x

MÅNEDENS EVENT: Rock for hjemløse – "De er der, man hører bare ikke så meget om dem"

MÅNEDENS EVENT: Rock for hjemløse – "De er der, man hører bare ikke så meget om dem"

Lørdag d. 4. januar lægger Store Vega hus til støttekoncerten Rock For Hjemløse, hvis overskud går ubeskåret til frivillige hjemløseorganisationer

– Det var slet ikke meningen, at vi ville holde det igen. Men Søren, han stod bare på scenen og sagde ”Det her er så fantastisk! Vi gør det igen!” Således beskriver idékvinde og grundlægger af Rock For Hjemløse, Camilla Lindhard, hvordan hendes mand, medarrangør og medlem af bandet Electric Guitars, Søren Andersen, tog beslutningen om at afholde endnu en velgørenhedskoncert for Københavns hjemløse. Indtil i år havde Lindhard aldrig prøvet kræfter med koncertorganisering. Alligevel var det per 5. januar 2019 lykkedes at stable et totalt udsolgt arrangement på benene i Hotel Cecil, hvor flere store musiknavne stillede op, blandt andre Sanne Salomonsen, Jesper Binzer og Johan Olsen.

– Der blev udsolgt på 18 dage, og det var vi virkelig overraskede over. Der var simpelthen så mange, der ringede og skrev og var frustrerede over, at de ikke havde kunnet købe billetter. Så denne her gang tænker vi, at der i hvert fald skal være plads til flere, lyder det fra Lindhard, der håber på at gentage succesen, når Rock For Hjemløse atter bliver afholdt den 4. januar 2020, denne gang i Store Vega.

Indblik i andres liv
Hele konceptet startede som et ønske om at gøre en mærkbar forskel for de flere tusinde hjemløse, der holder til i København. Lindhard både bor og arbejder på Vesterbro, hvor hjemløshed ifølge hende ikke er et sjældent syn. Men det var, da hun så DR-dokumentaren 52 dage som hjemløs, at hun for alvor fik øjnene op for danske hjemløses trange kår.

– Jeg har boet på Vesterbro en del år nu, og der går man jo bare en tur ned på Istedgade, og så ser man nogle skæbner, som selvfølgelig gør én ked af det. Man tænker ”hvad kan man gøre ved det?” Vi bor i et land, hvor vi betaler meget i skat, så jeg troede egentlig ikke, at der var hjemløse i Danmark. I hvert fald ikke i forhold til, da jeg så programmet. Dér fik man bare et indblik i særligt unge hjemløses liv. Der er folk derude, der sover i baggårde og i porte.

Lindhard arbejder til dagligt som ejendomsmægler, og hendes mand lever af at spille musik. De valgte at kombinere deres respektive kompetenceområder, og med hjælp fra velvillige musikbrancheaktører og -organisationer lykkedes det ved sidste Rock For Hjemløse-aften at indsamle 153.000 kr. til projektet Hellebro, der har etableret herberg, værested og udslusningsboliger i Valby for unge hjemløse.

Hjælp fra ildsjæle
Ligesom i 2019 vil næste udgave af Rock For Hjemløse have Electric Guitars som husorkester, og blandt de offentliggjorte hovednavne er Tim Christensen, Michael Falch, Patrick Dorgan og Sanne Salomonsen, som også optrådte sidst. Al overskud går selvsagt til at hjælpe hjemløse, men denne gang bliver indkomsten tildelt forskellige ansøgende hjemløseorganisationer.

– Frivillige organisationer i København, der arbejder med og for hjemløse, kan ansøge om de penge, vi tjener ind. Nu ved vi jo ikke, hvor meget det bliver, men vi vil gerne støtte de ildsjæle, der hjælper. For dem er der faktisk nogle af, man hører bare ikke så meget om dem, lyder det fra Lindhard.

Rock For Hjemløse bliver afholdt i Store Vega den 4. januar 2020. Programmet vil løbende blive offentliggjort, og billetsalget er i gang.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA