden, sangskriveren og rapperen Iris Gold spiller koncerter i både Finland, Østrig, Tyskland, Schweiz og så altså i Danmark, når hundrager på tour. Med hele seks datoer i Danmark kan fans se frem til at få rig mulighed for at opleve Golds store stemme og imponerende liveoptrædener. Turnéen har fået navnet The LunarLuna Tour og bliver med blandt andet nye sange. Sidste år har Iris Gold i øvrigt både optrådt for den franske præsident i Elyséepalæet i Paris og sammen med legenderne Nile Rodgers (Chic) og Dave Stewart (Eurythmics) i London.

30/1, Loppen, København
30/1, Posten, Odense 
01/2, Walthers Musikcafe, Skanderborg 
06/2, Skråen, Aalborg 
07/2, Atlas, Aarhus 
08/2, Templet, Lyngby 

Northern Winter Beat – alternativ musikfestival i Aalborg

Sidste weekend i januar præsenterer den aalborgensiske festival ny musik for ottende år i træk, og programmet for 2020 byder på masser af spændende kunstnere fra ind- og udland. Blandt andet kan vi fremhæve Michael Gira fra Swans (US), David Eugene Edwards, kendt fra Woven Hand og Sixteen Horsepower (US), Kali Malone (US/SE) og danske Iceage (som også spiller på Atlas 31/1), Efterklang og Kogekunst & Friends.

Kan opleves her:
31/1-1/2, Studenterhuset, 1000fryd og Huset, Aalborg

The Murder Capital – Irlands nye dystre punkhåb

Tror man, at punk er død, bør man kigge en ekstra gang på de unge grupper, der er udsprunget fra Irland i de seneste år – heriblandt The Murder Capital. Bandets mørke og samtidig følsomme post-punk har fuld fortjent resulteret i sammenligninger med navnkundige Joy Division. Fremtiden ser dejligt dyster ud.

Kan opleves her:
31/1, Loppen, København (udsolgt)
1/2, Atlas, Aarhus

Jonny Hefty & Jøden – 20 år med hængerøv og håndtegn

De fandenivoldske rap-veteraner Jonny Hefty og Jøden turnerer atter det danske land tyndt. Denne gang i anledning af 20-års jubilæet for deres første samarbejde, nemlig ”Tryllebønnen” fra Johnny Heftys debut-ep Hængerøv og håndtegn. Vi forudser en gedigen fest i selskab med de to ”rockstarz”.

Kan opleves her:
1/2, Posten, Odense
7/2, Stars, Vordingborg
8/2, Turbinen, Randers
20/2, Tobakken, Esbjerg
21/2, Walthers Musikcafé, Skanderborg
22/2, Fredericia, Ungdommens Hus
27/2, Fermaten, Herning
28/2, Bygningen, Vejle
29/2, Atlas, Aarhus

Wafande – sig farvel til den glade reggae- og popsmed

Den danske reggae- og soulsanger Wafande offentliggjorde i august noget overraskende, at han i en alder af 37 år indstiller karrieren, men først efter udgivelsen af sit sidste album og en endelig turné. Albummet er endnu ikke udgivet, men afskedstouren begynder i februar.

Kan opleves her:
1/2, Muzikhuset, Rønne
8/2, Kulturmaskinen, Odense 
9/2, Amager Bio, København
14/2, Støberihallen, Hillerød
15/2, Værket, Randers
16/2, Kedelhuset, Silkeborg
28/2, Spillestedet Thy, Thisted
29/2, Mantzius Live, Birkerød

Sum 41 – melodisk punk à la 00’erne

De canadiske skate-punkere har lagt bag- og forgrundsmusik til mangen en teenagefest siden debutudgivelsen All Killer, No Filler fra 2001. Lyden af simple, melodiøse og energiske hits som ”In Too Deep”, ”Fat Lip” og ”Still Waiting” vil sikkert bringe den utilpassede, men feststemte teenager op i dig.

Kan opleves her:
3/2, Amager Bio, København (få billetter)

Liam Gallagher – den sidste rockstjerne?

Den evigt karismatiske Liam Gallagher holder de klassiske rock'n'roll-dyder i hævd som få. Han udgav i efteråret sit andet, anmelderroste album Why Me? Why Not og spiller altid en god slat gamle Oasis-numre live, så du kan være sikker på masser af hits.

Kan opleves her:
4/2, Forum Black Box, København

Efterklang – internationalt anerkendt orkester, nu med danske tekster

Den danske indie/elektro/nyklassisk-gruppe udgav i september deres første ordinære album i syv år, Altid sammen, der samtidig er deres første album på dansk. Gruppen udgiver og turnerer dog stadig internationalt, men kommer et hurtigt smut forbi Danmark, som de også besøgte i november, hvor de fik GAFFA-fem stjerner i DR Koncertsalen.

Kan opleves her:
5/2, VoxHall, Aarhus

Babymetal – opsigtsvækkende J-pop/metal-hybrid

Dette japanske band, bestående af sangerne og danserne Su-metal og Maometal, har varmet op for blandt andre Guns N’ Roses, Lady Gaga og Metallica og har generelt gjort sig bemærket verden over for deres blanding af ekstrem powermetal og J-pop-melodier, som har fået titlen ”kawaii metal.”

Kan opleves her:
5/2, Store Vega, København (udsolgt)

Keane – piano-pop-drengene er tilbage

Sidste år udsendte engelske Keane albummet Cause and Effect, deres første udgivelse efter en pause på fire år. I den anledning drager den klaverbaserede indiepop-kvartet på Europa-turné og lægger atter vejen forbi Danmark. Deres sidste danske koncert på NorthSide 2019 fik rosende ord af GAFFAs anmelder.

Kan opleves her:
9/2, Store Vega, København (udsolgt)

Freya Ridings – fremtidens store stemme

Hun er blevet sammenlignet med store navne som Adele og Florence + the Machine. Med sange som ”Lost Without You” og “Castles” i bagagen har Ridings sunget sig ind i hjertet på musikelskere. Netop singlen ”Lost Without You” er det første kvindelige selvskrevne top 10-hit i England, siden Kate Bushs ”Running Up that Hill” fik en renæssance i 2012. Hun bliver stor i 2020! 

Kan opleves her:
10/2, Lille Vega, København

Lemaitre – norsk electroduo bringer solskin til Vega

Ketil Jansen og Ulrik Denizou Lund, alias Lemaitre, formåede sidste år at spille pladsen foran Roskilde Festivals Apollo-scene godt og grundigt op med deres sommerlige, feststemte electronica. Duoen udgav i 2017 deres debutalbum Chapter One, som blandt andet affødte kæmpehittet ”Closer”.

Kan opleves her:
12/2, Lille Vega, København (udsolgt)

Blaue Blume – tung, men opløftende indie

Efter en periode væk fra spotlightet vendte anmelderroste Blaue Blume tilbage i 2019 med udgivelsen af Bell of Wool, som GAFFAs anmelder kaldte ”endnu en elegant tilføjelse til bandets ekstremt høje niveau.” Tag med og oplev bandets tungsindige, men samtidig opløftende og skinnende indiepop.

Kan opleves her:
12/2, Hotel Cecil, København (udsolgt)

 

Peter Sommer og Tiggerne – trubadur på tur

Skanderborg-skjalden udgav 17. januar sit sjette soloalbum, det anmelderroste Stærk strøm hen over ujævn bund, og nu drager han på tour med nye og gamle sange, som altid med sit velspillende band Tiggerne i ryggen.

Kan opleves her:
18/1, Skraaen, Aalborg
19/2, Herning, Fermaten
20/2, Skanderborg, Kulturhuset Skanderborg (udsolgt)
21/2, Kolding, Godset
22/2, Vejle, Bygningen
23/2, Aarhus, VoxHall

Stormzy – ung grime-konge indtager Royal Arena

26-årige Stormzy er en af de mest markante engelske stjerner i dag. Han har vundet en solid håndfuld musikpriser, genereret mange millioner streams og har indtaget flere af verdens største festivaler med sin højenergiske grime og mildest talt intense sceneshows. Kongen er atter klar til at lægge danskerne ned.

Kan opleves her:
21/2, Royal Arena, København (få billetter)

Rikke Thomsen – sensitiv sønderjysk folk

Sidste år modtog 28-årige Rikke Thomsen Modersmål-Prisen for sin personlige, fortællende og skrøbelige folk-musik sunget med finesse på karakteristisk sønderjysk. Thomsen gik tidligere under aliasset R.NOOR, men udgivelsen af ep’en Omve'n Hjemve markerede en ny vej i eget navn for sanger-sangskriveren.

Kan opleves her:
21/2, Skråen, Aalborg

Halsey – pop til dig, der har ondt i livet

Den amerikanske popstjerne har netop udgivet sit tredje album, Manic. GAFFAs anmelder var begejstret og skrev blandt andet: "Her er soundtracket til dig, som har ondt i livet. Og til dig, som har brug for en ung sangerinde at spejle dig i. En, som også kender til livets skyggesider. Hvis du har brug for en reminder om, at du ikke er alene."

Kan opleves her:
22/2 Royal Arena, København

GAFFA-Prisen – årets musikalske event

GAFFA-Prisen er den eneste musikpris i Danmark, der udelukkende afgøres af læserne. Dem, der læser GAFFA. Dem, der lytter til musik hver eneste dag. Dem, hvis mening reelt set er den eneste, der betyder noget. Mange prismodtagere har gennem årene udtalt, at netop GAFFA-Prisen er specielt ærefuld at have stående på kaminhylden, fordi det er dem, der lytter til musikken, der bestemmer. Musikken er 100 procent live, og de optrædende er Dizzy Mizz Lizzy, When Saints Go Machine, Rebecca Lou og VOLA og yderligere tre navne, der offentliggøres senere.

Kan opleves her: 
26/2, Musikhuset Aarhus

Agnes Obel – lavmælt dansker med international succes

Den internationalt succesfulde sanger, sangskriver og pianist giver to koncerter i KB Hallen 26/2 og 27/2, men den 26/2 skal du jo til GAFFA-Prisen, så vi anbefaler koncerten den 27. Agnes Obel udgiver 21. februar sit fjerde album, Myopia, og at dømme efter singleforløberne "Island of Doom" og "Broken Sleep" er der noget at se frem til.

Kan opleves her:
27/2, KB Hallen, København

Baest – dødsmetal til folket

Det aarhusianske dødsmetalband har fået noget nær et folkeligt gennembrud med deres old-school death, og de tager på tour i hele landet fra slutningen af februar og ind i marts.

Kan opleves her:
27/2, Tobakken, Esbjerg
28/2, Posten, Odense
29/2, Pavillonen, Grenå


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA